• Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~Rekomendacja [79.191.168.*]
    j.w.
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~as [83.143.40.*]
    dziś opylimem moje Audi A6 (rocz. 2008). W poniedziałek dostaję kredyt w BOSiu i wchodzę za 350 tys. w Paged. Na poczatku lipca wyjmuje swój upragniony 1 mln PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

życie jest piękne.....

A jak się nie uda to se kupie te wieśniackie meble i trochę taniej sklejki na buty.....

pozdrawiam Pageciarzy - już wkrótce nędzarzy
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~nowy_gracz [78.8.164.*]
    Dnia 2009-06-12 o godz. 19:19 ~as napisał(a):
    > dziś opylimem moje Audi A6 (rocz. 2008). W poniedziałek
    > dostaję kredyt w BOSiu i wchodzę za 350 tys. w Paged. Na
    > poczatku lipca wyjmuje swój upragniony 1 mln
    > PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

życie jest piękne.....

A jak się
    > nie uda to se kupie te wieśniackie meble i trochę taniej
    > sklejki na buty.....

pozdrawiam Pageciarzy - już wkrótce
    > nędzarzy

mówisz poważnie?
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~jo [77.254.64.*]
    as - ty masz ale fantazję, tylko gratulować.
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~enterprise [89.151.19.*]
    tak albo rybka albo ...
    Ja biore kupe kaski pod hipoteke i tez ide pod most :)
    Z paru płyt wiorowych zbije sobie szopke i tez bede szczesliwy:)

a tak powaznie to jak dlugo tak wytrzyma ten papier jakie ma podstawy do takich wzrostow ?
    moze wypowie sie ktos rozsadny: co jak dlaczego i jak dlugo jeszcze na polnoc?
    opcje opcjami ale to chyba za malo moze ktos zna jakies info.
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~jacek w [78.105.86.*]
    Trzeba "siedziec" w srodku, zeby tak naprawde wiedziec...
    A my jestesmy na zewnatrz.
    Moim skromnym zdaniem firma wychodzi na prosta.Jest inteligentnie zarzadzana.
    Problem opcji zostal , jak slyszymy, rozwiazany, Koniunktura tez sie poprawia.

Ja stawiam na dalsze wzrosty do powiedzmy 20 PLN za akcje w krotkiej perspektywie.
    Potem - zobacze, co sie bedzie dzialo.

To tylko moja intuicja przy uwzglednieniu informacji, ktore mamy.

Zycze Wszystkim fartu...

JKW
    Londyn

• Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~vvvvv [77.91.10.*]
    Moim skromnym zdaniem firma wychodzi na prosta - nie, nie wychodzi.
    Jest inteligentnie zarzadzana - wręcz przeciwnie.
    Problem opcji zostal , jak slyszymy, rozwiazany. Jak słyszymy od Pagedu, bo zdaniem banku wciąż są winni 50mln zł.

Gdyby sytuacja firmy była dobra nie wyprzedawaliby majątku trwałego.
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~cyferka [89.74.13.*]
    Uważam że ktos to sprytnie zbiera.
    o cyferka!!!!
    pewnie masz rację, tak jak ze Sfinksem, dokupuj bo pewnie jeszcze masz mało tej paździerzowej perełki...:)))
    ciekawe, gdzie byliscie jak śmieć był wywalany po 1,95 zeta !!!!!!!!
    sporo się zmieniło w gównianej spółczynie przez te 4 m-ce, że kosztuje 7 razy tyle. dobre, nie???>>>>
    pewnie kandydat na CFA tak odmienił oblicze tego drewniaka...:)))
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~emeryt [83.1.216.*]
    ..as napisz jeszcze cos ciekawego?
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~Jacek W [78.105.86.*]
    witam,
    wyprzedaz majatku, ktory na "pracuje" - to chyba zdrowy odruch ?? i to za swietna cene..
    Restrukturyzacja, nawet zmiana profilu "pod rynek ' - to tez chyba nie najgorsze posuniecia dlugofalowe ??

