• Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Iggy [194.177.28.*]
    Widzę piękna soczysta czerwień:)
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Iggy [194.177.28.*]
    Poziom 2,6-2.8 raczej nierealny ale 0,8 jak najbardziej:)
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Grzyb [193.34.53.*]
    Zobaczymy , prosiłem tylko żeby obserwować
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Załamany [89.64.108.*]
    Bowim to powinien być notowany na NewConnect. Masakra z obrotami. Już na NewConnect chyba spółki mają większe.
    Najgorsze obroty z całej GPW mamy właśnie na Bowim. Ani tego kupić ,ani sprzedać.
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~OBSER [31.60.247.*]
    No niestety, ale ładnie tutaj obroty siadły.
    Ktoś usilnie zbija kurs. Pech polega na tym, że nie ma kto podciągnąć kursu do góry.
    Jakaś spółdzielnia, a najlepiej żeby to był fundusz.
    Problem polega na tym, że przy tych obrotach fundusz palcem nie kiwnie na te akcje.
    Sam tego też zbierać nie będę.
    Irytujące jest to, że tyle czasu mamy gierki na kursie.
    Drobnych akcjonariuszy też tutaj niewielu zostało.
    Być może dobrze by było gdyby w końcu uwalili kurs na 6 zł? Być może pojawi się jakieś zainteresowanie papierem i moglibyśmy zaliczyć konkretne odbicie poparte obrotami.
    Dzisiaj mi wpadł drobny pakiecik po 6,33 zł, w razie czego postawię zlecenie, ale na niższym poziomie.
    Czekam na rozwój sytuacji.
    Na pocieszenie na Izostalu i Stalprofil bardzo podobne obroty, ale chyba nie oto tu chodzi…
    Stał znowu w dół
    Tak, surowce ogólnie w dół. Szukamy dołka. Raczej spodziewałbym się odbicia na stali i miedzi w najbliższym czasie.
    Zobaczymy jak się to wszystko ułoży za 2 tygodnie. Czy przyjdzie jakieś odbicie?
    Patrząc na kontrakty terminowe na węgiel można odnieść wrażenie że dołek uklepany i jest lekkie odbicie, ale na optymizm chyba jeszcze za wcześnie.
    Grzyb, popatrz na kurs producentów Stalprodukt, Cognor kurs na dzisiejszej sesji w górę.
    Bowim dystrybutor, a kurs w dół. Kurs stali stanowi największy problem dla producentów, mniejszy wpływ ma na dystrybutorów.
    Oczywiście przy gwałtownym spadku kursu stali przy pełnych magazynach, będzie efekt FIFO.
    Na razie, praktycznie zerowe obroty na Bowim. Gorzej od spółek z NC.
    W przyszłym tyg będę wiedział więcej to dam znać co da stali . Mam parę spotkań .
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~OBSER [31.60.227.*]
    Jak bym grał na kontraktach terminowych to w obecnej sytuacji brał bym longa na wzrost kursu cen stali.
    Obecnie uklepujemy dno (wykres cen stali 5 letni). Myślę, że kwestia 2 tygodni.
    Przypuszczam, że spece od kontaktów terminowych będą zaraz grać na wzrost ;)
    Ptaszki ćwierkają do koniec przyszłego roku odwrót do góry . Ale nie wiem , trzeba obserwować
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Trueandrzej89 [89.64.54.*]
    Jakie ma znaczenie to co się teraz dzieje z kursem na grx ? Jak było na groszach to też męczyli i co było później ? Na greenx sprawa jest zero jedynkowa i to co się dzieje przed orzeczeniem nie ma żadnego znaczenia, chyba że ktoś hazarduje a nie inwestuje...
    Dokładnie też tak uważam albo czekasz do wyroku albo nie inwestuj w grx

