• CEL -> 10 zł Autor: ~spec [185.183.34.*]
    jw
  • Re: CEL -> 10 zł Autor: ~Sly_07 [5.173.248.*]
    Realne
  • Re: CEL -> 10 zł Autor: ~Orel [46.113.14.*]
    Są ładne obroty. Wzrosło zainteresowanie spółką.
  • Re: CEL -> 10 zł Autor: ~KARS [82.177.246.*]
    Wygląda jakby ktoś pod 6,10 zł sobie zbierał. Na 6,10 blokada, ale nie duża, żeby nie stracić za dużo akcji

• Re: CEL -> 10 zł Autor: ~Jacu [178.36.23.*]
    Dziś chyba korekta. Zobaczymy jak się sytuacja dalej rozwinie.
  • Re: CEL -> 10 zł Autor: ~spec [185.183.34.*]
    dobrane
  • Re: CEL -> 10 zł Autor: ~Analityk [31.61.251.*]
    Na to wyglada. Wczorajsza umowa była formalnością, ale jest elementem pewnej całości. KPO i stopniowa robotyzacja polskiej medycyny moze zrobic z tej spolki podmiot co najmniej wielkosci 1/10 synektika. Roboty sprzedawane przez MSM są bezkonkurencyjne w swojej sziedzinie, a oni mają na nie WYŁĄCZNOŚĆ. To radykalnie zmienia wycenę tej spółki
    1/10 Synektika to bym musiała być kapitalizacja na poziomie 120 mln, czyli 8x tyle co teraz. Zobaczmy czy najbliższe kwartały przyniosą kolejne sprzedaże robota. Jeśli do końca roku sprzedadzą jeszcze 2-3, to kto wie...
    Nie twierdzę, że od razu, ale zauważ, że zakladajac 0.5mln zł zysku z 1 robota, a prawdopodobnie mają więcej, to sprzedaz jednego daje wzrost wyceny MSM(po wskaźnikach Synektika) o 8mln, czyli 3 zł na 1 akcję MSM. Chyba nie będzie dla nikogo zaskoczeniem jeśli sprzedadzą np.10 sztuk w 2025 roku, ale pewnosci oczywiscie tez nie ma. W kazdym razie wiemy 2 rzeczy: 1Roboty Corin są bezkonkurencyjne, bezwzglednie uzyteczne i opłacalne. 2. Adopcja rynkowa tego sprzętu przebiega pomyślnie.
    Synektik pokazał wstępne wyniki kwartalne z przychodem 90 mln. Kapitalizacja 1,2 mld. MSM myślę, że w drugim kwartale pokaże około 11 mln. Kapitalizacja 15 mln. Powinno być więc dużo wyżej jeśli chodzi o kapitalizację. Warunkiem są jak mniemam kolejne umowy na dostawy robota. Zobaczymy czy ten temat przyspieszy.
    @Orel myśle, ze przychody wyniosą 10-11mln , natomiast zysk netto powinien siegnąć nawet 700-900tys.zł vs grosze za zeszly rok. Z komentarza do raportu za I kwartał wynika, że pozostaly biznes (poza robotami) spółki po slabszym okresie mocno się rozpędza
  • Re: CEL -> 10 zł Autor: ~Zuckerman [46.112.80.*]
    Nie dziel skóry na niedźwiedziu. Papier z NC, owszem z niskim FF, ale wieloma ??? Czas pokaże. Nie takie numery wykręcano w naszym kasynie. Inna sprawa że kapitalizacja wciąż niska. Wiele zależy od tego kto tu wejdzie, jak długo zechce zaparkować oraz kto i jak szybko zechce nas nakarmić. No i pytanie o dodatkową emisję, bo takie ryzyko jest zawsze. Podsumowując, z pokorą i uwagą.
    @Zuckerman zdecydowanie masz rację. Napisalem, że pewności nie ma. Pisałem tylko o tym , że tu prawdopodobienstwo sukcesu jest spore . Na dzien dzisiejszy spolka na pewno jest warta więcej, ale na pewno też , jeszcze nie 50 ani nawet 30mln. Mam jednak w pamięci to, że przewidywane są kolejne umowy na roboty" w nadchodzacych kwartalach", dlatego dla mnie obecna wycena jest atrakcyjna , a nawet dzis nieco dokupiłem. Czy miałem rację to się dopiero okaże. :)Pozdrawiam
[x]
MSM -1,30% 3,79 2025-10-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.