• Nikt nie broni kursu? Autor: ~antyjareczek [91.232.46.*]
    Wygląda, jakby nikomu na tej spółce nie zależało. Mimo, że biznes jest fundamentalnie dobry, właściciele nie robią nic, żeby spółka była atrakcyjna dla inwestorów indywidualnych. Ne wiem czym się kierowali wchodząc na GPW.
  • Re: Nikt nie broni kursu? Autor: ~Kraus [31.0.85.*]
    Taki mamy klimat.
    Pozostaje skupować.
  • Re: Nikt nie broni kursu? Autor: ~antyjareczek [188.252.0.*]
    Takoż i czynię, ale przy granicy 70 ręka mi zadrżała. Bo czy będę mógł to kiedyś drożej sprzedać? A dywidendy z tego nie będzie
  • Re: Nikt nie broni kursu? Autor: ~Kraus [91.230.98.*]
    Na razie nie będzie, taka spółka.
    peersy też spadają ostatnio, ale nie wiem dlaczego.
    wartość tu jest na pewno, ale faktycznie - mało kto o niej wie.
  • Re: Nikt nie broni kursu? Autor: ~antyjareczek [188.252.0.*]
    Odpowiadam sam sobie, ale chcę sprowokować dyskusję na temat dziwacznego zachowania kursu. Czy ktoś ma jakąś opinię na ten temat? Czy właścicielom kurs jest kompletnie obojętny? A jeśli tak, to dlaczego nie pobierają dywidendy? Przecież chyba chcą zarobić na tej spółce, ale jak?
  • Re: Nikt nie broni kursu? Autor: ~Kuki [185.76.160.*]
    Nikt tej spólki nie zna, bo na bananie liczy się tylko to czy wypłacasz dywidende pomimo tego, że jest ona odcinana od kursu. Jeśli spółka generuje większą wartość z inwestycji w siebie to ja nie chce dywidendy tylko żeby to robiła. Dywidenda kiedyś będzie ale póki co masz okazje kupić spółke z mega zarządem, w cenie poniżej book value, w świetnym industy jakim są nieruchomości magazynowe
    Spółka dopiero niedawno weszła do swigu ale dalej dzienne obroty tutaj to 10-40 tys. Dzisiaj wleciał kolejny pakiet mam nadzieje, że spadnie znów do niskich 70 :)
  • Re: Nikt nie broni kursu? Autor: kat_bjorn [89.64.95.*]
    A rozwinąłbyś o co chodzi z mega zarządem? Akurat poznałem ludzi i zachwowam opinię dla siebie, ale jestem ciekaw co masz przez to na myśli. Ostatnio z funkcji zrezygnowała CFO, jakiś rok wcześniej facet od developmentu. To jest publiczne info i daje trochę do myślenia. Wśród inwestorów to właściwie przeszło bez echa, więc tym bardziej jestem ciekaw, gdy ktoś dzieli się taką optymistyczną opinią.
[x]
MLPGROUP 0,99% 102,50 2026-05-12 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.