• Stara zasada na giełdzie Autor: ~Psychologia [85.221.150.*]
    Nie chce spadać, będzie rosło. Będzie grubo bez względu na fundamenty
    bo nie ma znaczenia wck, cz i inne takie. Spekulacje i psychologia, tylko to się liczy.
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~Xybt [188.146.146.*]
    Kto kupił odemnie po 63 zeta hahaha
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~Psychologia [85.221.150.*]
    https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/slawomir-mentzen-tlumaczy-sie-z-wynikow-kancelarii-ilu-ma-klientow-i-ile-placi/kq42f58

"Jeżeli ktoś nie ma do tego nerwów, powinien sprzedać akcje" — tak Sławomir Mentzen radzi inwestorom, komentując rozczarowujące wyniki jego kancelarii"

Sam Prezes tłumaczy żebyście sprzedali akcje i pozbyli się problemów a Wy nadal tu siedzicie i trolujecie o jakieś fundamenty. "ićcie stont" jak Wam źle
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~Psychologia [85.221.150.*]
    "Nie publikowałem żadnych prognoz finansowych, wielokrotnie podkreślałem też, że nie jestem w stanie przewidywać naszych wyników finansowych, ale mimo to pewnie większość akcjonariuszy próbowała prognozować nasze wyniki i zapewne w tych prognozach wychodziły im wyższe poziomy przychodów i zysków, niż te, które wykazaliśmy w tym kwartale. Myślę, że dobrze się stało, że słabszy kwartał pojawił się już teraz, może dzięki temu więcej ludzi się przekona, że prognozowanie naszych wyników jest rzeczywiście bez sensu" — wskazuje Sławomir Mentzen."

Proponuję państwu przeczytać ze zrozumieniem.
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~Konfederata [89.64.4.*]
    Ta zasada tycz się spółek, które mają jakiegoś asa w rękawie. Tutaj kurs zostanie ściągnięty prędzej niż później do fundamentów i to jest żelazna zasada giełdy.
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~Inwestor [5.173.206.*]
    Dziwne, ale kupują też po 44zł mimo, że insider ze spółki uważał w dniu debiutu, że to zbyt drogo i sam sprzedawał :D
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~Elo [83.99.11.*]
    Jesli spolka ma aktywa 13mln to jakim cudem ludzie kupuja przy kapitalizacji 44mln. Przychod tez marny i trend spadkowy rok do roku. Jesli nie bedzie walow to spolka bedzie atrakcyjna ponizej 10zl
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~MEM [46.113.4.*]
    Oooo spekula coraz mocneiej siada :) Podoba mi sie to doradztwo oj podoba mi sie
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~ger [89.66.223.*]
    brałem po 60 zł i mysłałem, że bedzie gruuubo, ale chyba przegapiłem moment

• Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~cez [167.98.70.*]
    Ja bralem po 64 i czekam na straty
  • Re: Stara zasada na giełdzie Autor: ~ger [89.66.223.*]
    nie musisz czekać, jeśli sprzedaż to juz będziesz miał osiągnięty cel.
    ja cały czas patrzę na 90-100 zł
[x]
MENTZEN 0,83% 36,50 2025-09-19 16:47:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.