Gracz w jakim to języku napisałeś ? Bo nie rozumiem składni. Wyniki może i bez szału, ale między wierszami jak się odejmie A od B to wychodzi że zwrot już jest - szkoda tylko że jasno tego nie napisali.
Dnia 2024-07-26 o godz. 09:34 ~Don_Ciawory napisał(a): > gracz gra w swoja gre - ale wyniki fajne patrzac na kapitalizacje tego RST to w ogole robi sie ciekawie : )
Co przegrywy mają z tym "robi się ciekawie"? Zawsze przed spadkami pojawia się magiczne "robi się ciekawie". Tu się już nic nie wydarzy do kolejnego raportu.
Dnia 2024-07-26 o godz. 09:28 joe_black napisał(a): > Gracz w jakim to języku napisałeś ? Bo nie rozumiem składni. > Wyniki może i bez szału, ale między wierszami jak się odejmie A od B to wychodzi że zwrot już jest - szkoda tylko że jasno tego nie napisali.
Taaak .... powyżej 30 tyś sztuk sprzedane to będzie petarda
10 + 13 = 23 - porażka
1_ $297,905 poprzez sprzedaż 10.556 egzemplarzy Gry na platformach Xbox Series X i Xbox Series S, 2_ $390,705 poprzez sprzedaż 12.961 egzemplarzy Gry na platformie PlayStation 5.
Dobra sprzedaż w cenie a to powyżej dobre nie jest stąd też jedziemy na południe. PS. W jakim języku? W języku spekulantów.
Nie no wyniki w stosunku do oczekiwań są beznadziejne, niech nikt mi nie wciska że jest zadowolony. Ja osobiście czuję się jakby dostał cios w podbrzusze.
Liczyłem na ok. 20-30 tys. z samego PS, a dostałem 23 tys. w sumie. No to jaki mamy przelicznik ocen na PS? 1:15? Przecież to jakiś żart, w porównaniu do takiego Thief Simulator 2, który miał 1:40. Nie mówiąc już o House Flipper 2 gdzie było 1:100. Ja liczyłem asekuracyjnie 1:30 a dostałem dwa razy mniej.
Niestety decyduje jakość gry. ATS ma pełno błędów nawet na konsolach, które zwykle są bezproblemowe ale po ilości ocen myślałem że nie jest tak źle, no i jednak dostałem potwierdzenie, że jakość przekłada się na sprzedaż wszędzie, a oceny na konsolach kompletnie nic nie znaczą. Cenna wiedza na przyszłość.
Wyniki ratuje tak naprawdę tylko porównywalna sprzedaż na Xbox w stosunku do ilości ocen, bo jakby tam tez był przelicznik stosunku ocen do sprzedanych kopii jak na Playstation, to by była już jakaś masakra wynikowa.
Jedyna dobra wiadomość w tym raporcie to tak naprawdę wysokość pomocy finansowej udzielonej przez wydawcę, bo jest niższa o ok. 250 tys. Euro od zakładanej. Jakby nie to, to by była jakaś tragedia, bo nie bylibyśmy nawet blisko zwrotu.
Jeszcze podali kwoty brutto zamiast netto, żeby lepiej wyglądało, ale jak ktoś ma kalkulator, to sobie sam policzy jaki jest rzeczywisty zwrot.
dobrze że twoje wyceny nic nie znaczą - a zdolności analityczne pokazałeś twierdząc że z dobrymi wynikami 8 to była by super cena :) po prostu mistrz analizy - zgłoś się do jakiegoś funduszu inwestycyjnego - praca tam dla ciebie czeka :)
brawo ty. chyba jesteś już milionerem skoro się tak znasz na wycenach? wczoraj dzięki takim jak ty mogłem nieźle zarobić na DINO :) może sprzedawałeś mi wczoraj poniżej 340 ? to był fajny szybki DT a ty dalej tu czekaj na 6
Dnia 2024-07-26 o godz. 09:49 joe_black napisał(a): > brawo ty. chyba jesteś już milionerem skoro się tak znasz na wycenach? > wczoraj dzięki takim jak ty mogłem nieźle zarobić na DINO :) może sprzedawałeś mi wczoraj poniżej 340 ? to był fajny szybki DT a ty dalej tu czekaj na 6
Dnia 2024-07-26 o godz. 09:49 joe_black napisał(a): > brawo ty. chyba jesteś już milionerem skoro się tak znasz na wycenach? > wczoraj dzięki takim jak ty mogłem nieźle zarobić na DINO :) może sprzedawałeś mi wczoraj poniżej 340 ? to był fajny szybki DT a ty dalej tu czekaj na 6
Kluczowe wyrażenie w raporcie to "przychód brutto". Do ludzi na początku nie dotarło, dlatego kurs się trzymał, ale jak sobie policzyli co i jak, no to się zaczęło sypanie.
Dnia 2024-07-26 o godz. 09:57 ~Free napisał(a): > Kluczowe wyrażenie w raporcie to "przychód brutto". Do ludzi na początku nie dotarło, dlatego kurs się trzymał, ale jak sobie policzyli co i jak, no to się zaczęło sypanie.
Niestety tak. Ja też nie byłem pewny, ale porównałem cenę na Playstation z osiągniętymi "przychodami brutto" z tej platformy i wychodzi na to że nie odjęli niczego.