Czy dla spółki priorytetem monetyzacji CC jest sprzedaż IP urządzenia jakiemuś dużemu podmiotowi ? Jeśli tak to jaka byłaby wartość referencyjna , tego typu urządzenia medycznego.
Najważniejsze żebyśmy się dowiedzieli czy po okresie 6 miesięcznej obserwacji np u 5 pacjentów spółka przekaże na rynek i branży jakieś wyniki cząstkowe podsumowanie, bo to by oznaczało że rozmowy mogą wejść w wyższy stopień zaawansowanie gdzieś w lutym 2025 i co z wnioskiem do fda, jak to że były tam błędy
Jeśli ktoś te pytania spisuje to teraz poważnie: jak wygląda sytuacji z ArtiClamp w kontekście informacji z 2022r że klinika jest skończona. Gdzie jesteśmy - urządzenie nadaje się do sprzedaży czy musi być jakaś modyfikacja wprowadzona? Jeśli tak to jaka?
I drugie w kontekście CoolCryo, chociaz zakładam że będą o tym mowic: jakie wyniki zaprezentowało urządzenie w porównaniu do konkurencji. Chodzi mi o czas chłodzenia, utrzymanie temperatury czy choćby odczucia lekarzy prowadzących w takiej już subiektywnej ocenie komfortu obsługi w porównaniu do urządzeń konkurencyjnych?
Można też trzecie pytanie zadać: jaki mają odzew w branzy po rozpoczęciu kliniki?
Nie wiem czy ktoś poza prof. Suwalski będzie więc nie ma chyba sensu pytać o sytuacje finansowa etc. To chyba nie taki webinar ma być.
Tylko nie zadawajcie/wysyłajcie zbyt dużo pytań. Autor wątku mistrzu ma już doświadczenie z webinarem Pharmeny. Zarząd nie odpowiedział na kłopotliwe pytania. Tutaj może być inaczej, ale ta forma komunikacji daje duże pole do wymigania się od odpowiedzi. Życzę powodzenia.
A to ja Ci mogę spróbować odpowiedzieć. Sądzę że mogli po prostu zdywersyfikowac szansę otrzymania dotacji i złożyli wniosek na to samo w dwóch różnych konkursach. W fengu jest 2700 wniosków. Może być różnie. A w Fema duzo mniejsze pieniądze ale wniosków tylko 50. Jak przejdą oba to mogą decyzję podjąć i nie podpisać umowy. Ja bym tak zrobił a wnioski różne składam cały czas