• Biotechnologia ruszyła. Czy Solar będzie spółką biotechnologiczną? Autor: ~Mix [176.221.125.*]
    Pure, Medinice, Clopharma, Nanogrup...zaraz kolejne dołączą. Mabion? Co z Solar? Zmiana branży?
  • A za co? Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    To nie państwo, gdzie można podnieść VAT o 2% i zbudować lotnisko, albo podnieść pit o 10% i zbudować kolej na to lotnisko.
    Ile masz na tą biotechnologię środków?
  • Re: A za co? Autor: ~Mich [176.221.125.*]
    A ile było jak były pierwsze wzrosty na OZE, Gaming, AI? No..To siedzieć i obserwować. Jedno zgrabne info przy nagrzanym biotechnologicznym rynku i mamy tu 1 zł. Wspomnicie moje słowa ...
  • u Zalewskich Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    zawsze kończyło się upadkiem.......
    Co powoduje twoje inne zdanie?
    Te 157.000 zł obrotów w ostatnich 14 kwartałach.
    Ja wiem, że 1000 USD obrotów miesięcznie budzi ważaenie
  • Re: u Zalewskich Autor: ~Mich [176.221.125.*]
    Kończyło się upadkiem czyli odwrotem od wzrostu i spadkami. Ale to jest normalne wszędzie tak jest. Pozatym o czym tu rozmawiamy. Ulica i ludzie z tego forum nie mają tu nic do gadania jak wchodzi spółdzielnia. To pozostaje cieszyć się że kupiło się nisko I udało się wysoko sprzedać. Ktoś sobie wymyśli z bogatych w ,,Singapurze"..:) i będzie rosło nawet do 1 zł. Lub wyżej. Jestem zdania że mamy dobry moment lub jesteśmy blisko tego momentu że byle spółki przestawia wajhy na AI i Biotechnologia. Czy chodzi tu o zrobienie biznesu w branży nieznanej. Raczej chodzi o płyniecie na fali boomu na coś nowego niż zbudowanie nowego biznesu. Reasumując obstawiam że Ciasteczka, Solarinovation zmieni nazwę i branże lub przejecie na Biotech. Innej drogo poza upadkiem nie ma. A raczej kolegom z Singapuru na upadku niez zależy. Jest moment na rynku i warto korzystać. Ilu się na to złapie to już inna historia. Emocje ludzkie i chęć zysku powoduje głupotę i źle decyzje. Jedno można powiedzieć. Aktualnie Solar w większości jest już oczyszczony z osób które straciły ogromną kasę. Zostało kilkanaście niegroźnych osób...Wić rajd można zaczynać bo 4 lata minęły od ostatniej jazdy a rynek sprzyja.
  • Re: u Zalewskich Autor: ~Wasko [37.47.103.*]
    Mądrego to dobrze poczytac ...
  • z jakiego Singapuru :-) Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    tu miałeś Teksas , i wiele równie dziwnych pomyslów.
    Twierdzisz, że skrzynka pocztowa w singapurze, to ktoś z Singapuru?
    Śmiała teza
  • Re: u Zalewskich Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    Dnia 2024-07-27 o godz. 11:19 ~Mich napisał(a):
    . Aktualnie Solar w większości jest już oczyszczony z osób które straciły ogromną kasę. Zostało kilkanaście niegroźnych osób...Wić rajd można zaczynać bo 4 lata minęły od ostatniej jazdy a rynek sprzyja.

1. powyższe wiesz z kuli, byłeś u wróżki, serce ci tak mówi? a może wątroba? nie znasz struktury FF. Nie znasz też psychicznej skłonności do realizacji strat u poszczególnych osób.
    Teza, że ktoś drogo kupił i się potem nisko wyprzedał bywa prawdziwa JEDNOSTKOWO. Masz tu olbrzymią część właścicieli z dużą stratą, którzy w dowolnym momencie poprawy wyrzucą ile sie da. I to kapitalnie stopuje wszystkie takie wzrosty.

2. na każdej z tych spółeczek państwa Z. pojawiają się takie meteory jak ty. z bardzo podobnym tekstem . "w ciągu ostatnich 4 lat spadało, to teraz urośnie" Choćby słynny Vincent na OZE capi tal , który wieszczy rajd od kursu 2,17 zł czy inny madry z tamtego forum, który udaje, że powiadomienie w trybie 19 MAR to jest kompletnie coś innego niż powiadomienie w trybie 19 MAR.
    Swoją drogą jego wiedza prawna pewnie i tak jest wyższa niż Zbysia Ziobro

• Re: u Zalewskich Autor: ~Mich [176.221.125.*]
    Kiedyś zła passa się skończy. Z jednej strony może być upadek ale gdyby tak miało być to by tych 40 mln akcji nie obejmowali. Więc prędzej czy później to ruszy. Kiedy nie wiadomo ale rynek sprzeda.
  • A ty wiesz po co oni te akcje obejmowali? Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    wiesz po co?
    bo to pewna klasyka.
    już im nawet KNF odmawia.
    bo to w przypadku tej grupy przypomina emisje kotów wartych miliard złotych, by spłacić nimi psa wartego 10 miliardów - którego ktoś znalazł.
    Powpisujemy sobie w bilans po setki milionów zwzajemnych akcji.......
    otworzyłeś sprawozdanie finanowe?

Wszędzie gdzie jest REALNA działalność jest ZERO.

znaczy tobie łatwiej wejść w AI.
    choć najłatwiej wejść w Mejzę, tylko potem trzeba Kukizem wytrzeć
  • Re: A ty wiesz po co oni te akcje obejmowali? Autor: ~Mich [176.221.125.*]
    Czuje rozgoryczenie w twoim głosie. I hak. Polecam na poprawę nastroju i przeczekanie dopuki to nie ruszy zawitać na Mabion. A tu spokojnie niech sobie planują w Singapurze strategię góra 6miesiecy do roku to wystrzeli. I to solidnie.
  • nie mam i nie miałem żadnej akcji Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    stajni Zalewskich.
    Choć zostałem /na ok 2% portfela/ oszukany przez tych ludzi. Sprawa jest w sądzie.

Jak dajesz rekomendację - możesz podać nr twoich uprawnień do ich wydawania?
    bo inaczej łamiesz prawo.

Trzeba mieć ujemne IQ by szukać pomysłów inwestycyjnych na bankierze.
    z oczywistych powodów:

jeśli wiszę gdzieś na haku, to pisze jaka to świetna firma, i pewnie wejdzie w AI, i bedę bredził o peronach, i o tym jednym ESPI.....
    a jak chce coś kupiś, to napisze, że wyniki ostatnio mają tragiczne i pewnie zaraz to padnie.....

widziałeś kiedyś ogłoszenie kogoś kto chce kupić samochód: tu i tu jest taki i taki samochód, stan taki i taki, wyjątkowo tanio?
    Ja nie

a jak polecasz jakąś spółkę, to raczej poleć sobie - weż kredyt, wykup. Jak sie znasz na giełdzie, to masz "zdolność kredytową", ja ją mam 8 cyfrową - a jestem kiepskim inwestorem.
    podobnie nie mam pewnej cześci ciała długiej na 20 cm jak każdy w internecie opowiada. A ja tym chłopom zazdroszczę - wiadomo czego
  • a tu link do spraw sądowych Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    jest ta spółka wymieniona

https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-gang-wyludzal-w-polsce-kredyty-i-podatki-postawiono-zarzuty,nId,6207144

więc zanim ktoś was namówi na niemożliwe AI......
[x]
SOLARINOV 2,23% 0,06 2026-02-27 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.