Nie chce spadać, będzie rosło. Będzie grubo bez względu na fundamenty
bo nie ma znaczenia wck, cz i inne takie. Spekulacje i psychologia, tylko to się liczy.
"Jeżeli ktoś nie ma do tego nerwów, powinien sprzedać akcje" — tak Sławomir Mentzen radzi inwestorom, komentując rozczarowujące wyniki jego kancelarii"
Sam Prezes tłumaczy żebyście sprzedali akcje i pozbyli się problemów a Wy nadal tu siedzicie i trolujecie o jakieś fundamenty. "ićcie stont" jak Wam źle
"Nie publikowałem żadnych prognoz finansowych, wielokrotnie podkreślałem też, że nie jestem w stanie przewidywać naszych wyników finansowych, ale mimo to pewnie większość akcjonariuszy próbowała prognozować nasze wyniki i zapewne w tych prognozach wychodziły im wyższe poziomy przychodów i zysków, niż te, które wykazaliśmy w tym kwartale. Myślę, że dobrze się stało, że słabszy kwartał pojawił się już teraz, może dzięki temu więcej ludzi się przekona, że prognozowanie naszych wyników jest rzeczywiście bez sensu" — wskazuje Sławomir Mentzen."
Ta zasada tycz się spółek, które mają jakiegoś asa w rękawie. Tutaj kurs zostanie ściągnięty prędzej niż później do fundamentów i to jest żelazna zasada giełdy.
Jesli spolka ma aktywa 13mln to jakim cudem ludzie kupuja przy kapitalizacji 44mln. Przychod tez marny i trend spadkowy rok do roku. Jesli nie bedzie walow to spolka bedzie atrakcyjna ponizej 10zl