Kwestia inteligencji kierujacych firma, jasne, zalezy jak i kto definiuje inteligenje...
    Pytanie - skad info (zrodlo), ze jakis bank twierdzi, ze "Paged" jest mu winny 50 mlm z tutulu opcji - moze jakies szczegoly ?? Jaki bank ?? Kiedy co ???
    pozdr
    JKW
    LONDYN
    Cytuję : "14 maja 2009 r. grupa Paged zawarła ugodę z Bankiem BPH w sprawie rozliczenia zobowiązań wynikających z negatywnej wyceny instrumentów pochodnych. Warunki ugody przewidują konwersję zobowiązań opcyjnych na kombinację długu średnio- oraz długoterminowego". I tak muszą zapłacić bankowi 37mln - nie ważne czy to nazywa sie "opcja" czy "dług", co najwyżej rozłożą spłatę w czasie. O Fortis Banku nic nie wiem - podejrzewam, że też nie popuszczą.
    Restrukturyzacja, która polega na stopniowym zamykaniu fabryk i tym samym zmniejszeniu produkcji i sprzedaży, nie wygląda mi na "restrukturyzację", raczej stopniową likwidację. Ale oczywiście to moje subiektywne odczucia, niczego nie sugeruję.
    Odnośnie inteligencji kierujących - cytat :"Zapoznałem się szczegółowo z okolicznościami, w jakich zostały zawarte zabezpieczające transakcje opcyjne. W jednym przypadku przeprowadzony audyt w ogóle nie wykazał, co tak naprawdę kupiliśmy, bo nie ma żadnych dokumentów. Opieramy się tylko na relacjach osób uczestniczących w rozmowach z bankiem. Bank z kolei odmówił dostarczenia dokumentacji. Mogę natomiast z pełnym przekonaniem stwierdzić, że w obydwu przypadkach wykorzystano niewiedzę osób, które zawierały umowy ze strony Grupy Paged." - Mzyk.
    Zwracam uwagę na "niewiedzę osób zawierajacych umowy ze strony Pagedu". Może w przyszłości umowy będą zawierały osoby, które jednak znają się na swojej pracy i posiadają WIEDZĘ.

• Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~Paged to ja! [89.238.17.*]
    Widać że nie masz zielonego pojęcia o tym o czym piszesz...
    W roku 2008 został praktycznie od nowa zbudowany i wyposażony nowy zakład produkcyjne w Jarocinie w związku z tym - stara fabryka we Włocławku została zamknięta i wystawiona na sprzedaż. W kwestki opcji - sprawa dawno załatwiona. Daniel Mzyk bardzo dobrze radzi sobie z prowadzeniem tego biznesu. Tak jak już wcześniej ci odpisywałem - słoma z butów ci wychodzi !!!!
    No i po co zaraz te nerwy? Oprócz fabryki we Włocławku (notabene, która nie została jeszcze sprzedana i od blisko roku generuje koszty), Pagedowcom udało sie również doprowadzić do upadku Fabrykę Mebli w Gostyniu, Fabrykę w Jaworzu oraz Fabrykę w Buczkowicach. Natomiast fabryka w Jarocinie nie jest w stanie produkować tyle ile powinna ponieważ nie ma tam pełnej załogi. Mówiąc w skrócie - nie ma kto tam pracować, co nie jest dziwne zważywszy na bliskosć Poznania i niskie bezrobocie w tamtym rejonie. Tak wiec w tej "nowo zbudowanej i wyposażonej" fabryczce pracują łównie ludzie z łapanki, co skutuje niską jakością mebli. (cytuje : http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,28234,0,0 )
    Przy wysokich cenach Pagedowskich mebli i niskiej ich jakości, Jarocin już na starcie przegrywa z BRW czy Forte. Jedynie co ratuje Paged to sektor sklejki, pytanie tylko - jak długo?
    Jeżeli uważasz ,że zamiana nazwy "opcja" na "dług" oznacza załatwienie sprawy to naprawdę jesteś w błędzie. Zobowiązania wobec banku nie wyparowały - wciąż są im winni pieniądze.
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~Paged to ja! [89.238.17.*]
    Jesteś poprostu debilem. Obrażasz ludzi. Pracuje dla tej firmy i te jak twierdzisz "wiesniackie" meble projektuje i sprzedaje. Sprawdz rankingi sprzedaży Paged Meble z ostatnich 5 lat. Słoma z butów zawsze wyjdzie.... :(((((((
    Va fal cuno pedziu. Współczuję, bo niedługo nie wypłacą ci tych 1500 PLN pensyjiii. Ale co tam z ciebie pracownik tego gniota jak i ja.... bez odbioru...
    as fajnie ze cos napisale . Prosze napisz ile spadnie? Ty zawsze dobrze radzisz na temat tej spolki heheheh
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~cyferka [87.207.77.*]
    as z Ciebie napradę niezły AS
    as odezwij sie napisz jeszcze raz wszystkim ile Paged wzrosl i ile musi juz spasc zebys udowodnil sobie ze jestes prawdziwym graczem
  • Re: Rekomendacja jest tylko jedna kupuj Autor: ~PAg [82.115.65.*]
    naganianie na bankruty to na Bankierze standardzik juz przenisli sie na Parkiet by naganic :) super spolka - kwestia czasu jak zacznie pakowac manele i pisac wniosek o bankructwo z mozliwoscia zawarcia ugody :)
    co nie co wiem o tej spolce :) powodzeni zycze :) szczegolnie tym co teraz po tej cenie kupuja hahahaha
    glupichnie sieja a leszcz byl i jest i bedzie glupi
    PAg zycie ratujesz czy nie pisales tego samego od poziomu 4zl do dzisiaj brawo......
[x]
PAGED 0,03% 58,40 2017-10-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.