Spółka jest niesamowicie szczelna informacyjnie, więc jakiekolwiek "konsensusy ekspertów" są tyle warte jak lanie wosku przez klucz przy przewidywaniu przyszłości. Nie wypływały wcześniej żadne przecieki o wynikach, teraz jest identycznie. Pompowanie balonika wynikowego - 2Q 2023 było 118 mln, rok zakończył się rekordowym wynikiem i dywidendą, wszystko powyżej 140 będzie sukcesem, wskazującym na najważniejszą rzecz w każdej firmie - powtarzalność wyników. Drugim motorem napędowym jest zwiększająca się baza klientów, a to równa się rozwój i wzrost wyników w przyszłości. I ja się tego trzymam, mój plan to minimum 5 lat na spółce, nie nakręcam się durnymi informacjami o zakazach reklamowania (czego XTB nie robi od jakiegoś czasu), ważna jest kasa i dywidenda.' Nie pompujmy balonika.
Zawsze była szczelna, ile razy to było tutaj jak ludzie sypali przed wynikami a potem gonili za kursem po wynikach. Tu warto być na long i dokupować na spadkach.
Jest dobrze, ale "ulicy" to nie zadowoli. Z rana będzie czerwień ale zamek w poniedziałek powinien być na +3%. Chyba, że komuś grubemu będzie zależało na zbiciu to wtedy wykorzysta słaby sentyment i "spuści" kurs...
Jak będzie -3 % w poniedziałek to we wtorek pękną zwieracze i poleci z górki na pazurki.Będą ludziska łapać noże, a to niżej i niżej....taki scenariusz pisze nam nowela.Teraz powiedzą że naganiam na spadki.Nie.. nie naganiam to jest banan pomimo dobrych wyników to poleci w dół niestety.. Pozdrawiam
Szczerze, to w nosie mam to czy "ulica" będzie zadowolona. Gierki grubego na kursie to stały element tego papieru, też się spodziewam czerwieni. Do trolii spadowych - jaki kurs był rok temu? Za rok nie będzie nikt pamiętał jaki był kurs w poniedziałek 05.08