We wrześniu będzie info co i jak z idea bank UA.Prezes nawet o tym mówił bo na sprzedaż mają czas do października.21 sesji do wynikow.Niema pod co spadać ale rosnąć póki co tez niema pod co.Na dzień dzisiejszy 0,51 jest poziomem zero.Kurs zachowuje się jak jeż.Duże dziury w arkuszach zleceń.1 akcją można kręcić kursem jeden procent w te lub w tamte.Okres wyczekiwania.Przypominam ze przecieki o ile prawdziwe mówią o wycenie 20-40 mln dolarów za idee choć niechce mi się w to wierzyć.Raczej oscylował bym w przedziale 7-10 skoro kapitałów jest 16 mln w tym banku.Jeżeli uzbiera się 0,65 groszy na akcje to naprawdę będę zadowolony.
Widzisz moim zdaniem trzeba było pół roku a nawet rok temu sprzedać spółkę jak nie było ciśnienia że muszą sprzedać bo jest wymóg, nie wiem czemu tak zrobili ale no cóż.
Chcieli sprzedać to zabrakło tygodnia i wybuchł konflikt a wszystko było już gotowe w 99%.Potem liczyli na to ze Ukraina pozwoli działać tam Czarneckiemu ale niestety nie pozwoliła ze względu na reputacje.Konflikt ukazał jedno:Idea to perła z baaardzo zdrowym portfelem bo mimo konfliktu kredyty spłacają się dobrze a jako tego dowod masz to ze kolejka najbogatszych Ukraińców zgłosiła się po to aktywo.
,,Liczyli " jak to powiedziałeś na 99% było pewne że nie pozwolą im działać więc trzeba było sprzedać rok temu i jestem zaskoczony że tego nie zrobili, trzeba było wtedy szukać kupca ....
Rok temu to ten bank był wart mniej niż teraz majster wiec piszesz bzdury.Bo kapitały były jeszcze nizsze niż teraz i nie było wiadomo jak bank sobie poradzi w tej sytuacji.Dzisiaj kapitały masz wyższe a szok wojenny już minął a bank wznowił udzielanie kredytów.
Jeżeli bank w trudnym otoczeniu radzi sobie dobrze to w czasie pokoju będzie radził sobie znakomicie i dlatego krezusi się po niego ustawiają bo o tym wiedza tym bardziej ze jest tani i za 40 mln zł czyli raptem 10 mln dolarów możesz mieć dobrze prosperujący biznes na 3/4 Ukrainy.Invention bez kapitałów własnych jest wart więcej a nic nie zarabia.