Czyli chcą nowych akcji z emisji po 10zl dlatego wypychają wszystkie swoje akcje po 11zl! xD
A ja Wam powiem że fundusze też spodziewają się wysokich poziomów tutaj na kursie. Czy będzie nowa emisja - wątpię! Zbierają mocno od września. Popatrzcie sobie na akumulacje wolumenową i porównajcie dwie duże czerwone świece na interwale M. Druga, która pogłębia dołek, ma już zdecydowanie mniejszy wolumen. Na ustawionej blokadzie na 8zl dozbierane resztki, a na springu nie poleciało już nic - tak mi wychodzi ze papier został już zakumulowany. Zdradzę może za dużo ale my też ze znajomymi naprawdę sporo nadarlismy akcji i nie puścimy ani jednej niżej kwoty trzycyfrowej!
Sygnałem do wzrostów będzie pozytywna decyzja o przyznaniu dotacji, wtedy ucichną spekulacje o ewentualnej emisji. Decyzja o przyznaniu/nie przyznaniu dotacji zapadnie w sierpniu i wszystko wskazuje, że będzie pozytywna. Wzrost na dużych wolumenach a spadki na małych potwierdzają mocny trend wzrostowy - linia trendu 3 m.
Póki co mamy wciąż długoterminowy trend spadkowy, średnioterminowo wchodzimy w bocznika natomiast faktycznie mamy krótkoterminowy trend wzrostowy. Prezes zapowiedział, że do końca roku jest finansowanie, a komercjalizację pierwszego produktu planują na przełomie 3 i 4 kwartału - wypowiedź z kwietnia (miejmy nadzieję, że nie jest gołosłowny;))
Jak słabo to dobieraj. Tutaj się liczy tylko komercjalizacja - w zależności od ostatecznej kwoty sprzedaży będziesz miał tutaj x10 lub x10 w kilka dni.