Przejrzałem BIG Cheese i wycena na ten moment ponad 60mln. Gdzie wiele spółek na GPW wycenianych jest w okolicach 10mln i mniej. A jak spojrzałem na ich stronę to nie widzę nic innego niż gry o gotowaniu. Ilu wśród graczy mamy miłośników gotowania. Ręka do góry. A poza tym ileż można q.rwa gotować? Cena to 5pln. czyli i tak wycena będzie na poziomie 20mln. tyle co chociażby Pyramid.
Smutna prawda, otworzyłeś oczy wielu osobom. Fakty sa takie, ze PlayWay się ewakuje, zabierajac kase ze soba w formie dywidendy z historycznych zyskow... Ktokolwiek to kupi, bedzie musial duzo pieniedzy zainwestowac, zatrudnic nowy zespol (ten jest mlody i niedoswiadczony, pozatym po restrukturyzacji, gdzie pewni zostawili najtanszych, a Ci najtansi zrobili z dodatkiem to co zrobili ... same bugi). Wiemy tez obecna wycena jest zawyzona ...
Nie ma papieru więc wyba mogę obiektywie na chłodno spojrzeć.....
Sprzedali ok. 55 proc papieru. Myślę że może tu wejść duży międzynarodowy gracz i na takie info czekam wtedy będzie to początek dla firmy i idealny moment na wejście. Ta sprzedaż nie koniecznie świadczy źle o Big C. ale na pewno źle się dzieje w PlayWay bo szukają na szybko kapitału. BIG C z nowym właścicielem od teraz może być już tylko wyżej.