Mamy powtórkę z rozrywki próba sztucznego zaniżenia kursu na koniec sesji. Do tego fejkowe 2800 akcji PKC oczywiście wycofane bo 1 z 2. z małym kapitałem więcej nie mają. Sprzedali 2000 akcji zaniżając kurs, później 715 a na koniec sesji ktoś dał sprzedaż PKC 2800 akcji hahaha po prostu misterny plan z wora do wora + symulka.
i tu sie mogę tylko zgodzić z tobą .ale z tego morał jest jeden sternik postanowił jechać w dół lub chce żeby to tak wyglądało, a wniosek- zanim będzie drożej powinno być taniej
Bzdury. Nikt się nie zasadza na zakup Elektrotimu. Animatorzy ze spółdzielni przecholowali z kursem i kurs jest przewartościowany.
Mają mega problem z Zarządem. Dzisiaj był dobry moment na wyjście. Będzie taniej .
Średnio mnie interesuje ile spadnie dzisiaj czy jutro. Może tylko w takim kontekście żeby dobrać co też uczyniłem. Człowiek z wewnątrz niedawno kupił spory pakiet, a lepszych informacji prawdopodobnie nikt nie ma. Moje zdanie o spółce się nie zmieniło w żadnym stopniu a udział został zwiększony. Wczorajszy spadek był grubymi nićmi szyty, wykorzystano niskie obroty do zbicia kursu, ktoś zbiera akcje od wystraszonych. Nic tak negatywnego co uzasadniałoby obecny spadek się nie wydarzyło poza tym że kurs odreagował ostatnie wzrosty. Im bliżej dywidendy tym prawdopodobieństwo mocniejszego odbicia bd rosło. W ostatniej rekomendacji mieliśmy cenę 31 zł, jeżeli odetniemy dywidendę od obecnego kursu 26,5 co bd bardzo atrakcyjną wartością.