Pewnie jeszcze przy 36 coś pobronią, bo sporo osób w IPO kupiło i na debiucie sprzedało z dobrym zyskiem (np. ja), wiec przy cenie z oferty publicznej może jakimś kapitałem zaryzykują troche środków na zakup
To już hazard. Trzeba szanować kasę. Kupisz i zostaniesz z akcjami. Stracisz zysk z debiutu i stracisz swoją kasę.
Rób jak uważasz. Ale kto wchodzi ponownie do kasyna ten traci...
Wszystko będzie zależało od wyników jak by się poprawiły w następnym kwartale a cena byla ok powiedzmy 37zł to moim zdaniem warto by było wejść, jak takie wyniki będą się utrzymywać to może przy 20-30zł będę jeszcze analizował tą spółkę pod kątem inwestycji, a jak wyniki jeszcze spadną no to nawet i to 10zł jest realne
Z całym szacunkiem, ale ciężko o dobrą analizę spółki, a tym bardziej o prognozy, jeżeli na spółce są obroty 200k na dzień, a spółka niczego nawet nie wytwarza. Rozumiem jeszcze startupy, które mogą albo się rozwinąć, albo upaść. Ja na te spółkę wchodzę tylko sprawdzić swoją prognozę, gdzie właśnie szacowałem, że po debiucie najpierw będzie podbitka, a potem tylko spadek ceny wraz z obrotami. Przypomina mi to nowe krypto, gdzie robi się hype, a potem tylko równa pochyla.