~Finansista. Pociąg naprawdę ruszył a cena biletu z każdym dniem rośnie, obawiam się że w po weekendzie orlen może wziąść się do roboty i rozważać ca nam zaoferować. A wtedy o zakupach po 14 zł możemy powspominać ze tanio to juz bylo.
Analiza techniczna to przedstawienie na wykresie pewnych logicznych ruchów inwestorów. Na przykład gdy akcje są wykupione i nikt ich nie sprzedaje to kupujący robi korektę żeby zebrać stop loss-y lub przestraszyć inwestorów. Jest to jeden ze sposobów zabierania akcji co w tym dziwnego. Ta metoda jest powtarzana wielokrotnie i widzimy ją na wykresie.
Metoda którą opisałem jest szczególnie stosowana w piątek lub przed świętami aby akcjonariusze w dni wolne byli zaniepokojeni i przymierzyli się do sprzedaży w następnym tygodniu. W poniedziałek obniża się kurs ponownie aby jeszcze wzmocnić niedojrzałą decyzję sprzedaży. Następny tydzień lub dwa dołowanko by delikwentowi odechciało się odkupić akcji. Później dzida do góry.
Politycy PO zbierali latami, dołowali kurs, straszyli i mają teraz miliony akcji i swojego prezesa w Orlenie więc mogą wyciągać kasę z Orlenu. My tylko musimy wytrwać do ostatniego dzwonka bo oni już znają wynik rozwiązania i chca naszych akcji!!!!
Widzisz Pepe taka jest roznica miedzy nami ze ty oczekujesz od wladzy konkretnej michy a ja przywyklem radzic sobie sam -wladza ma byc demokratyczna i nie autorytarna ograniczajaca moją swobode
Najpierw to sie zastanów co to demokracja a potem pisz. I kto Ci uwierzy w tą twoją apolityczności. Nie jesteśmy dzieciakami z przedszkola abym Ci w to uwierzył że robisz to dla ideii.