Żabka ma 300 mln zł zysku netto rocznie z tendencją spadkową a "analitycy" podlizujący się funduszowi "wyceniają" ją na 8 mld USD w kontekście planowanego wejścia na GPW.
Dnia 2024-07-22 o godz. 13:57 mac41 napisał(a): > Żabka ma 300 mln zł zysku netto rocznie z tendencją spadkową a "analitycy" podlizujący się funduszowi "wyceniają" ją na 8 mld USD w kontekście planowanego wejścia na GPW.
Dnia 2024-07-22 o godz. 14:00 ~Zawisza napisał(a): > Dnia 2024-07-22 o godz. 13:57 mac41 napisał(a): > > Żabka ma 300 mln zł zysku netto rocznie z tendencją spadkową a "analitycy" podlizujący się funduszowi "wyceniają" ją na 8 mld USD w kontekście planowanego wejścia na GPW. > > Ale Ty masz pojęcie o aktywach Żabki ?
Tak
Sieć wynajętych nieruchomości pod placówki niemal na każdym rogu w kazdym , choćby niedużym mieście
Właśnie po to taka Żabka wg mnie wchodzi na giełdę bo CVC uznał że to ostatni czas na spienieżenie
Napisz mi lepiej geniuszu jaki widzisz rozwój Żabki po wejściu na giełdę bo mi się wydaje że to jest pik ich rozwoju
Nie wyobrażam sobie jeszcze więcej punktów Żabek na mieście i do tego jest mowa o wprowadzeniu zakazu handlu alkoholu po 22 i więcej handlowych niedziel
Jeśli już chcemy rozmawiać o aktywach Żabki, to na pierwszym miejscu wskazałbym aktywo pozabilansowe - tysiące bohaterskich franszyzobiorców zasuwających kilkanaście godzin codziennie za nieadekwatnym wynagrodzeniem.