• Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Marcin [147.161.248.*]
    Hej,
    jak obstawiacie wyniki za drugi kwartał?
    Jakie przychody i zysk netto?

• Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Kolejnyoszukany [5.173.216.*]
    Jeżeli faktycznie planują zdjąć spółkę z giełdy, to pewnie pokażą gorsze wyniki niż te za pierwszy kwartał. Patrząc na oferty i reklamę produktów Stars i OB wyniki powinny być dobre, ale wiemy, że jeśli mają takie plany to pokazanie dobrych wyników nie będzie w ich interesie.
  • Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Tomek [147.161.248.*]
    To że maja takie plany to nie znaczy że tak będzie.

Zebranie 95% akcji będzie bardzo trudne ,
    chyba że dadzą dużą rekompensatę...

Tomek masz rację, ale jak będą dalej tak postępować, a przede wszystkim nie udzielać informacji, to kto wie, czy jednak nie zbiorą. Zauważ, że Bogusz zebrał ponad 19 mln i nawet nikt o tym nie wiedział. My nie wiemy, ile akcji oni tak naprawdę mają już zebrane.
    Jeśli zbiera akcje fundusz lub ktoś z zarządu to powinni o tym poinformować.
    Zobaczymy w raporcie za 2 kwartał czy coś się zmieniło.

• Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Akcjonariusz [193.23.38.*]
    Kampanię reklamową i sprzedaż za granicą rozpoczęli gdzieś na początku III kwartału więc wyniki za II kwartał będą podobne do dotychczasowych. Zakładam, że ani dużego rozczarowania ani dużego skoku nie będzie. Z kolei wyniki za III kwartał w mojej ocenie będą bardzo dobre. Czas pokaże.

Co do ściągania spółki z giełdy to nie wiem skąd Wam się takie pomysły biorą. Musieliby bardzo dużo zapłacić by osiągnąć 95%. A Bogusz skupował akcje kiedy były bardzo tanie. Mieliśmy negatywny odbiór spółki po doniesieniach o prokuraturze ale to już dawno mamy w cenie.
  • Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Kar [195.117.29.*]
    A jak zrobią kolejną emisję?
  • Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~bonu [193.28.84.*]
    Przecież na to musi być uchwała i dodatkowo kasa do pokrycia.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.216.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~InżynierMaliniak [199.101.97.*]
    Dnia 2024-07-29 o godz. 11:19 ~Kar napisał(a):
    > A jak zrobią kolejną emisję?

Kar, grubo zawisłaś. Ty wolałabyś jako kobieta żeby było "grubo" ale gdzie indziej, prawda? :) :) :)
    Więcej tego inwestycyjnego błędu nie popełnisz.

Ps. i pomyślałabyś, że zamiast się wygłupiać ze "screenami" mogłaś mnie posłuchać a nie wisiałabyś dzisiaj na toksycznej inwestycji uwiązana od kilku lat + inflacja......

• Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Kar [195.117.29.*]
    Misiu, pomyśl ile byś osiągnął gdybyś przez tyle lat zajął się czymś innym niż siedzeniem na forum spółki HUB.TECH.
    Bogusz skupował, bo były tanie, pewnie to też, ale jakoś dziwnie zbierał i nazbierał, tyle żeby przekroczyć próg 10% po emisji. Bogusz o emisji musiał wiedzieć o wiele wcześniej, a pamiętaj, że Pawlik w 2022 w czasie webinaru mówił, że żadnej emisji nie będzie. Informować trzeba po przekroczeniu progu, ale jak każdy wie to nie stanowi problemu w skupowaniu akcji.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.252.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Akcjonariusz [188.147.5.*]
    Ale siejesz zamęt. Aby mieli 95% muszą wpompować w spółkę sporo gotówki. Poza tym wyniki finansowe są istotne. Musisz jedynie przyjąć inny dzielnik. Jeżeli wskaźniki będą dobre to nie ma się czym przejmować. Teraz C/Z jest na poziomie 12.4 więc nie ma tragedii a zysk za 2024 rok zapewne wyniesie więcej niż 17.74mln pod który liczyłem wskaźnik c/z. Dodatkowo przychod rośnie, rozpoznawalność również i nie zdziwię się jak do końca roku będziemy mieli 0.7pln na akcje. Do takiej wartości wystarczy powtarzalne 12mln zysku na kwartał a od Q3 będzie to możliwe. Oczywiście każdy niech myśli za siebie ale skończcie biadolić jak dzieci. Z forum inwestorskiego robicie tutaj przedszkole. Nie tylko Maliniak ale Luigi również. Zero wartości dodanej, zero analiz. Nic tylko przekomarzanie się…
  • Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Luigi [5.173.38.*]
    Widać żeś nowy, tutaj nie ma co pisać 'wartości dodanej' bo maliniak razem z ekipą, ją zasypie setkami postów w których udowadnia swój syndrom Sztokholmski. Na szczęście bankier to nie jedyne forum na którym można rozmawiać o hubtechu
  • Re: Wyniki 2 kwartał. Autor: ~Marcin [147.161.248.*]
    Poczekamy na wyniki za drugi kwartał i wtedy zobaczymy.
    W tym czasie może się coś wyjaśni w sprawie Rossmann Niemcy.
    Co konkretnie ma się wyjaśnić w sprawie Rossmann Niemcy? Przyznam, że nie wiem nic na ten temat. Mogę prosić o więcej szczegółów? Z góry dziękuję :)
    Prowadzą sprzedaż na rynku czeskim w Rossmanie i
    tak jak ktoś już tutaj kiedyś pisał kolejny, rynek to Niemcy...
    Widziałem, że prowadzą sprzedaż w Niemczech ale na notino.de. Nie wiedziałem, że do Rossmann Niemcy również planują wejść. Na stronie internetowej niemieckiego Rossmanna nie widziałem ich produktów ale dzięki za informację na temat czeskiego Rossmana.
[x]
HUBTECH -0,43% 0,23 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.