Jeżeli faktycznie planują zdjąć spółkę z giełdy, to pewnie pokażą gorsze wyniki niż te za pierwszy kwartał. Patrząc na oferty i reklamę produktów Stars i OB wyniki powinny być dobre, ale wiemy, że jeśli mają takie plany to pokazanie dobrych wyników nie będzie w ich interesie.
Tomek masz rację, ale jak będą dalej tak postępować, a przede wszystkim nie udzielać informacji, to kto wie, czy jednak nie zbiorą. Zauważ, że Bogusz zebrał ponad 19 mln i nawet nikt o tym nie wiedział. My nie wiemy, ile akcji oni tak naprawdę mają już zebrane.
Kampanię reklamową i sprzedaż za granicą rozpoczęli gdzieś na początku III kwartału więc wyniki za II kwartał będą podobne do dotychczasowych. Zakładam, że ani dużego rozczarowania ani dużego skoku nie będzie. Z kolei wyniki za III kwartał w mojej ocenie będą bardzo dobre. Czas pokaże.
Co do ściągania spółki z giełdy to nie wiem skąd Wam się takie pomysły biorą. Musieliby bardzo dużo zapłacić by osiągnąć 95%. A Bogusz skupował akcje kiedy były bardzo tanie. Mieliśmy negatywny odbiór spółki po doniesieniach o prokuraturze ale to już dawno mamy w cenie.
Dnia 2024-07-29 o godz. 11:19 ~Kar napisał(a): > A jak zrobią kolejną emisję?
Kar, grubo zawisłaś. Ty wolałabyś jako kobieta żeby było "grubo" ale gdzie indziej, prawda? :) :) :) Więcej tego inwestycyjnego błędu nie popełnisz.
Ps. i pomyślałabyś, że zamiast się wygłupiać ze "screenami" mogłaś mnie posłuchać a nie wisiałabyś dzisiaj na toksycznej inwestycji uwiązana od kilku lat + inflacja......
Bogusz skupował, bo były tanie, pewnie to też, ale jakoś dziwnie zbierał i nazbierał, tyle żeby przekroczyć próg 10% po emisji. Bogusz o emisji musiał wiedzieć o wiele wcześniej, a pamiętaj, że Pawlik w 2022 w czasie webinaru mówił, że żadnej emisji nie będzie. Informować trzeba po przekroczeniu progu, ale jak każdy wie to nie stanowi problemu w skupowaniu akcji.
Ale siejesz zamęt. Aby mieli 95% muszą wpompować w spółkę sporo gotówki. Poza tym wyniki finansowe są istotne. Musisz jedynie przyjąć inny dzielnik. Jeżeli wskaźniki będą dobre to nie ma się czym przejmować. Teraz C/Z jest na poziomie 12.4 więc nie ma tragedii a zysk za 2024 rok zapewne wyniesie więcej niż 17.74mln pod który liczyłem wskaźnik c/z. Dodatkowo przychod rośnie, rozpoznawalność również i nie zdziwię się jak do końca roku będziemy mieli 0.7pln na akcje. Do takiej wartości wystarczy powtarzalne 12mln zysku na kwartał a od Q3 będzie to możliwe. Oczywiście każdy niech myśli za siebie ale skończcie biadolić jak dzieci. Z forum inwestorskiego robicie tutaj przedszkole. Nie tylko Maliniak ale Luigi również. Zero wartości dodanej, zero analiz. Nic tylko przekomarzanie się…
Widać żeś nowy, tutaj nie ma co pisać 'wartości dodanej' bo maliniak razem z ekipą, ją zasypie setkami postów w których udowadnia swój syndrom Sztokholmski. Na szczęście bankier to nie jedyne forum na którym można rozmawiać o hubtechu
Widziałem, że prowadzą sprzedaż w Niemczech ale na notino.de. Nie wiedziałem, że do Rossmann Niemcy również planują wejść. Na stronie internetowej niemieckiego Rossmanna nie widziałem ich produktów ale dzięki za informację na temat czeskiego Rossmana.