Boruta, to diabeł, diabeł, to materia, materia to kasa... więc z Borutą cały czas negocjują. ;) Kolejne wątki do naganiania. Jak Jasio w szkole, Jasio mówi ja wiem ale nie powiem. A co wiesz Jasiu? Wiem ale nie powiem. Powiedz, dostaniesz lizaka. Jasio wziął lizaka i mówi, wiedziałem, że dostanę lizaka gdy powiem...
Warszawa, 01.10.2020 (ISBnews) - Boruta-Zachem wraz ze spółką zależną InventionBio pozytywnie przeszedł pierwszą fazę testów i rozpoczął kolejny etap badań autorskiej technologii biorafinacji, która ma być wdrożona w amerykańskiej firmie Perdue Agribusiness LLC, podała spółka.
Koncern Perdue Agribusiness jest zainteresowany zastosowaniem technologii biorafineracji śruty rzepakowej w produkcji dodatków paszowych. W celu wstępnych badań amerykański partner wysłał do Polski próbki własnych surowców do inżynierów z InventionBio pod kątem zbadania zastosowania technologii rafinacji biomasy do przerobu takich substancji. Pomyślny wynik całego procesu badań otworzy nowe możliwości spółce na sprzedaż licencji na wykorzystanie technologii lub stworzenie z Perdue Agribusiness joint venture, podano. Ciekawe, czy coś z tego zostało.
Warszawa, 11.09.2020 (ISBnews) - Boruta-Zachem wraz ze spółką stowarzyszoną InventionBio podpisały z amerykańską firmą Perdue Agribusiness umowę o zachowaniu poufności, w której strony wyraziły wolę podjęcia ewentualnej współpracy, podała spółka.
"Umowa o poufności została zawarta w związku z możliwością współpracy pomiędzy stronami w zakresie know-how dotyczącej biorafinerii opartej na biotransformacji biomasy rolniczej z wykorzystaniem mikroorganizmów GRAS, skupiającej się na produkcji / frakcjonowaniu zielonych środków chemicznych oraz produkcji wielofunkcyjnego komponentu paszowego. Opracowane technologie są przedmiotem licznych zgłoszeń patentowych" - czytamy w komunikacie