• Artykuł w parkiecie. Autor: ~KOŃ [62.134.92.*]
    A wy dalej wyprzedawajcie po taniości...

https://www.parkiet.com/firmy/art40803691-kurs-akcji-elektrotimu-utknal-w-korekcie-prognozy-dla-spolki-sa-swietne
  • Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~pg [79.190.247.*]
    po takim artykule to powinno być 25 co najmniej docelowo , nie ulega wątpliwości że marzenia zdeeecydowanie wyprzedziły fakty ,a jak wskazano - co sredniio nteligietny gość mógł wyczytac w raporcie że,zysk okazął się papierowy dzieki wycenie w księgach zeusa

• Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~KOŃ [62.134.92.*]
    Rozumiem, że chciałbyś kupić taniej?
    Ja też...
    Dnia 2024-07-12 o godz. 10:47 ~KOŃ napisał(a):
    > Rozumiem, że chciałbyś kupić taniej?
    > Ja też...

niekoniecznie mam taki mały pakiet i zbliżam się do ceny zakupu i martwi mnie że od 2 dni brzydkie świece niepewności się rysują a co nie chce rosnąć może chcieć spadać , wole kupować w konsolidacjach niż na spadkach bo o powodzie spadków wiedzą nielicznie i jak sie dowie szersze grono to spadki dalej trwają a kupowanie spadajacego noża mało kiedy jest okazją choć sa wyjątki ,

ps
    koń przedtem byłeś emrek czy teraz się odezwiesz z innego IP i bedziesz palił głupa
  • Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~KOŃ [195.90.64.*]
    Mylisz postaci... Odstaw alkohol.

Ale zdanie mam podobne chociaż kupowałem niżej niż Ty.

cd
    dodam jeszcze że wzrost pod 37 był grzanką pod granice, a mówiłem że grzanka nie wypali i nie wypaliła , ale okolice 30 wypaliły tak ja wypalą ok 20-25 jak nie zacznie rosnąc zdecydowanie od poniedziałku- bo tam jest realna cena nawet z marzeniami o kontraktach , dopiero jak coś wygrają pokażą marże możemy mieć nowe ath a tak pod marzenia to zbyt wiele
  • Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~KOŃ [62.134.92.*]
    Każdy ma prawo do swojego zdania.
    Szanuję Twoje choć oczywiście nie muszę się z nim zgadzać.
    Moim zdaniem przesadzasz jednakże robisz to celowo ponieważ według mnie masz w tym ukryty cel "spryciarzu"...

powiem tak wierzę szczerze że jak nie zacznie rosnąc od poniedziałku to powinno zacząć spadać pewnie że jestem tu żeby zarabiać ale ale nie widzę sprzeczności bo piszę co co myśle a nie pisze że bedzie spadac i kupuje , bo tak to nie działa, to nie spada i nie rośnie od tego że ktos napisz że będzie rosło i czy bedzie spadało spda bo wytrawni spekulancji steruja kursem i wykresem i wytrenowanie inwestorów poprzez AT stało sie stadne . Pytanie czy ktos sie pod to podłącza czy stoi z boku bo nie wierzy.
    I teraz ad meritum wszycie wierzą że elt to maszynka do robienia kasy i a analza techniczna mówi jednak , że to jedynie zdanie napalonych bo spólka wybiła zdecydowanie do przodu to teraz musi pokazać konktretne wyniki i wygrane przetargi aby była kolejna fala wzrostowa i wyprzedzała kolejne marzenia

• Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~Qbq [83.21.47.*]
    A tam ten podwójny szczyt, głową i ramiona to jak pg?
    Teraz konsolidację itepe....
    25 to masz może lat
    A 30 to masz oklepane dno korekty
    I nie ma inaczej... teraz tylko zabawa jednych z drugimi, bo tu nie ma z czego spaść miszczu....
  • Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~Moji [185.137.164.*]
    Czy Spółdzielnia nie daje już rady ????
  • Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~pg [83.11.42.*]
    Dnia 2024-07-12 o godz. 17:20 ~Qbq napisał(a):
    > A tam ten podwójny szczyt, głową i ramiona to jak pg?
    > > Teraz konsolidację itepe....
    > > 25 to masz może lat
    > > A 30 to masz oklepane dno korekty
    > > I nie ma inaczej... teraz tylko zabawa jednych z drugimi, bo tu nie ma z czego spaść miszczu....

