• DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~BLUE [83.27.247.*]
    jak myślicie?
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~leo [99.13.171.*]
    a może jedno i drugie
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~ad [91.150.161.*]
    Na bank !............wezwanie !
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~waldi [79.191.37.*]
    Teraz jak mówią przepisy przy wycofaniu spółki z giełdy bo częściowy wykup to wiem t.j. od 14do 21 dni przed wezwaniem i tak samo wezwanie a całość?
    Teraz jest najlepszy czas na przejęcia im giełda niżej tym pzu jest bardziej skłonne do sprzedazy, oczywiście po cenie minimum 120 zł, innej możliwości nie ma. A co zrobi goodyear - może zaskoczyć wezwaniem w każdej chwili i to nie ma znaczenia czy jest dywidenda czy nie ma, tu jest dużo do wygrania przy niskim ryzyku/
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~waldi [79.191.37.*]
    Tak jak myslałem dywidenda niema tu znaczenia obiecali to symbolicznie dali ważne jest wezwanie i tu podniosą sporo
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~tom [193.138.241.*]
    dywidendy jest smieszna ;)))
    ciekaw jestem gdzie sa te madrale co pisaly od 4 miesiecy ze dywidenda bedzie 12zl.

ps)czy przypadkiem ty tak waldi nie pisales w marcu>?????

tak samo jak wezwanie po 200 -150-120

jak bedzie po 45 to sie cieszcie.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~waldi [79.191.28.*]
    Tom tu dywidenda jest bez znaczenia, nawet jak wezwanie będzie po 130zł to w 100% rekompensuje dywidendę. Po 45 zł wezwanie miałoby sens 12 lat temu wstecz, tak jak było to ze Stomilem Olsztyn, tam pierwsze wezwanie było po 24 zł i nie doszło do skutku, ostatecznie udało się wezwanie po 44zł i to jest bardzo ważny argument i dużo daje do myślenia. Tom nie po to fundusz PZU odkupił akcje od Funduszu CU po 95 zł 3 lata temu aby oddać teraz po 45zł, chyba takich tam nieodpowiedzialnych ludzi niema. Ja jestem przeciwny wezwania na akcje Dębicy po tej cenie co było rok temu bo perspektywy produkcji samochodów do roku 2014 mają się podwoić nawet pięciokrotnie, tak przewidują eksperci na świecie. Żeby zarobić na akcjach trzeba być mądrym i wytrwałym nikt nikomu nie da prezentu za w czasu, musi przejść udrękę po drodze, jak to wytrzyma to zarobi a jak jest słaby psychicznie to odpadnie. Tom powiedz dlaczego przenieśli prawo do ustalenia do dywidendy na 24 sierpnia przed dniem wykupu, dlaczego zmienili w statucie z 1/10 na 1/20,dlaczego to wchodzi w życie 3 sierpnia i to jest klucz do rozwiązania.
    Panowie goodyear nas zaskoczy w momencie w którym najmniej się tego spodziewamy a jesli chodzi o cenę przy dzisiejszych realiach rynkowych 100 zł za papier to jest minimum.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~NOWY [99.55.92.*]
    Sami optymiści.Wydaje się że zmiany w statucie to krok w kierunku mniejszościowych akcjonariuszy i może świadczyć o tym,że wezwania nie będzie(chciałbym się mylić).Przy ustalaniu ewentualnej ceny na wezwanie uwzględnia się średnią cenę z ostatnich 6-ciu miesięcy.45 to chyba trochę za mało .Pozdrowienia
    Zmiany w statucie tylko mogą świadczyć,że jakiś podmiot może kupić 20 % akcji Dębicy a resztę Goodear 14% w tym kierunku trzeba iść a nie mniejszościowych akcjonariuszy oni się nie liczą,tylko muszą odsprzedać akcje na wezwaniu. Przy ustalaniu ceny wezwania bierze się oczywiście średnią ostatnich 6-ciu miesięcy ale tylko w normalnym toku, nigdy to nie wchodzi w rachubę jeśli umowa obowiązuje a taka obowiązywała w 2008 r. Czytać WZA uchwały ostatni akapit na lata 2009,2010, i 2011 umowa nie obowiązuje i nie podpisano jej co to może oznaczać tylko wezwanie lub brak zgody Funduszu PZU na wezwanie oby sprawdziło się to ostatnie.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~NOWY [99.22.110.*]
    Po 45 to ja mogę od Ciebie odkupić choćby jutro.Po co czekać? Pozdrawiam
    Tym podmiotem może być Fiat, to jest właściwy kierunek rozumowania i dlatego to się tak odwleka w czasie.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~NOWY [99.27.220.*]
    Jaka umowa?Nie ma żadnej zobowiązującej umowy między Goodyearem a PZU (udziałowcem mniejszościowym o,którym pisałem).Po co zmieniać zapisy w statucie ,płacić dywidendę ,oddawać dwa miejsca w R.N. jak wezwanie za rogiem?Wezwanie to jedyna droga wyjścia PZU z Dębicy po godziwej cenie.Poprzednie wezwanie było formą zadośćuczynienia dla PZU za wykorzystywanie pozycji dominującej(groziły procesy sądowe).Pozdrawiam

• Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~AD [91.150.161.*]
    Im bliżej 25 sierpnia tym bardziej gorąco, według mnie kurs powinien rosnąć do tej daty a nawet w przypoadku braku wezwania lekka korekta - 5 %, i tyle w temacie. Dziwi mnie ostatnia ogromny wzrost kursu akcji goodyear na GIEŁDZIE W STANACH prawie +300% w zrost kursu w 3-MIESIĄCE.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~waldi [79.191.29.*]
    Panowie mam dla Was dobrą wiadomość teraz mi się przypomniało wysoki rangą przedstawiciel goodyeara rok temu powiedział w czasie tamtego wezwania ,że będzie wchodzić opcja wykupu akcji Dębicy akcjami Goodyeara gdyby nie mieli pieniędzy na całość wezwanie w tym roku. To była by kapitalna dla nas wiadomość i chyba już rozszyfrowałem goodyeara, jedna akcja Dębicy za minimum 2 akcje goodyeara tak mi się wydaje ,że powinno być. Czytać sprawozdanie komitetu R.N. tam można już wysnuć te wnioski. Odnośnie funduszu PZU to w tej chwili ma nie całe chyba 13%udziału i statut był dostosowany do tego funduszu to jest więcej niż 1/10 a teraz zmiany w statucie idą z 1/10 na 1/20 i poco są te zmiany w statucie albo dla jakiegoś podmiotu jednego albo.... nie wiem, może zamiana akcji na goodyeara. Resztę ze wszystkim się zgadzam. Faktycznie akcje goodyeara idą w Stanach w górę na łeb na szyję tylko w ostatnim tygodniu począwszy od poniedziałku wzrost 12% jednego dnia a skończywszy na piątku prawie 6%.
    Nie będzie żadnej wymiany na akcje goodyear, dla takiej firmy przejęcie pozostałych 30% akcji dębica nawet po cenie ostatniego wezwania to jest raptem 150 mln $. A z tego co wiadomo z raportów plany odnośnie firmy są ogromne między innymi inwestycją w SSE w Mielcu wartości z tego co pamiętam około 200 mln zł.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: slonce_karpat [83.4.126.*]
    Zatrzymaliśmy się w okolicach 56-57 złotych. Jak widać cięzko będzie dokupić taniej. Kto jeszcze nie jedzie w tym autobusie na całostalowych oponach? Bo jak będzie już po 100, to już nie będą tak opłacalne zakupy.
    Kto jednak nie chce więcej inwestować w Dębicę niech spojrzy na Polną. Tam też zyski wbędą godziwe:).
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~Slawek [145.237.65.*]
    Czy może przed WZA (16.06.2009r.) bedzie wezwanie na pozostale akcje Dębicy?
    Po ustalonych datach praw do dywidendy i jej wysokości można przypuszczać że goodyear nadal planuje przejąć pozostałe 33 % przed 25 sierpnia 2009r.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~tom [193.138.241.*]
    Wezwanie bedzie po 45 zł
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~Slawek [83.11.253.*]
    Jak będzie wezwanie po 45 PLN to Ton sprzeda wszystkie swoje akcje.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~waldi [79.191.31.*]
    Dlaczego niema funduszu PZU Management SA na dzisiejszym WZA, który posiada ponad 12% akcji Dębicy?. Co to może oznaczać?. Według mnie wszystko idzie zgodnie z ustaleniami ponad rok temu. Żegnaj Dębico już na zawsze!
    Jak to nie ma.............Pzu Management s.a - liczba akcji zgloszonych na wza 2.078.478 sztuk co odpowiada 15 % akcji firmy dębica.sa, ciekawe co uchwalą.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~waldi [79.191.31.*]
    ad. gdzie to jest, wykazie zarejestrowanych akcjonariuszy PZU Manage. SA nie mam na dzisiejsze WZA.
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~NOWY [99.22.105.*]
    Po 45 to ja odkupie od Ciebie, choćby nawet dzisiaj.Po co się męczyć.Pozdrawiam
  • Re: DĘBICA-DYWIDENDA CZY WEZWANIE????? Autor: ~leo [99.22.106.*]
    wezwanie będzie na pewno, jedynie otwartą pozostaje kwestia po ile.Ja stawiam na 90-120 za papier.Goodyear nie będzie miał bardziej sprzyjających okoliczności do ogłoszenia wezwania niż teraz Pozdrawiam
[x]
DEBICA 0,57% 88,40 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.