"Wynikowe nadzieje analityków. Które spółki pokaż się z dobrej strony". Poczytajcie piszą pozytywnie o Xtb i oczekiwaniach co do poprawy przez niego wyników.
Spokojnie. Nie przebierajcie tak nerwowo nóżkami, reklamując ile to nie będzie milionów w raporcie, skoro ma być taki cudowny. Czekamy jeszcze na analizy Wróżki Adelajdy, Chankete - szamana z Paragwaju i sewanta Jima.
Wiesz na giełdzie jestem pona 10 lat. Od lat inwestuje w xtb. Raz na jakiś czas wrzucam coś na forum by ludzie którzy nie mają dostępu do np Parkietu coś nowego się dowiedzieli. Dla mnie te spadki były dużą okazją do wejścia i wzrost kursu z ok 58 zł do 63 zł tylko to potwierdza. Perspektywy moim skromnym zdaniem na kolejne kwartały są co najmniej zachęcające. A czy widzisz co się dzieje już w lipcu? Zmienność Panie NieNerwowo zmienność.
a bm pekao w ogóle ma gdzieś tą afere z Hiszpanią cyt z pb
„Michał Fidelus z BM Pekao nie zmienił rekomendacji "kupuj" z ceną docelową 84 zł i uważa, że choć zakaz reklamowania w Hiszpanii może skłonić do lekkiej obniżki prognoz liczby nowych klientów oraz zysków, to nie zmienia perspektyw wzrostu XTB.”
Jak misiozmalopolski tu jest to jestem spokojny o moja inwestycje
To że mają gdzie nie oznacza że ryzyko zniknęło. Prawo polskie również będzie musiało się dostosować do dyrektywy unijnej. Brak reklam = brak nowych klientów + ubetej starych którzy stracili (80%) co może nawet pogrzebać biznes.
Dobrze napisane Bob!!! Ja sobie dobieram ReadGene po tym jak leszczy powiesiłem na hakach na Pure po 30+, ja zrobią głęboką korektę pod drugi szczyt na Pure to może coś jeszcze zagram. 300% w zupełności mi wystarczy
Bob do jakiego prawa będzie musiała się przystosować Polska? Do Hiszpańskiego?
Chyba nie wiesz o czym piszesz, a jak ci się wydaje że wiesz, to po co tu siedzisz na spółce która nie rokuje pozytywni.
Zukerman inny nicka Boba, M.ax czy marka i wielu innych... dlaczego akurat piszesz o tym na forum XTB?
Nie wierzę, że niedojda która nie może trafić na wątek właściwej spółki ma możliwość "kogoś ubrać", poza tym byś nie siedział tutaj dzień i noc łącznie z weekendami i nie pisał z innymi twoimi nickami pod pretekstem robienia szumu i pl.uciu na XTB, jakbyś nie miał w tym biznesu.
Jeszcze jedno i najważniejsze, byłem na Pure, którym tu się podpierasz przed i w czasie wzrostów, ale twojego nicka Zukerman tam nie widziałem ani razu, podobnie jak na ReadGene na którym ponoć jesteś teraz...
Słabe to, tak jak i świadczy o tym jak słabym trolem jesteś a siedzisz na XTB i plujesz, bo tutaj masz w tym biznes wielonikowcu.
Dnia 2024-07-28 o godz. 07:52 ~Zuckerman napisał(a): > Dobrze napisane Bob!!! Ja sobie dobieram ReadGene po tym jak leszczy powiesiłem na hakach na Pure po 30+, ja zrobią głęboką korektę pod drugi szczyt na Pure to może coś jeszcze zagram. 300% w zupełności mi wystarczy
NA WSZYSTKICH WATKACH PISZESZ, ŻE DOBIERASZ READGENE WIELONIKOWY NAGANIACZU. ILE SPÓŁKA ZARABIA OD LAT? LUDZIE WISZA TAM NA HAKACH ZA PONAD 10 PLN I PO 7.80 PO NAGANIANIU W 11 I 12.2023 R. FUNDUSZE WYDZIERAŁY SOBIE AKCJE Z RĄK TYLKO ICH NADAL NIE MA. SPRZEDAŁES AKCJE XTB PO 40 PLN KUPIŁEŚ OLYMP I TAM CHCIAŁEŚ UBRAĆ INNYCH. JAK RADZI SOBIE ReadGene - TAK W WIELKIM SKRÓCIE:
https://www.biznesradar.pl/wskazniki-rentownosci/READ-GENE ROE: spadek o 3733.11% r/r ROA: spadek o 2831.37% r/r Marża zysku operacyjnego: spadek o 875.79% r/r Marża zysku netto: spadek o 2030.85% r/r Marża zysku ze sprzedaży: spadek o 1219.40% r/r Marża zysku brutto: spadek o 1639.60% r/r Rentowność operacyjna aktywów: spadek o 1209.80% r/r
Prędzej Hiszpania będzie musiała zmienić prawo, nie zdziwiłbym się jakby to co zrobili było niezgodne z prawem unijnym. Zakaz reklamy CFD spoko, ale zakaz reklamy całej firmy, bo ma w ofercie CFD brzmi absurdalnie.