• Wyglada na to ze to juz koniec Autor: ~Analityk [87.153.113.*]
    20 procent spadku tak zachowywuja sie spółki które są w poważnych tarapatach
  • Re: Wyglada na to ze to juz koniec Autor: ~Fafik [178.37.161.*]
    Przejrzałem BIG Cheese i wycena na ten moment ponad 60mln. Gdzie wiele spółek na GPW wycenianych jest w okolicach 10mln i mniej.
    A jak spojrzałem na ich stronę to nie widzę nic innego niż gry o gotowaniu. Ilu wśród graczy mamy miłośników gotowania. Ręka do góry. A poza tym ileż można q.rwa gotować?
    Cena to 5pln. czyli i tak wycena będzie na poziomie 20mln. tyle co chociażby Pyramid.
  • Re: Wyglada na to ze to juz koniec Autor: ~popek [89.64.89.*]
    Smutna prawda, otworzyłeś oczy wielu osobom. Fakty sa takie, ze PlayWay się ewakuje, zabierajac kase ze soba w formie dywidendy z historycznych zyskow... Ktokolwiek to kupi, bedzie musial duzo pieniedzy zainwestowac, zatrudnic nowy zespol (ten jest mlody i niedoswiadczony, pozatym po restrukturyzacji, gdzie pewni zostawili najtanszych, a Ci najtansi zrobili z dodatkiem to co zrobili ... same bugi). Wiemy tez obecna wycena jest zawyzona ...
  • Re: Wyglada na to ze to juz koniec Autor: ~Www [5.173.147.*]
    Nie ma papieru więc wyba mogę obiektywie na chłodno spojrzeć.....
    Sprzedali ok. 55 proc papieru. Myślę że może tu wejść duży międzynarodowy gracz i na takie info czekam wtedy będzie to początek dla firmy i idealny moment na wejście. Ta sprzedaż nie koniecznie świadczy źle o Big C. ale na pewno źle się dzieje w PlayWay bo szukają na szybko kapitału. BIG C z nowym właścicielem od teraz może być już tylko wyżej.
[x]
BIGCHEESE 0,77% 13,16 2025-09-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.