To nie państwo, gdzie można podnieść VAT o 2% i zbudować lotnisko, albo podnieść pit o 10% i zbudować kolej na to lotnisko. Ile masz na tą biotechnologię środków?
A ile było jak były pierwsze wzrosty na OZE, Gaming, AI? No..To siedzieć i obserwować. Jedno zgrabne info przy nagrzanym biotechnologicznym rynku i mamy tu 1 zł. Wspomnicie moje słowa ...
zawsze kończyło się upadkiem....... Co powoduje twoje inne zdanie? Te 157.000 zł obrotów w ostatnich 14 kwartałach. Ja wiem, że 1000 USD obrotów miesięcznie budzi ważaenie
Kończyło się upadkiem czyli odwrotem od wzrostu i spadkami. Ale to jest normalne wszędzie tak jest. Pozatym o czym tu rozmawiamy. Ulica i ludzie z tego forum nie mają tu nic do gadania jak wchodzi spółdzielnia. To pozostaje cieszyć się że kupiło się nisko I udało się wysoko sprzedać. Ktoś sobie wymyśli z bogatych w ,,Singapurze"..:) i będzie rosło nawet do 1 zł. Lub wyżej. Jestem zdania że mamy dobry moment lub jesteśmy blisko tego momentu że byle spółki przestawia wajhy na AI i Biotechnologia. Czy chodzi tu o zrobienie biznesu w branży nieznanej. Raczej chodzi o płyniecie na fali boomu na coś nowego niż zbudowanie nowego biznesu. Reasumując obstawiam że Ciasteczka, Solarinovation zmieni nazwę i branże lub przejecie na Biotech. Innej drogo poza upadkiem nie ma. A raczej kolegom z Singapuru na upadku niez zależy. Jest moment na rynku i warto korzystać. Ilu się na to złapie to już inna historia. Emocje ludzkie i chęć zysku powoduje głupotę i źle decyzje. Jedno można powiedzieć. Aktualnie Solar w większości jest już oczyszczony z osób które straciły ogromną kasę. Zostało kilkanaście niegroźnych osób...Wić rajd można zaczynać bo 4 lata minęły od ostatniej jazdy a rynek sprzyja.
Dnia 2024-07-27 o godz. 11:19 ~Mich napisał(a): . Aktualnie Solar w większości jest już oczyszczony z osób które straciły ogromną kasę. Zostało kilkanaście niegroźnych osób...Wić rajd można zaczynać bo 4 lata minęły od ostatniej jazdy a rynek sprzyja.
1. powyższe wiesz z kuli, byłeś u wróżki, serce ci tak mówi? a może wątroba? nie znasz struktury FF. Nie znasz też psychicznej skłonności do realizacji strat u poszczególnych osób. Teza, że ktoś drogo kupił i się potem nisko wyprzedał bywa prawdziwa JEDNOSTKOWO. Masz tu olbrzymią część właścicieli z dużą stratą, którzy w dowolnym momencie poprawy wyrzucą ile sie da. I to kapitalnie stopuje wszystkie takie wzrosty.
2. na każdej z tych spółeczek państwa Z. pojawiają się takie meteory jak ty. z bardzo podobnym tekstem . "w ciągu ostatnich 4 lat spadało, to teraz urośnie" Choćby słynny Vincent na OZE capi tal , który wieszczy rajd od kursu 2,17 zł czy inny madry z tamtego forum, który udaje, że powiadomienie w trybie 19 MAR to jest kompletnie coś innego niż powiadomienie w trybie 19 MAR. Swoją drogą jego wiedza prawna pewnie i tak jest wyższa niż Zbysia Ziobro
Kiedyś zła passa się skończy. Z jednej strony może być upadek ale gdyby tak miało być to by tych 40 mln akcji nie obejmowali. Więc prędzej czy później to ruszy. Kiedy nie wiadomo ale rynek sprzeda.
wiesz po co? bo to pewna klasyka. już im nawet KNF odmawia. bo to w przypadku tej grupy przypomina emisje kotów wartych miliard złotych, by spłacić nimi psa wartego 10 miliardów - którego ktoś znalazł. Powpisujemy sobie w bilans po setki milionów zwzajemnych akcji....... otworzyłeś sprawozdanie finanowe?
Wszędzie gdzie jest REALNA działalność jest ZERO.
znaczy tobie łatwiej wejść w AI. choć najłatwiej wejść w Mejzę, tylko potem trzeba Kukizem wytrzeć
Czuje rozgoryczenie w twoim głosie. I hak. Polecam na poprawę nastroju i przeczekanie dopuki to nie ruszy zawitać na Mabion. A tu spokojnie niech sobie planują w Singapurze strategię góra 6miesiecy do roku to wystrzeli. I to solidnie.
stajni Zalewskich. Choć zostałem /na ok 2% portfela/ oszukany przez tych ludzi. Sprawa jest w sądzie.
Jak dajesz rekomendację - możesz podać nr twoich uprawnień do ich wydawania? bo inaczej łamiesz prawo.
Trzeba mieć ujemne IQ by szukać pomysłów inwestycyjnych na bankierze. z oczywistych powodów:
jeśli wiszę gdzieś na haku, to pisze jaka to świetna firma, i pewnie wejdzie w AI, i bedę bredził o peronach, i o tym jednym ESPI..... a jak chce coś kupiś, to napisze, że wyniki ostatnio mają tragiczne i pewnie zaraz to padnie.....
widziałeś kiedyś ogłoszenie kogoś kto chce kupić samochód: tu i tu jest taki i taki samochód, stan taki i taki, wyjątkowo tanio? Ja nie
a jak polecasz jakąś spółkę, to raczej poleć sobie - weż kredyt, wykup. Jak sie znasz na giełdzie, to masz "zdolność kredytową", ja ją mam 8 cyfrową - a jestem kiepskim inwestorem. podobnie nie mam pewnej cześci ciała długiej na 20 cm jak każdy w internecie opowiada. A ja tym chłopom zazdroszczę - wiadomo czego