• The final countdown Autor: ~en22 [83.5.132.*]
    Chyba trzeba zacząć końcowe odliczanie do podania przez Orlen satysfakcjonującej dla nas informacji odnośnie wykupu/wymiany akcji Energa. Tyle przeszliśmy a zostało naprawdę może kilka/kilkanaście dni . Czekamy zatem na wieści z Orlenu
  • Re: The final countdown Autor: ~Pepe [5.172.233.*]
    Zobaczymy czy będzie satysfakcjonująca !!! Oby Ci tylko szczena nie opadła z wrażenia.
  • Re: The final countdown Autor: ~Finansista [93.108.235.*]
    Re: Orlen pilnie przedstawi plan uregulowania sporu z akcjonariszami EN~Finansista odpowiada ~darek 2024-07-15 21:31 IP 194.65.52.*
    Akceptuję następujące rozwiązanie. 0.74 akcji Energa na każdą akcję FF Energa jako zwrot zagrabionego mienia + ogłoszenie planu wymiany na akcje Orlenu w stosunku 1:1. Do czasu wymiany pozostawienie Energi na GPW i traktowanie akcjonariuszy Energi na równi z akcjonariuszami Orlenu czyli deklaracja dywidendy takiej jak na Orlenie. Jak widzimy wszystko odbędzie się bezgotówkowo i sprawiedliwie a dywidenda to normalna sprawa.
  • Re: The final countdown Autor: ~Finansista [93.108.235.*]
    Zwrot zagrabionego mienia powinien być jasno wyartykułowany przez zarząd jako zadośćuczynienie pokrzywionym akcjonariuszom a dokładnie obecnemu free floatowi. Jeżeli ktoś sprzedał akcje w wezwaniu to nie został pokrzywiony gdyż mógł odkupić później poniżej tej ceny lub obecnie po publikacji wyroku. Deklaracja zarządu potwierdzająca zadośćuczynienie będzie ochroną dla zarządu przed użyciem wyroku przeciwko zarządowi po jego wypełnieniu.
  • Re: The final countdown Autor: ~Finansista [83.223.250.*]
    Kto się czuje pokrzywiony proszę by teraz dołączył do Free Floatu. Później będzie płacz ... ja też jestem pokrzywiony więc chcę dostać darmowe akcje. OK kolego jeden z drugim jeżeli się czujesz pokrzywiony to dołącz do naszej pokrzywionej grupy chociażby jutro zamiast jęczeć.
  • Re: The final countdown Autor: ~oko [31.182.6.*]
    Farmazon - wszyscy wiemy, że jesteś pokrzywiony i to mocno.... 30 zł w maju, w czerwcu dywidenda z Orlenu, w lipcu kolejna manna z nieba i nie wiadomo co jeszcze w kolejnych miesiącach...
  • Re: The final countdown Autor: ~Ketchup1 [188.147.13.*]
    Nie chcę być złośliwy ale odliczanie trwa już 4 lata. Do zmiany władzy , do zmiany obajtka , do wyroku , do walnego , do wezwania itp. Oni tak pilnie przedstawia plany jak od 20 lat pilnie wszyscy budują elektrownie atomowa .
  • Re: The final countdown Autor: ~Mikus [213.55.242.*]
    Ja mam Energę od debiutu, z czasem zwiększyłem zaangażowanie, w normalnych warunkach to byłaby spółka którą bym chciał trzymać w portfelu, ale zdaje się, że w ciągu kilku miesięcy się tu wszystko rozstrzygnie.
  • Re: The final countdown Autor: ~darek [83.28.208.*]
    grupa Energa od 23' uczestniczy w cash pooling-u całej grupy Orlen
    -a to oznacza,finansowe małżeństwo Energi z Orlenem
    -a to oznacza,równe prawa i obowiązki akcjonariuszy obu firm
    -a to oznacza,4,15 zł dywidendy z Orlenu za 23'również dla Nas
    -a to oznacza,że 4.15 zł to 33% dywidendy przy obecnym kursie
    -a to oznacza,że tylko łosie i jelenie sprzedają Energę w obecnej cenie;-)
    -a to oznacza,że jedynym akceptowalnym parytetem jest "łeb w łeb,"lub jak ktoś woli 1 do 1
    -a to oznacza,że to nadal wyjątkowa okazja dla Orlenu,bo póżniej może być 1 do 0.9/0.8/0.7...... itd akcji Energi
    -a to oznacza-NAWET JEDNEJ AKCJI W RYNEK-chyba,że ktoś musi?
  • Re: The final countdown Autor: ~Pepe [91.233.115.*]
    Niestety tym razem Ketchup z tobą się zgadzam. Obyśmy się mylili a nie byli latami mamieni o końcu sporu
  • Re: The final countdown Autor: ~darek [83.28.208.*]

"W sprawie Energi czekamy na pisemne uzasadnienie wyroku sądu,/które 11 lipca się pojawiło mój dopisek/ co będzie podstawą do pilnego przedstawienia planu działań, zmierzających do uregulowania sporu z akcjonariuszami mniejszościowymi Energi" - powiedział Fąfara w odpowiedzi na pytanie akcjonariusza podczas walnego zgromadzenia spółki
    -już za tydzień pierwsza "okazja", jeżeli do tego czasu nic się nie wyjaśni,by zapytać pana prezesa Orlenu co w jego rozumieniu oznacza słowo "pilne"?Uzasadnienie wyroku jest tak merytoryczne,że pan prezes ma tylko jedno wyjście zakładając,że jest propaństwowcem,uczciwie się rozliczyć,zadośćuczynić i przeprosić za niegodziwe postępowanie swojego poprzednika.
  • Re: The final countdown Autor: ~Finansista [185.92.96.*]
    Raczej już nie będziesz mamiony i poniewierany. Zobacz nawet Darek pisze do rzeczy aż przyjemnie poczytać i co ważne podczas korekty.
  • Re: The final countdown Autor: ~szpak1234 [89.64.101.*]
    I jeszcze rozliczyć za przepalenie kasy na ele. Ostrołęka a o PGG nawet nie wspomnę . Obajtka za zerwanie
  • Re: The final countdown Autor: ~Pepe [46.204.5.*]
    Jakby tak było pięknie to znajomi" królika" nie pozwalali by zbić tak kursu tylko kupowali jak szaleni bo pewny zysk
  • Re: The final countdown Autor: ~tor [31.61.176.*]
    Pepe moi znajomi kołkowicze dzwonia ze odbiora akcje przy 12 / 7k /Ja niie jestem pewny czy sternik-makler na to pozwoli
  • Re: The final countdown Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    wolałbym, aby to odliczanie nazywało się final countup a nie countdown !
  • Re: The final countdown Autor: ~rekin [91.212.25.*]
    Jeżeli znajomi chcą kupić 7K po 12, to obecnie różnica 60gr. na akcji.. Na co czekają. Przyszłe zyski to ponoć wg.hura optymistów ponad 100zl,co wobec 60 gr. jest śmiesznie mało.
  • Re: The final countdown Autor: ~Pepe [46.204.1.*]
    Tor się najadł bzdur z neta i takie same bzdury wypisuje. Do obajtka też dzwonili i prosili ......... a na kupnie jest przy zlecenie ustawione rzeczywiście po 12 ale nie 7000 a 700 akcji to te 60 gr ma znaczenie !!!
  • Re: The final countdown Autor: ~rekin [91.212.25.*]
    Jakie.Jeżeli 420 zł.stanowi dla Ciebie problem ,to gratuluje bogactwa.
[x]
ENERGA -0,55% 14,48 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.