No niestety dzisiaj oddałem tysiaka. Jednak za mało tu ruchu i mnie wymęczyli ostatnio. Pewnie pójdzie niebawem w górę ale już wsadziłem kasę w cln. Powodzenia wszystkim posiadaczom.
Prawdziwi akcjonariusze zostają do samego końca. PZU I tak taniej niż za 40 nie sprzeda. W końcu pilnuje interesów przyszłych emerytów podobnie jak inne fundusze.
Ja jestem od IPO więc już mi nie zależy na czasie. I tak realnie ciągle na minusie, ale to tylko niewielka część w portfela. Najwyżej będzie dla dzieci.
Tak wykorzystali wtedy hossę i wcisnęli ludziom akcje po 4×WK. To tak jakby dzisiaj kurs był po 140 zł. No ale cóż cała polska giełda to kto kogo wykiwa.
ja oczekuje 50 PLN PLUS i mysle ze tyle tez chca fundusze do konca roku bedzie wezwanie ZAP jak chce rozwijac orla to musi zrobic to majac 100% zycze cierpliwosci
Dnia 2024-08-20 o godz. 12:15 ~maxi napisał(a): > ja oczekuje 50 PLN PLUS > i mysle ze tyle tez chca fundusze > do konca roku bedzie wezwanie > ZAP jak chce rozwijac orla to musi zrobic to majac 100% > zycze cierpliwosci
Ile ty już razy zapowiadałeś wezwanie. A oni i tak wykorzystają bessę na giełdzie. Wtedy wszyscy będą zmiękczeni i skupią po najniższej możliwej. Tak to już jest na giełdzie
Fundusze mają czas. Sprzedadzą za cenę godziwą, która jest znacznie wyżej niż obecny kurs. Nie reagują nerwowo jak inwestorzy indywidualni, których praktycznie już tu nie ma.
Jak im zależy na wycofaniu spółki z giełdy to dorzucą te parę złotych czy to w postaci dywidendy czy premii do ceny wezwania. W końcu po coś Orzeł składuje tą górę kasy i papierów.
I nici z ciągłych. Tu już jest wszystko poustawiane. Nie może być pozaplanowych niespodzianek. https://www.gpw.pl/komunikaty-i-uchwaly-gpw?ph_main_01_start=show&cmn_id=115961&title=Program+Wspierania+P%C5%82ynno%C5%9Bci++(Komunikat)
Dnia 2024-09-27 o godz. 15:08 ~noniron napisał(a): > I nici z ciągłych. Tu już jest wszystko poustawiane. Nie może być pozaplanowych niespodzianek. https://www.gpw.pl/komunikaty-i-uchwaly-gpw?ph_main_01_start=show&cmn_id=115961&title=Program+Wspierania+P%C5%82ynno%C5%9Bci++(Komunikat)
To przecież było wiadome, że nie wróci na ciągłe. Większościowemu na tym nie zależy bo kurs by wystrzelił w górę.
Na prawdę tak trudno spełnić to kryterium?: Według kryteriów przyjętych przez GPW, za niski poziom płynności uważa się sytuację, gdy na więcej niż połowie sesji giełdowych w okresie ostatnich 3 miesięcy kalendarzowych przed dniem okresowej weryfikacji (z uwzględnieniem miesiąca, w którym dokonywana jest okresowa weryfikacja, z wyłączeniem ostatnich trzech dni sesyjnych tego miesiąca) liczba transakcji sesyjnych akcjami danej spółkijest niższa niż 5 transakcji na sesję.
myślę, że gdyby szerszy rynek sie o spółce to nie byłoby z tym problemu. Potrzeba nam naganiaczy :)
Typowa robota dla animatora a tego z pewnością spółka nie wynajmie bo to nie w interesie głównego. Maksymalne tłamszenie kursu i ostatecznie wykup za bezcen.