• Wszelkie wskaźniki C/WK C/Z C/P C/ZO Autor: ~Zenosław [83.9.123.*]
    Na forum pisane są jakieś głupoty o wskaźnikach których nie wiele osób rozumie to może i ja też napiszę ;-).

C/WK
    Wskaźnik ten nie ma wartości absolutnej i nie powinien być rozpatrywany w oderwaniu od średniej dla danej branży

C/Z
    W praktyce zbyt duża wartość C/Z może świadczyć o dużym entuzjazmie inwestorów lub o spekulacji dużych inwestorów.
    Wskaźnik C/Z powinien być porównywany ze wskaźnikiem branżowym i wyznaczonym dla innych spółek, lub do wskaźnika tej samej spółki w przeszłości. 

C/P
    Często zwracają na niego uwagę inwestorzy strategiczni, którzy zamierzają przejąć daną spółkę. Wynika to z faktu, że zwykle istotny jest dla nich udział spółki w rynku (proporcjonalny do wartości sprzedaży)

C/ZO
    W odróżnieniu od wskaźnika C/Z pozwala odrzucić zdarzenia jednorazowe, gdyż w sprawozdawczości łatwiej manipulować zyskiem netto. Wskaźnik powinien być porównywany ze wskaźnikiem spółek w tej samej branży lub do wskaźnika tej samej spółki w przeszłości.

źródło: biznesradar.pl

Podsumowując:
    Wszelkie wskaźniki nie powinny być rozpatrywane w oderwaniu od średniej dla danej branży, a Wy z czym chcecie porównywać XDD?
  • Re: Wszelkie wskaźniki C/WK C/Z C/P C/ZO Autor: ~Pasterz [172.99.190.*]
    Nie dziwię się później że taki Baranów do spodu czeszą i ich ubierają jak ty
  • Re: Wszelkie wskaźniki C/WK C/Z C/P C/ZO Autor: ~Roman [5.253.207.*]
    ~Zenosław2024-07-10 16:06IP 83.9.123.*
    Na forum pisane są jakieś głupoty o wskaźnikach których nie wiele osób rozumie to może i ja też napiszę
  • Re: Wszelkie wskaźniki C/WK C/Z C/P C/ZO Autor: ~Sebek [149.7.35.*]
    ~Zenosław2024-07-10 16:06IP 83.9.123.*
    Na forum pisane są jakieś głupoty o wskaźnikach których nie wiele osób rozumie to może i ja też napiszę
  • Re: Wszelkie wskaźniki C/WK C/Z C/P C/ZO Autor: ~Edek [37.225.24.*]
    Wysoko wisisz nagonie na haku że takie głupoty piszesz..
  • Re: Wszelkie wskaźniki C/WK C/Z C/P C/ZO Autor: ~Zenosław [83.9.123.*]
    Pisałem wczoraj, średnia 51 i nic się nie zmieniło od tamtej pory :-)
[x]
MENTZEN -0,28% 36,00 2025-09-24 16:29:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.