spójrz tylko na stronę popytu i podaży.... zdecydowana większość sprzedających niż kupujących:( kurs też się dziś nie popisał, wig 20 na plusie 2,5% a gant kisi się w tym samym miejscu, jego szczyt to 25,20 pln.....niestety chyba do 26 lub 27 pln to nie zawitamy.....
to fakt, ale gant rzadko jest grany wraz z w20. duża ilość akcji wymaga dużych graczy. Poza tym Gant lubi poruszać się skokami, a jest w sumie niedaleko i oporu i wsparcia. ruch musi być i to duży. Przy tym rynku raczej do góry.
Pozdrawiam
to mamy szanse na otwarcie w piątek na 27 pln? kontrakty w usa na zdecydowanym plusie, więc giełda usa powinna zakończyć dziś dzień też na plusach......
Spólki deweloperskie podlegaja w znacznym stopniu "modzie". Po modzie na zagranicznych(IMMO,ORCO) nastała moda na JW,LCC,ECHO itp. pomimo, ze wskaźniki fundamentalne(c/wk i c/z) mają one mniej korzystne niż Gant. Kiedy ponownie zostanie to zauważone kasa pojawi się mocniejszy popyt na Gancie i nie uda się już zainteresowanym kupowanie po obecnych cenach.
Giełda jest dla ludzi cierpliwych. Sami sobie odpowiedzcie, ile razy zdażyło się Wam złapać okazje na których zarobiliście 20-30% w ciągu powiedzmy hmmmm...tygodnia. I w ile to później straciliście... Wiem, zaraz mnie obsmarujecie, że niby macie po 500% rocznie -). Moja prognoza - gant lata sobie w kanale 23-29 zł. Sam zje...łem sprawę kupując go średnio po 26 z groszami - niestety myliłem się określając cenę oporu. Moim skromnym zdaniem, jeśli lata w tym kanale ten kto go nie kupił - niech czeka z zakupem na na przekroczenie 29, ale potwierdzone zwiększonymi obrotami (w tej sytuacji nawet 5 mln zł będzie rewelacją). Ten kto go ma - niech nie sprzedaje, chyba że kurs przelamie 23 zł - wtedy bez sentymentów PKC. Cierpliwość zostanie nagrodzona. Dodam tylko, że ostatnio testuję metodę ramek Darvasa a średni czas trzymania papierka to 2 miesiące.