Hej
Brak mi doświadczenia, stąd może głupie pytanie. Prezes zrzekł się akcji, więc trafia na rynek i obniża cenę akcji na giełdzie ? Dobrze rozumiem?
Od pół roku obserwowałam firmę, ale teraz mam wrażenie, że to bardzo nieczysta zagrywka wobec akcjonariuszy….
Bez przesady, dostał setki twitow mówiących, że to co zrobił to nieczyste zagranie i stracił szacunek, a tego nie da się kupić za żadne pieniądze. Mimo wszystko maska opadła i widać jak ważne są dla niego pieniądze, bardziej niż zasady.
stracił szacunek? dajmy spokój, jeśli popełnił błąd i spojrzał se w lustro to co - dobrze się stało czy źle w tej sytuacji? Spójrz lepiej, co się wyprawia na wielu innych spółkach. Akurat PLW jest mega przejrzysta na tle rynku, choć zgadzam się, że jest to rysa na wizerunku w opinii większości inwestorów. Szybko jednak zostanie zapomniana, bo - zero emisji, kolejne świetne wyniki, potencjalnie świetne premiery no i dywidenda jak zwykle rekordowa. Już pominę fakt, że te dodatkowe akcje miałyby marginalny wpływ na rozwój spółki i wysokość dywidendy. Kostkowski zapewne popełnił błąd, ale są dziesiątki innych spółek, gdzie możecie szukać znacznie większych Januszów biznesu, jak to nazywacie. Spójrzcie na historię spółki i jej kurs i sami sobie odpowiedzcie, czy jest bezpieczniejszy biznes w gamedev. Oczywiście można się zżymać, że to śmieciowe gierki, brak AAA w perspektywie, ale to już wybór inwestora - albo mamy duży projekt i szanse na wzrost jak i spadek spektakularny, albo mamy "nudę" polegającą na dywersyfikacji różnego rodzaju projektów - wielospółkowy "kombajn" z regularną wysoką dywidendą, gdzie nigdy nie będzie wzrostu z 280 na 2800 w rok. Ja mam PLW od lat i ciężko narzekać :)
Dnia 2024-07-19 o godz. 22:34 ~dd napisał(a): > Wydał oświadczenie - naprawdę osoba odpowiednia na właściwym miejscu..
SZACUN, ciekawe ilu "prezesin" z devu zrzekło się akcji z PMu, wartych - bagatela - >15000000 (circa) ? A tak dla wiadomości wyjców - w PLW Prezes sobie nie uchwala PMu, tylko Rada. Taki "drobny" szczegół.