Trueandrzej89 - myślę że czekanie tylko na orzeczenie to właśnie hazard. Z jakiegoś powodu urosło z groszówek do poziomu 2-3.
    Później będą pisali że wszystko w cenie.
    Co do spółki wystarczy popatrzeć na sprawozdania finansowe. No i dobrze jakby zaczęli pisać ile wydobyli złota a nie tylko że trwają poszukiwania.
    Na pocieszenie powiem że sam mam kilka akcji trochę spekulacyjnie dla zabicia czasu:)
    Będzie co będzie!
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: trueandrzej89 [46.112.92.*]
    Masz akcje spółki a nawet nie wiesz że to nie jest firma wydobywcza...
    Za dużo czasu poświęciłem na przeanalizowanie sprawy żeby nazwać grę pod wyrok hazardem, Grenlandia mnie za bardzo nie interesuje, dla mnie to jest bonus.
    Urosło z groszy do 3,30, a powyżej tego poziomu arkusz z prawej był jak ser szwajcarski i mogli to napompować kilka razy bardziej żeby robić dystrybucję (patrz case GBU).
    BNP i CD capital mają 3/4 akcji, emisję co rok droższe ( od groszy do poziomu 2,20 ) i te emisję nie są dla ulicy tylko dla grubasów.
    Do tego wieloletnia praca trolli na forum greenx, myślisz że tworzyliby setki ( dosłownie) spadziowych postów o klockach i labrydze przez kilka lat tak dla sportu ? Wymyślają bajki, koloryzują fakty do tego podszywają się pode mnie i innych co się tam udzielają w jakikolwiek sposób, nikt nie robi takich rzeczy dla sportu, moim zdaniem po werdykcie na grx będą sie działy cuda i napompuje kurs wbrew wszelkiej logice ( nie po to duszą, męczą i nieustanie zniechęcają żeby żeby sprzedawać akcje taniej... )
    Miało być "setki postów dziennie przez kilka lat"
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: allen_iverson [89.79.94.*]
    Nie wiedziałem, że aby poczytać normalną dyskusję o grx należy wejść na forum Bowim
    tam to się zaglądać już nie chce ....
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: trueandrzej89 [89.64.54.*]
    Masz 100% racji co do forum grx i według mnie to bardzo dobrze wróży :)
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Grzyb [84.205.172.*]
    coś tam sie zaczyna dziać na Greenx . Tylko nie wiem czy to podbitka czy ktoś coś już wie (jak zwykle) .

