Trzy osoby najprawdopodobniej, które straciły kapitał w skutek nietrafionych inwestycji grając na giełdzie bez wiedzy elementarnej z podstaw inwestowania.
Proszę Państwa - jeżeli zgłosiliście to wszystko - to dobrze. Ale forum LM Games służy przedstawieniu notowań spółki, wydarzeń w spółce, komunikatów publikowanych przez spółkę i dzieleniu się wiedzą analityczną i rysowaniu możliwych scenariuszy na kursie. Po to takie fora istnieją. I to co jest tutaj pisane nie stanowi podstawy inwestycyjnej i przymuszania do inwestycji. Mają Państwo dowody osobiste, więc istnieje domniemanie Waszej pełnoletniości i podejmowania ryzyka finansowego, które wpisane jest w rzeczywistość obrotu akcjami na rynku. Dla Was 3 dni wzrostów stanowi ustawkę jakiś osób - ale czy rozumiecie specyfikę giełdy ? Notowania spółek rosną i maleją - temu służy giełda papierów wartościowych. Dlatego dalej będę twierdził, że nawet nie wiecie gdzie jesteście jak tak elementarnej wiedzy nie posiadacie.
W tym że nie ma żadnej gry?
W tym że nie ma pracowników?
Czy że ma długi?
Czy że ma odpisy na 1.7mln?
To wszystko jest w espi i raportach
Mówisz że to szkalowanie?
A może twoje bzdury szkodzą spółce bardziej i to że chcesz się za wszelką cenę pozbyć akcji z jak najmniejszą strata to mnie to tyle obchodzi co ten śnieg którego nie ma
1) Twierdzenie, że nie ma żadnej gry jest kłamstwem, ponieważ spółka te gry tworzyła i jest ich producentem (Builder Simulator, Car Trader Simulator, Supermarket simulator, w produkcji nanzou). Środki na produkcję chernobyla pokryło Frozen, a pieniądze ze sprzedaży gry trafiają jednak na konto LM Games w odpowiedniej części, jaka została im zagwarantowana w umowie inwestycyjnej
Ucięło mi dalszą treść - co do pracowników osoby które interesują się specyfiką działalności gamingowej wiedzą, że osoby takie zatrudniane są w ramach umowy B2B bądź umowy o dzieło tylko i wyłącznie na dany projekt. Dobrym elementarnym przykładem jest świetnie zarządzana w tym temacie spółka Techland. Tak to działa w tym segmencie.
Co do długów na Walnym zgromadzeniu akcjonariuszy które miało miejsce 26 czerwca 2024 r. stwierdzono że wszelkie długi zostaną pokryte z zysków z przyszłych inwestycji - i tutaj obalamy mit i twierdzenia o upadłości czy zawieszeniu działalności spółki, bo gdyby stwierdzono, że takie długi pokryłby Global tech oportunity nie patrząc na perspektywę dalszych projektów to wtedy bym się obawiał jednego z tych dwóch przez was wnioskowanych scenariuszy
Uzupełniając, przedstawiam swoją analizę spółki, którą interesuję się od momentu wejścia jej na parkiet NC. To jest moja analiza, którą się z Wami tutaj dzielę, ale nie stanowi ona podstawy do decyzji inwestycyjnych przez Was podejmowanych. Jak już przedstawiłem dla mnie obecny kurs LM Games jest zdołowany o około 1000%. Nie wiem, jaka będzie cena za te akcje ostatecznie, tego nie da się przewidzieć do końca. Technicznie wykres pokazuje świecę, i jest ona nieprzypadkowa. Tym się podzieliłem i za to w tej chwili płacę - hejtem od wszystkich, którzy podejmują decyzje na wyrost, na szybko, na już, nie zerkając nawet w jeden akapit publikowanych przez spółki ESPI.
Próbujesz tłumaczyć coś czego się nie da obronić. Tamte IP zostały sprzedane za grosze wszystko jest w espi. Chernobyl aby mógł przynieśc jakieś pieniadze do lmg najpierw musi zarobić na dług dla 505. Chcsz powiedzieć że już zarobił tę kwote? Po takiej premierze.
Jak tu są takie zapisy. Że lmg przez lata nie zobaczy żadnych pieniędzy z tego
Ja espi umiem czytać
Na podstawie Umowy Frozen Way nabył prawa wydawnicze do Gry wraz z dodatkami na dowolnych platformach sprzedażowych, w tym konsolowych, a także uzyskał zgodę na możliwość współpracy z podmiotami trzecimi przy rozwoju Gry.
W zamian za uzyskane prawa do Gry Frozen Way zobowiązał się do zapłaty na rzecz 505:
1. 50.000,00 EUR _216.580,00 PLN według kursu średniego Narodowego Banku Polskiego z dnia 19 kwietnia 2024 r._, płatne z góry do 30 kwietnia 2024 r. w formie jednorazowej, bezzwrotnej wpłaty,
2. 25% zysku netto ze sprzedaży Gry aż do pokrycia całości nakładów inwestycyjnych poniesionych przez 505 na Grę, ale nie mniej niż 25.000,00 EUR _108.290,00 PLN według kursu wskazanego w pkt 1_, płatne do 30 września 2024 r., i łącznie nie więcej niż 575.600,00 EUR _2.493.268,96 PLN według kursu wskazanego w pkt 1_.
Spółka odpowiada solidarnie z Frozen Way za zapłatę wszelkich zobowiązań wobec 505 wynikających z Umowy. W przypadku niespłacenia nakładów inwestycyjnych poniesionych przez 505 oraz niewywiązania się Frozen Way ze zobowiązań zawartych w Umowie albo jednoczesnej niewypłacalności Emitenta i Frozen Way wszelkie majątkowe prawa autorskie do Gry zostaną przeniesione na 505.
Po wydaniu Gry na Konsole zysk netto ze sprzedaży Gry zostanie podzielony w następujący sposób:
1_ dopóki zysk netto ze sprzedaży Gry na wszystkich platformach sprzedażowych przynależny Zamawiającemu nie przekroczy 2.250.000,00 zł _słownie: dwa miliony dwieście pięćdziesiąt tysięcy złotych 00/100_, Zamawiający będzie uprawniony do 75% _słownie: siedemdziesiąt pięć procent_ zysku netto ze sprzedaży Gry, a 505 Games S.p.A z siedzibą w Mediolanie _dalej: 505_ do 25% _słownie: dwadzieścia pięć procent_ zysku netto ze sprzedaży Gry