Czyli na walnym kontynuacja tematu resplitu i PP. Ci co czekali na kurs 1PLN w końcu się doczekali, szkoda tylko że przez resplit. Czyli kierunek 10gr w tym momencie jest możliwy?
Próbuję ogarnąć ich machinacje. Czy warto to kupić Po resplicie będzie 16mln akcji po 1PLN nominalnie - z ceną na rynku w okolicach 46gr. Następnie w wyniku pokrycia strat nominalna spada na 0,10 gr - bez zmiany ilości akcji i ceny. Czyli będziemy mieli 16mln akcji po 0,46 gr. Czyli kapitalizacja na poziomie 7.8mln. Następnie mamy dodruk z PP w ilości w przybliżeniu 32mln akcji 1 akcja = 1 PP = daje możliwość kupna 2 akcji NE. Wszystko rozbija się o cenę emisyjną z PP. Ostatecznie mamy ponad 50mln akcji w nominalnej cenie 0,10 gr. i w kasie min 3,2 mln gdyby emisja była po 0,10gr. z kapitalizacją na poziomie 23mln. ilość akcji x cena akcji 0,46
Wszystko dobrze ale myślisz że nie spadnie cena akcji po pokryciu strat i zmniejszeniu ceny nominalnej akcji na 10 gr? Nie mam za dużego doświadczenia, ktoś wie jak ta cena kształtowała się w podobnych sytuacjach, bo jak ta cena akcji w tym momencie też zmniejszy się 10 krotnie to po prostu będzie dalej te 4-5 groszy za akcję ale my będziemy mieli 10 razy mniej akcji a co za tym idzie 90% straty. To za piękne żeby przy obniżeniu ceny emisyjnej nie poleciała w dół cena akcji.
Cena akcji oczywiście może spadać dalej, bo będziemy mieli cenę nominalną 0,10 tak jak teraz i 50mln akcji. Wszystko się rozbija o dwie niewiadome. Cenę emisyjna 33mln akcji, a co za tym idzie ile kasy będzie w kasie spółki. I druga kwestia, jak zarząd wykorzysta tą kasę, czy będzie przejadał, czy też będzie nowe otwarcie (zmiana branży) i w końcu normalne przychody - koszty - zyski. To wtedy kurs powinien pójść do góry.
Moim zdaniem, dodrukują prawie 34 mil akcji po 10 gr, puszcza “super info”, a później będą to opychać z poziomu 46 gr do 10 gr.
Więc mają czysty zysk i zarobek na poziomie 10-12 mil.
A ja myślę, że to jest tylu powiększonych, że kto miał oddać to oddał a reszta czeka, żeby się tego pozbyć chociaż po aktualne 10gr albo po 1pln po resplicie. Na pp będzie się znowu bardzo długo czekać, a do ogłoszenia będzie kurs pompowany żeby było komu pp wciskać. Dlatego też sobie poczekam i dobiorę jeszcze trochę, bo podbitka raczej murowana będzie.
Robią podobnie jak zrobili na poprzednich co przejeli poprzez o.p. Potrwa to długo,na longa opłacalne,na każdej zarobilem sporo.
Na forum nie warto tłumaczyć bo na każdej z tych przejetych spółek płaczą umoczeni byli akcjonariusze,tu też żyją przeszłością byłego prezesa co ich na lodzie zostawił. Oni muszą się wysypać i zniknąć. Nawet tu widziałem że ktoś tłumaczył cała procedurę o.p. ,wyjaśniał cpar i hejt leciał od strony umoczonych byłego prrsesa.
Ngg to przeszłość nikogo nie obchodzi co odwalił były prezes,niech się cieszą że pozbył się spółki i mogą zagrać pod o.p. Odrobić straty tylko ze nie wytrzymają bo to potrwa
Jak długi to może być proces? W sensie bardziej kilka miesięcy, rok, kilka lat? Oczywiście rozumiem, że nie jesteś w stanie podać daty, ale rozumiem z wypowiedzi, że masz już jakieś doświadczenia z odwrotnym przejęciem, więc zdecydowanie masz większą wiedzę w tym zakresie, niż ja.