zostal zle zapiety za nisko i teraz maja problem kopanko z konikiem. Marzy im sie wyjscie ale nie moga pewnie maja srednia 74-75 wiec juz sa kilkanascie procent w plecy wywiezieni . Tak to wyglada moim zdaniem...Piękna sprawa musza odkupic 127 tysiecy akcji...bajka
oni zaczęli sprzedawac od 105 zł a mocny wysyp mieli przy 92 dlatego tak pilnują by 90 zł niew przebiło bo juz wtedy mają skup nieopłacalny popatrz na obroty gdy zaczęło spadac ponizej 105 i przy 92 zł tego nie kręciła ulica
Ty dużo wiesz po ile mają ja uważam że mają po 74-75 i są już wywiezieni na kilkanaście do 20 procent straty dlatego się ujawnić w ogóle musieli jakby mieli po tyle co Ty piszesz to czemu nie realizowali po 75 i po obecnych stawkach ? Nie zamykają bo mają shorta w ciężkiej stracie bo zostal źle zapięty popatrzyli tylko na technikę i za to placa frycowe pisałem że tu technika nie zadziała...
po 74 to oni chcą skupic jak najwiecej żeby dobrze zarobic, zobacz jak dziś cisną:-))) każda cena poniżej 90 zł jest dla nich dobra jak przebije 90 to opór na 92 pokona migiem jeśli spanikują. Ciekawe od kogo akcje pozyczyli?
Dlaczego zakładacie ze oni mają rację i że dobrze graja ? To są brytyjczycy może mają jakiś lekko uśmiechniętych zarządzających 18 letnich którzy zapieli technicznego shorta a teraz są wywożeni. To wy piszecie jakieś bzdury po ile to oni niby nie wchodzili xD takich cen jak 105 To nawet nie było w ostatnim czasie oni mają po 74-75 tak uważam
a niech mają sprzedane po te 74 - mnie to ryba jak uwalą kurs, a będę widział sens to dokupię jeszcze to samo z pepco czekam na 17 zł; miło tak zakrecić tam kóleczko do 22-24 zł i to samo tu - zostały mi jakies resztki więc z chęcia dokupie jeszcze raz
Ty nie rozumiesz zeby uwalac kurs to muszą dokładać shortow tak to działa...czyli jeszcze bardziej się pakują w nietrafiona inwestycje teraz to ulica wali bo się boi chyba że oni wczoraj odkupili trochę shortow a dzisiaj dokładają żeby uwalac ale przecież to totalnie bez sensu dlatego należy założyć że są w bezwładzie inwestycyjnym i nie wiedzą co mają zrobić z shortem zapiętym za nisko ...piękna sprawa władowali się jak ten Jasiu z dowcipów
Jedno jest pewne mają pożyczone akcje i tych akcji nie oddali. Muszą je odkupić i oddać. Warto też wiedzieć że jeśli pożyczają akcje a w tym czasie jest dywidenda to też muszą pokryć z własnej kasy dywidende właścicielowi ,od którego akcje pożyczyli.