Zarząd UNIMA 2000 S.A. z siedzibą w Krakowie, ul. Skarżyńskiego 14 wpisanej do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000218370 działając na podstawie art. 399 §1 Kodeksu Spółek Handlowych oraz §11 PKT 2 Statutu Spółki zwołuje Zwyczajne Walne Zgromadzenie na dzień 29 czerwca 2008 r. na godzinę 10.00 w Krakowie, przy ul. Skarżyńskiego 14.
Porządek obrad:
Otwarcie obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia i wybór Przewodniczącego Zgromadzenia.
Stwierdzenie prawidłowości zwołania Zgromadzenia oraz jego zdolności do podejmowania uchwał.
Przyjęcie porządku obrad.
Wybór Komisji Skrutacyjnej i Sekretarza Zgromadzenia.
Przyjęcie obowiązującego Regulaminu obrad Zgromadzenia.
Rozpatrzenie sprawozdania Zarządu z działalności Spółki i sprawozdania finansowego za rok 2008 oraz wniosku Zarządu w sprawie podziału zysku.
Rozpatrzenie sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej i skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej za 2008 r.
Rozpatrzenie sprawozdań Rady Nadzorczej.
Podjęcie przez Zgromadzenie uchwał w sprawach:
a) Zatwierdzenie sprawozdania Zarządu z działalności Spółki w 2008 r.
b) Zatwierdzenie sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy 2008 r.
c) Zatwierdzenie sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej w 2008 r.
d) Zatwierdzenie skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej za rok obrotowy 2008 r.
e) Podjęcie uchwały w przedmiocie podziału zysku za 2008 r.
f) Udzielenie członkom Zarządu absolutorium za 2008 r.
g) Udzielenie członkom Rady Nadzorczej absolutorium za rok 2008.
h) Wypłaty premii za rok 2008 dla członków Zarządu ze środków finansowych zgromadzonych w kapitale rezerwowym (podstawa: art. 396 § 5 Ksh oraz § 13 pkt 1 d Statutu spółki).
i) Uchwała w przedmiocie skupu akcji własnych w trybie art. podstawie art. 362 §1 pkt 8 Kodeksu spółek handlowych.
j) Uchwała w przedmiocie programu opcji menadżerskich.
k) Zmiana postanowień § 5 ust. 1 Statutu Spółki.......
Osobiście wolałbym w punkcie e), cały zysk przeznaczyć na dywidendę i nie głosować już punktów h, i, j :) Skup też byłby dobry, ale czy nie jest już za późno na skup akcji ?
Zależy po ile byłby ewentualny skup. Dywidendy nie zamierzali wypłacać.
Ciekawy jest jeszcze poniższy punkt :
h) Wypłaty premii za rok 2008 dla członków Zarządu ze środków finansowych zgromadzonych w kapitale rezerwowym (podstawa: art. 396 § 5 Ksh oraz § 13 pkt 1 d Statutu spółki).
Fajnie, że szykują sobie premie, ale mogliby też pomyśleć o ludziach, którzy siedzą tu udupieni od miesięcy, albo nawet od dnia emisji akcji po 12zł za sztukę.
...mało, że premie sobie szykują to jeszcze opcje na akcje menadzerskie ?
- na dywidende nie ma, a na premie jest ?
- mała płynność, ale skup akcji - robią coś, żeby przejść do ciągłych ?
Ciekawy jestem jakie są założenia programu opcji menadzerskich ?
Jak przyznają sobie opcje na akcje poniżej 15zł/akcja to już k..... bedzie rabunek w biały dzień...
Ktoś na siłę chce dalej wychodzić tylko jeszcze musi " nabyć" frajerów na ten badziew po tym kursie.Ostatnio napisałem wszystko co potrzeba i dla was i dla "zarządu" ale moderator wywalił mojego posta bo może trochę przesadziłem z tymi..... dla tych ..................Premie dla zarządu ? rzygać mi się chce na ten....... a gdzie dla nas nagroda-dywidenda? Szkoda tylko inwestorów którzy trzymają od pierwotnego.Jak jeszcze zawyżą kurs wyjdę całkowicie z tego ........... i niech rośnie nawet na 15.pln. to już mnie nie interesuje.Takiego olewania inwestorów jeszcze nie widziałem i te wiecznie uśmiechnięte Ryje.
To istny cyrk co wyrabiają z tym kursem.Problem z płynnością jest od dawna bo każdy chce sprzedać a NIKT! nie kupuje więc "chłopcy" sami sobie sprzedają po kilkaset sztuk i windują kurs o kilka % śmieszne i żałosne,ale prawdziwe! Pozdrawiam wszystkich
Data sporządzenia: 2009-06-18
Skrócona nazwa emitenta
UNIMA 2000 S.A
Temat
Zawarcie znaczącej umowy handlowej z bankiem
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd Unima 2000 Systemy Teleinformatyczne SA informuje, że do spółki wpłynęła w dniu 18 czerwca 2009 roku podpisana znacząca umowa:
1) Data zawarcia znaczącej umowy - 1 czerwca 2009 r.;
2) Strony umowy: Unima 2000 SA - Wykonawca, Bank Millenium SA - Zamawiający;
3) Przedmiot umowy - dostawy sprzętu i oprogramowania, serwis systemu;
4) Szacunkowa wartość umowy wynosi 700.000 zł rocznie. Umowa została zawarta na okres 3 lat. Warunki finansowe umowy nie odbiegają od standardowych rozwiązań stosowanych dla tego rodzaju kontraktów.
5) Kary umowne - zostały określone w sposób standardowy dla tego typu kontraktów;
6) Umowa znacząca nie jest umową warunkową
7) Zawarcie przedmiotowej umowy powoduje, że wartość łącznych obrotów z kontrahentem w roku 2009 przekroczyła 10% kapitałów własnych Emitenta
8) Emitent zawierał z tym kontrahentem inne transakcje w roku bieżącym, których wartość wyniosła do chwili zawarcia powyższej umowy około 1.500.000 zł.