Sytuacja techniczna ATC wyraźnie się komplikuje. Próba doprowadzenia do wypracowania pozytywnej zmiany sygnalnej, czyli wybicia ponad istotny opór statyczny (23,15 PLN) i wstęgę średnich EMA21-100, spełzła na niczym. Co więcej, odbicie od oporu spowodowało natychmiastową presję na dolne ograniczenie niewielkiego kanału wzrostowego. W modelowym wariancie rozegrania wybiciu dołem towarzyszyć powinno złapanie spadkowego momentum, bez elementów silniejszej reakcji kupujących (brak dolnych cieni kolejnych świec). za to przy wzroście wolumenu. Taki właśnie scenariusz obserwujemy, co w naturalny sposób kieruje wzrok na wsparcie statyczne w okolicach 20 PLN
Sytuacja jest , wypisz wymaluj jak z przed roku którą przeżyłem dla tego w tym roku sprzedałem jeszcze przed dywidendą po 22,60 zł. Jestem ciekawy jak dalej zachowa się kurs , obserwuję bo chętnie w nią znowuż wejdę bo jest dobra i uważam że niedowartościowana . Powodzenia.
No i jak tam Arctic od poniedziałku ? tak tylko pytam . Ta spółka już tak ma, że ni stąd spada i tyle pytanie jest do jakiego poziomu 18 , 17 ,16, 15, 14 zł ? Jak pisałem wcześniej ,wyskoczyłem przy 22,60 zł.