Że co??? tzn mam nadziejeże masz rację bo ja widze poza top 400 na steamdb .
Agresywnie idą z tymi przecenami , to jest już 3ci raz a raptem 4rty miesiąc sprzedaży.
Tylko zauważam fakt, w sumie to nic nie oceniam, bo to oni wiedzą co robią.
Wydaje mi się że tym razem efekt przeceny może nie być specjalnie widoczny, bo co mogli dodać przełomowego w kilka tygodni, i to wakacyjnego sezonu (dev też człowiek..)
Dnia 2024-07-25 o godz. 20:04 ~alf napisał(a): > Że co??? tzn mam nadziejeże masz rację bo ja widze poza top 400 na steamdb . > > > > Agresywnie idą z tymi przecenami , to jest już 3ci raz a raptem 4rty miesiąc sprzedaży. > > Tylko zauważam fakt, w sumie to nic nie oceniam, bo to oni wiedzą co robią. > > > > Wydaje mi się że tym razem efekt przeceny może nie być specjalnie widoczny, bo co mogli dodać przełomowego w kilka tygodni, i to wakacyjnego sezonu (dev też człowiek..)
SteamDB ma lekkie opóźnienie w aktualizacji danych, wszedł 2 update wiec są znaczące zmiany. Polityka przecen jest dobra, 20% powoduje uruchamianie wishlist to jest minimalny pułap przeceny i tego się trzymają. Jesteśmy w EA to nie można wymagać pełnej ceny gry, przeceny 20% są OK, nawet bardzo OK:-) Pięknie się to przekłada na sprzedaż i dodatkowo na popularyzację gry, development i polityka cenowa jest prowadzona koncertowo. Jak w EA sprzeda się 1mln to FR dołoży ze 3 następne przy wyższej cenie, jest dobrze.
Tu możesz zobaczyć bardziej aktualne dane, steamdb rzeczywiście ma lekkie opóźnienie w update'ach zwłaszcza gier spoza pierwszej 100 . Ciekawe jak to się będzie przez weekend kształtowało.
Dzięki.
Nie liczylbym tym razem na fajerwerki z uwagi na wyjątkowo mały odstęp od poprzedniej takiej samej przeceny.
Co nie zmienia faktu, że pełna zgoda z tym co napisał kuna.
Niech rozlicza koszty developmentu, dodadzą z 5 takich updateow, stukną w prog 10m $ przychodów na Steam (próg niższej prowizji) , i wtedy się zobaczy jaki będzie sentyment..
Inwestowanie to nie wyścigi