to oznacza, że jeżeli nie żyjemy w świecie gdzie każdy chce oszukać każdego, to obecni akcjonariusze "normalnego" pbg będą obecni w pbg operatorze tak wg mnie......no i jak się sprawę tego niby długu załatwi, to może będzie lepiej od parytetu...podziału, rozdziału....to kwestie kancy....która wie komu robi dobrze....aaaale rokowania są niezłe bo to jest ich ruch pasywny wg. mnie czyli jeszcze coś przed nami co niektóry bytrzy 4 lata temu określi....nie to że 4 złote bombki ...aaaaale może ze dwie....hehehe
To oznacza tyle, że PBG będzie trwało do momentu aż układ się uprawomocni, potem nastąpi zdjęcie spółki z notowań i w jej obowiązki wejdzie PBG Operator, które zostało powołane do wykonania zobowiązań ukladowych
Marcello, dla Rafako to jest wszystko bez znaczenia. Może jedynie kwestia tego z kim nowy inwestor Rafako będzie podpisywał list intencyjny, czy to będzie PBG S. A. czy PBG Operator.
Skoro jak piszesz mają zabezpieczenie w akcjach rafako to wg mnie napompują tam żeby odrobić straty stąd, gdzieś muszą zarobić, na obu nie stracą..., zobaczymy...
Źle myślisz. Oni tych akcji nie potrzebują tylko chcą odzyskać cokolwiek. Rafako jest przez PBG na skraju upadłości więc cena za pakiet nie będzie wysoka. Możesz zobaczyć ile proponował za pakiet Sołowow 2 lata temu i ile proponował Gricuk rok temu.
Ok a co to zmienia w sytuacji PBG, czy zaskarżenie uchwał i powrotu do stanu przed ich uchwaleniem coś zmienia dla firmy na lepsze, która na etacie ma chyba tylko sekretarkę? Ja wam powiem, bo trochę na tym się znam PBG jest przeciągane tylko i wyłącznie że względu na dojenie grubej kapusty przez zarządzającą kancelarię Zimmerman. To miesięcznie kilkadziesiąt tysięcy zatem na uszach staja aby agonię przedłużać
Informacje są bardzo pozytywne, ciekawe przetasownie .W środe jeszcze dokupię. A wam biedaki radzę sprzedawać bo ja muszę kupić. A teraz colka i cygarko.
Gruby, a możesz podać choć jeden powód tych "pozytywnych" informacji? Bez takiego jalowego pieprzenia jak twoje, ale merytorycznie gdzie tu widzisz optymizm?
Dnia 2024-07-27 o godz. 11:00 ~Juhas napisał(a): > Ok a co to zmienia w sytuacji PBG, czy zaskarżenie uchwał i powrotu do stanu przed ich uchwaleniem coś zmienia dla firmy na lepsze, która na etacie ma chyba tylko sekretarkę? Ja wam powiem, bo trochę na tym się znam PBG jest przeciągane tylko i wyłącznie że względu na dojenie grubej kapusty przez zarządzającą kancelarię Zimmerman. To miesięcznie kilkadziesiąt tysięcy zatem na uszach staja aby agonię przedłużać
I to jest dobry moment by zapytać: ale kto im płaci i z czego??? Przecież tu podobno 6mld długu i z raportu na raport dodrukowują go coraz więcej. Doprawdy Polsza to dziwny kraj.
Syndyk czy Zarządzający układem żyje z majatku, spółki który upłynnia aby regulować zadłużenie.Tu od lat z tym się nie spiesza, bo to świetne źródło dojenia. Np niedawno sprzedano inwestycje w Kijowie za 1,4mln dol.
Ale dlaczego tak potężni wierzyciele dają się robić w wuja garstce cwaniaków? Przecież nie trzeba być geniuszem by się skapnąć, że proces utylizacji pbg jest w sposób sztuczny przeciągany. Gdzie jak napisałeś ze sprzedaży różnych aktywów karmiony jest pasożyt tam coraz mniej czy za chwile nic nie zostanie dla wspomnianych wierzycieli. No jest niby ten pakiet rfk, ale to też wielkie g, a jak tak pójdzie to i to przeżrą. Czołowi wierzyciele pbg to nie laczek i klapek żeby można z nim było robić co się chce, a jednak to robią. Tu chodzi o ten kraj z tektury prawda?
Wojtuś a może się troche wysil i udowodnij, że masz choć ptasi móżdżek, bo po tak mizernym wpisie nawet to nie jest pewne. Konkretnie chłopie, dlaczego uważasz, że tak wspaniałą decyzje podjąłeś zakupując akcje pbg? Jeśli w ogóle znajdziesz jakiś merytoryczny argument to dawaj. Pewno jest to, że część móżdżku odpowiedzialna za marzenia rozwinęła się u Ciebie ponadprzeciętnie złota bombko, pytanie jak z pozostałymi??? Pozdrawiam słodkiego Wojtusia.
A jednak są i pozytywne wiadomości. Ech wy trolowcy. Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki PBG S.A. w restrukturyzacji w likwidacji z siedzibą w Wysogotowie działając na podstawie § 28 pkt 1) Statutu oraz art. 395 § 2 pkt. 1) ksh, postanawia zatwierdzić sprawozdanie finansowe Spółki za rok obrotowy 2023 oraz sprawozdanie likwidatora z działalności Spółki za rok obrotowy 2023. Oddano ważnych głosów: 274 709 838 akcji (procent akcji oddanych do kapitału wynosi 33,56%) Głosy za: 193 231 722 Głosy przeciw: 0 Wstrzymano się od głosu: 81 478 116
Przeceniacie siłę "wielkich akcjonariuszy" oni dawno wpisali to w straty, bo ich pakiet od lat wart jest tyle co wydają kwartalnie na wodę mineralną dla pracowników. Tego nawet nie ma jak spieniężyć nawet za 10% dzisiejszej wartosci.
Jedyne co ma dla nich wartość i da się na tym zarobić to akcje Rafako. Chcą odzyskać cokolwiek Drogo nie będzie.
Dnia 2024-07-26 o godz. 19:54 ~chamcynik napisał(a): > to oznacza, że jeżeli nie żyjemy w świecie gdzie każdy chce oszukać każdego, to obecni akcjonariusze "normalnego" pbg > będą obecni w pbg operatorze tak wg mnie......no i jak się sprawę tego niby długu załatwi, to może będzie lepiej od parytetu...podziału, rozdziału....to kwestie kancy....która wie komu robi dobrze....aaaale rokowania są niezłe bo to jest ich ruch pasywny wg. mnie czyli jeszcze coś przed nami co niektóry bytrzy 4 lata temu określi....nie to że 4 złote bombki ...aaaaale może ze dwie....hehehe