• Nowa wycena PJP Makrum Autor: ~Mm [89.65.170.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Nowa-wycena-PJP-Makrum-Zdaniem-analitykow-akcje-sa-niedoszacowane-8792123.html
  • Re: Nowa wycena PJP Makrum Autor: ~GMBH [188.146.114.*]
    Witam . Czy oni muszą dawać te rekomendacje w dniu w którym WIG 20 notował 4 procent na minusie ? :/ Pozdrawiam .
  • Re: Nowa wycena PJP Makrum Autor: ~edgar [46.205.206.*]
    Na dodatek nie na stronie spółki.
  • Re: Nowa wycena PJP Makrum Autor: ~Mm [94.254.161.*]
    Jest na stronie spółki:)
    Chodziło mi o tę stronę, na Bankierze. Wreszcie inwestorzy zauważyli spółkę. Ciekawe, że fundamenty mają mniejsze znaczenie, niż info o większym zamówieniu dla spółki.
  • Re: Nowa wycena PJP Makrum Autor: ~Kuki [185.76.160.*]
    Ja powiem wam tak. Jestem longiem na PJP uważam, że spółka jest niedowartościowana. Uważam, że ma fajne segmenty i produkty ALE ten raport był wykonany na zlecenie emitenta. To tak jakbyście poszli do swojego pośrednika w sprawie sprzedaży mieszkania i zapytali ile jest wart wasz dom. I wyceni go prawdopodobnie wyżej ponieważ mu płaciocie za to :)
  • Re: Nowa wycena PJP Makrum Autor: ~GMBH [188.146.239.*]
    Witam . To ja też dodam coś od siebie . Właściwie spółka Pjp Makrum została wyceniona w tej rekomendacji ledwie na swoją wartość księgową i to w górnych rejestrach tejże rekomendacji . Zakładając że pozostałe kwartały będą już na plusie do końca roku to nawet nie będzie to wartość księgowa . Spółka wypłaca dywidendę i to całkiem wysoką , ale według nowej doktryny drobnych akcjonariuszy na całej GPW wysokie dywidendy są be bo trzeba zapłacić podatek . No i gadaj tu z nimi :) Pozdrawiam .
    Nie sądzę, że rekomendację zamówiła spółka. Faktem jest, że porównując spółki grupy, to PJP jest wyceniana bardzo nisko, mimo że na Makrum wyrosła cała grupa kapitałowa. Makrum wniosło cenne nieruchomości, swego czasu cenną, doświadczoną kadrę i klientów.
  • Re: Nowa wycena PJP Makrum Autor: ~kc [178.217.249.*]
    on mają tak wysoką wk ?
    Bardzo ładny wynik jednostkowy, niestety wyniki grupy kapitałowej ciążą na skonsolidowanym i wartość księgowa akcji wzrosła na 30 czerwca dość symbolicznie do 26,496 zł.
[x]
PJPMAKRUM -1,95% 15,10 2025-11-07 16:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.