Ale dzisai coś na krótko na pewno da się zarobic ;)
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~OBSER [5.184.124.*]
    Dzisiaj rzeczywiście fajne otwarcie zrobili na Greenx. Jak utrzyma się na 2,2 zł to będzie sukces. Nie zdziwię się jak zamek będzie w okolicy 2,05 - 2,1 zł.
    Wszystko w rękach spekulantów.
    Na Stalprofil to chociaż fundusze między sobą przerzucają akcje. Kupujących też brak, analogiczna sytuacja jak na Bowim.
    Cognor - pomimo spadków cen stali kurs się utrzymuje na przyzwoitym poziomie.
    Popatrzcie na strukturę akcjonariatu jest jeden fundusz. Goldman Sachs - na dzień 28 czerwca mają 1,91%, ponad 3 mln akcji.
    Podejrzewam, że jak będą chcieli wyjść to wyciągną kurs do góry. Myślę, że tu jeszcze będzie się działo.
    Bez Goldmana to bym obstawił spadek kursu.
    Bowim obecnie bardziej przypomina spółkę z NC, a niżeli spółkę notowaną na GPW.
    Dzisiaj stał na kontraktach terminowych zaliczyła wzrost z 3000 na 3005. Drugi dzień z rzędu na +.
    Do obserwacji.
    Co ma wiedzieć ? Grzyb sugeruje co rano sprawdzanie https://www.asx.com.au/markets/company/grx
    Espi wjechalo i dlatego tak ładnie się otworzyło, ale tradycyjnie zdusili wzrost w zalążku, jednych to smuci, ale jak dla mnie to bardzo dobrze wróży na finał
    @trueandrzej, czytałem wpisy na profilu GreenX i niektórzy pisali o jakimś shorcie? Jeśli tak jest to ciekawe do jakiego poziomu będą chcieli zepchnąć kurs? Do tego chyba potrzebne są runy i szklana kula
    Okolice 1 zl tak obstawiam
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: trueandrzej89 [89.64.53.*]
    Wiesz ile rzeczy pisali na forum grx przez ostatnie 3 lata :) ? "60 gr nie do przejścia" "dystrybucja trwa" itp. itd. a kurs jest kilkaset % wyżej :)
    O szorcie piszą już że dwa tygodnie jak nie dłużej, oczywiście nikt nie dał linka ani screena ( z wyjątkiem screena do szortów z CDR ale w tytule postu było napisane że to grx :) tak że obser jeżeli bierzesz na poważnie to co wypisują na forum grx to ja nie mam pytań :)
    A tak ogólnie to ci "niektórzy" to goście co siedzą tam od lat i codziennie płodzą dziesiątki jak nie setki postów, najlepsi są ci co mają 10 nicków i jedno IP a jest ich tam cała masa...
    Tak się zastanawiałem czy taki durny trolling polegający na spamowaniu forum i wymyślaniu głupot coś im daje i wychodzi na to że zdecydowanie tak.
    Jak znajdziesz wiarygodne źródło informacji o szorcie na grx to będę bardzo wdzięczny :)
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~OBSER [31.60.227.*]
    @trueandrzej, to co na forum to biorę w szeroki nawias ;) Kiedyś tam coś wyczytałem na forum, ale żadnych informacji z wiarygodnego źródła nie widziałem. Tylko spytałem bo bardziej w tym temacie siedzisz. GreenX dla mnie fajnie wygląda do grania na DT.
    Andrzej poniżej 0,5 nic się nie wykazuje.
    Technicznie sami widzicie (wykres, wskaźniki itp...)
    Fundamenty - każdy czyta sprawozdania, każdy wie o co chodzi.(mrzonki, bicie piany)
    Czy ktoś wchodzi na longa? - https://stooq.pl/q/h/?s=grx
    Konkretów brak.

Iggy ja tam bym palec w poniedziałek trzymał po lewej na greenx
    Dzisiaj na GPW masakra! Na kryptowalutach też grubo, ale to akurat nie powinno dziwić.
    Kiedy my mamy rosnąć??
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Iggy [31.0.49.*]
    Ale ebło, szok.
    Na Bowim niska płynność dzięki czemu tak nie poleciał ale na innych np .... no wiecie:)
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~OBSER [31.60.229.*]
    Już Bowim poleciał, na Cognorze podobna sytuacja. Zapewne Goldman zagrał na spadek kursu. Nie zdziwię się jak Cognor zamknie sesję na plus.
    Stał na kontraktach terminowych kolejną sesję w górę. Co prawda nie wiele bo 1,14%. Obecna cena stali to 3040.
    Czy czasem surowce nie powinny pójść w górę? Chyba wszyscy pamiętają jak wybuchła wojna na Ukrainie co się działo z ceną ropy i stali…
    Ciekawe jaki dołek dzisiaj zaliczymy 6,1 zł? Czy ktoś się postara i może 6 zł?
    Na takiej sesji jak dziś to na pewno jest do zrobienia.
    Ja bym tam nacisnął już na K na Greenx 1,87 dobry zakup szanowni koledzy .

Bowim czekamy i to dłuugoo
    Grzyb myślisz że ten walor(grx) jeszcze odbije na północ czy już tylko południe?
    02 08 był jakiś gruby zrzut później 05 08.
    Mnie osobiście zastanawia czy poniżej 1 jeszcze w tym roku czy zaczekają z tym trochę.
    Wsp greenx prosiłem żeby obserwować . Od momentu mojej prośby widać co się dzieje . Ja nadal obserwuje . Odbije . Na tą chwilę pewny jestem wybicia do uzupełnienia luki w okolice 2.10 .
    Co do Bowim to długo jeszcze na cokolwiek
    Do tego wyrok jeszcze trochę . Podejrzewam zrzuty żeby . Wielki sprzedaje pakietami zaniżając kurs i sieje panikę a później zapewne powoli odkupi na niższych poziomach . Potwierdzi się to niedługo . Już takie ruchy widziałem na greenx .
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Iggy [31.0.56.*]
    9 19 pierwsze widły:)
    Tak powinno być częściej
    ZObaczcie mój post z wczoraj i zobaczcie co sie dzieje dzisiaj ;)

