W ubiegłym roku kwartał II było 114 mln w tym roku mamy 163mln czyli r/r kosmiczne 140% więcej kapitalna spółka XTB. IIIq i IVq może dać spółce zarobić pierwszy miliard i ponad 6pln dywidendy w czerwcu
Oczywiście że tak, nie wiem skąd ludzie biorą to za zły wynik. Tak prosto i szybko licząc, zysk obecnie to 460 mln, w skali roku powiedzmy 920, dzieląc przez liczbę akcji daje nam 7,82 zysku na akcje, powiedzmy 75% zysku na dywidende czyli 5,87 na akcje. Że stopy dywidendę średnio było ostatnio ok 8% czyli kurs powinien wynosić 73,38. Wiadomo jak to jest liczone, niezbyt dokładnie ale powiedzcie my gdzie teraz jest lokata powyżej 8%. Jak dla mnie nie ma powodu do spadku a jak spadnie to dokupie
Powodu do spadku faktycznie nie ma, ale są tu tacy, którzy wyszli z pociągu na papierosa. Teraz pociąg w każdej chwili może ruszyć, a oni stoją na peronie i boją się że wrócić nie zdążą.
Będzie dla każdego akcji pod dostatkiem po takich wynikach….raczej mało komu uda się wyskoczyć nad 60 w poniedziałek! I o to cały weekend grają nagony! Kto pierwszy ten lepszy
Oczywiście ,że przewartościowany! Ale rynek to zweryfikuje. Natomiast jakoś nie widzę ,by Ci co zakupili w okolicach 70zł.w tym roku załatali stratę! Smutne ,ale prawdziwe!
możesz to uzasadnić wskaźnikami? Krzyczeć każdy potrafi, a opierajmy się na faktach. Dla mnie np. stotna jest dywidenda - tutaj cena, którą płacę przy stagnacji kursu daje mi lepiej zarobić niż lokaty.