to ja się leszczu zastanawiam ile zostało ci wakacji jeszcze przyłóż się do nauki bo klasę bedziesz powtarzał .
    zatem jak widzisz był podwójny szczyt i to niezależnie od twojego bełkotu i używanych liter alfabetu . Otarliśmy i cały czas sie ocieramy się o linię szyi ale ty i tak tego nie rozumiesz wiec zajmij się grą w bierki i jak to przebijemy to będzie 20-25 . Te 30 to jest właśnie linia szyi , a uklepany to masz jedynie kawałek komórek nerwowych pod włosami nadanżasz?? czy za trudne .
    Ponadto śmieszą mnie takie osobniki ja ty, jako typowe leszcze hossy , spółka wisi jedynie na oczekiwaniach wysoka baza wynikowa podbita księgowym zabiegiem zeusa , granicy nie dostali , kontrakty nawet nie rozpisane , anal w parkiecie pisze że wycena dawno prześcignęla jego oczekiwania, a papier jest drogo wyceniany , ty mistrzu nocnika prawisz że spólka nie ma z czego spadać , zaiste zabawny , naprawdę zabawny jestęś hahahhahh

• Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~Tyr [37.30.12.*]
    Wszystko zależy od tego, czy masz dzisiaj papier.
    Pg
    Szukasz sobie tych szczytów na wykresie i innych szyi i przekonujesz sam siebie i innych ... możesz tylko rób to w odosobnionym gronie swoich przyjaciół i nie ośmieszają się wśród ludzi.
    Bełkot i jeszcze raz bełkot
    I ten też ma zale że ELT zarobił albo stracił bo Zeus... 2
    3majcie mnie bo ....
  • Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~pg [83.11.42.*]
    Dnia 2024-07-13 o godz. 10:41 ~Tyr napisał(a):
    > Wszystko zależy od tego, czy masz dzisiaj papier.

mam akcie, a mogę mieć więcej lub mniej w zależności od rozwoju sytuacji . Jak widzisz zdarzają się tacy ci starają się opisywać wykres niezależnie od tego na czym siedzą i zgodnie z faktami a nie wbrew nim . Giełda to spekulacja ta spólka to tez czysta spekulacja tutaj wszystko sie może zdarzyć

I pg jak trzeba to pisze że ma akcje jak trzeba to że nie ma, że kupił, że sprzedał i zawsze sprzedaje w górce i kupuje w dołu, na wykresach widzi wszystko bo kule szklana i nigdy nie zawodzi...
    :)
    Jakbym tu zebrał te twoje mądrości z przeszłości (ale mi się nie chce) to byśmy sobie posmiali się wszyscy trochę...
    Miszczu szklanej kuli
    Te twoje 25zlbto już miesiąc temu miało być... A w międzyczasie podskoczyło na lokalne maxima ...i jakby cię kto słuchał to ... bez komentarza
    Miszczu rekinie giełdowy ... Bełkot twój jest rozweselający czasem
  • Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~stockpicker [5.173.206.*]
    CD Projekt rośnie już pod grę w 2026/2027 a Elektrotim nie może rosnąć pod mega przetargi, które powinny być dużo szybciej? Przy obecnej kapitalizacji dywidenda to ok. 8% i do tego świetne perspektywy. Kto inwestuje w spółki dywidendowe raczej tej okazji nie przegapi. Prognozowany zysk za 2024 to ok. 50 mln zł. C/Z pozostanie więc na niskim poziomie. Ryzyka są, ale gdzie ich nie ma?
  • Re: Artykuł w parkiecie. Autor: ~Nn [173.239.196.*]
    CDR rośne pod produkt który fizycznie będzie w sprzedaży. Elektrotim nie ma ani produktu ani zarządu, który by miał doświadczenie w zdobywaniu kontraktów.
    Dywidendy nie było od 2016 roku.
    To że była w zeszłym roku i w będzie w tym wynika z marży jaka była na kontrakcie z na granicy białoruskiej. Takiego drugiego kontraktu już nie ma. Zapaść w zamówieniach i wypłata cashu spowoduje problemy płynnościowe Elektrotimu.
    Mamy wakacje i zaraz koniec roku. Elektrotim nie zdobył zamówień od dłuższego czasu i do końca roku nic nie widać na horyzoncie.Zarząd oszukał Radę Nadzorczą a ta tolerowała brak zamówień.
    Zarząd miał 1,5 roku aby okazać swoją przydatność. Informacje z forum co do zarządu okazały się słuszne. Tutaj ryzyko utraty kapitału jest 95%.
[x]
ELEKTROTI 0,00% 62,95 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.