Ja naprawdę chcę jak najlepiej na tym forum
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~OBSER [5.184.117.*]
    Grzyb, GreenX bardzo ładnie wystartował. Ciekawa sesja. Będzie dobrze jak uda się utrzymać kurs powyżej 2 zł.
    Na Bowim spodziewałem się odbicia dzisiaj. Na razie niestety nic tego nie zapowiada.
    Jeden siusiak bawi się pakiecikami.
    Arkusz pusty jak bęben od pralki.
    Na 5.5 jest ustawione zlecenie kupna 40000 sztuk. Zlecenie z dnia 17 lipca 2024 r.
    Obser dlaczego zakładasz cenę do której dążysz? 5,5 ?

To tak jak Świadkowie Jechowy podjęli się wyznaczenia daty końca świata.

Przez najbliższy miesiąc nie ma co podejmować się zakupu .

Formacje Doji czy Wisielca ( dla mnie różnią się tylko swiecą otwarcia) na Bowimie powinny otworzyć Ci oczy bo ją widać jak na dłoni.

A rynek CIe w tym umocni.
    Osobiście twierdzę, że obecny kurs to jest super okazja do zakupu. Zastanawiam się tylko czy teraz brać do 6 zł czy wejść w coś innego, a do zakupu Bowim powrócić za 2 - 3 tyg. Ciężko jednoznacznie stwierdzić co może się tutaj wydarzyć na przestrzeni 2 - 3 tyg.
    Przydałaby się szklana kula. Analizę techniczną to w przypadku Bowim można sobie wsadzić
    Jasne analiza techniczna to nie przy tych obrotach
    Dokładnie, Iggy. Z resztą wszystkie sygnały kupna jakie pojawiały się na Bowim w okolicy 7 zł były skutecznie negowane. Nie przypadkowo
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: ~Grzyb [5.184.220.*]
    Lubię te wasze rozmowy

OBSER jeśli na GRX udałoby się utrzymać kurs w okolicach 2zł to byłoby nieźle ale jeżeli odpadnie to zakładam raczej dalsze spadki:)
    Może być problem z utrzymaniem kursu powyżej 2 zł na dzisiejszej sesji.
    Ogólnie widać słabość całego rynku. WIG20 słabo odreagował spadki z tego tygodnia.
    Na GreenX tak naprawdę nie ma pod co grać, a jeszcze z tego co czytałem pojawią się nowe akcje w poniedziałek.
    Pod koniec sesji może być większa dystrybucja akcji, a w poniedziałek powtórka z dzisiejszej sesji. Tylko z mniejszym rozmachem. Start na -, a następnie wzrost około 5 - 8%.
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: trueandrzej89 [46.112.114.*]
    Nie ma pod co grać ? Jesteśmy w 18tym miesiącu arbitrażu a gość z lcm wyraźnie ( po angielsku z akcentem australijskim, ale wyraźnie :) mówił że czas oczekiwania na werdykt to w przybliżeniu 6-18 miesięcy...
    Zabawa na całego. Ustawki po 200 akcji. Ładne ustawki. Już pojawiło się zlecenie 1200 akcji po 5,78 chyba wiadomo czyje.
    Stalprofil stabilnie, tylko na Bowim zagrywki odchodzą.
    Przewalają akcje po 5,78 zł. Mamy obrót. Odbije czy nie odbije?
    Ale cyrk.
  • Re: Grzyb co tam na GRX słychać? Autor: trueandrzej89 [46.112.114.*]
    No o grx jedzie dalej :)
[x]
BOWIM -0,66% 4,52 2025-12-05 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.