w piątek to miał 0,5 a do 0,49 to się nie musiał ujawniać, także kiedy wszedł to się pewnie nigdy nie dowiemy, ale pewnie dowiemy się dlaczego teraz przekroczył 0,5 i się ujawnił, jutrzejsza sesja wszystko wyjaśni
Myślę, że on już od dłuższego czasu tu siedział stąd wcześniej mieliśmy takie sypanie i charaktersytuczne gaszenie każdej podbitki. Nieraz bywa tak, że shorty się pokazują już na koniec żeby jeszcze postraszyć i niedługo może powoli wychodzić z pozycji bo w sumie nie ma pod co tu dalej shortować
Jakby dzisiaj sypał to nie byłoby wzrostów rzędu ponad 3%. Prawdopodobnie już odokupuje powoli... A jeszcze ludki kupują pod dywidendę.... Dzieje się...
Dnia 2024-07-08 o godz. 22:12 ~Pint napisał(a): > Zaczną sprzedawać masowo po wypłacie zaliczki na dywidendę moim zdaniem tak czy inaczej
chyba nie rozumiesz na czym polega short oni nie maja akcji jak chca miec dywidende to musza odkupic te shorty.... na 5 lipca mieli zobowiazanie do odkupienia 127 tysiecy akcji z rynku tylko od nas zalezy po jakiej cenie to sie stanie ...ale cos czuje ze tanio tego nie odkupia xD xD xD powiem wiecej to moze byc ich waterloo jak przeszarzuja....
Ja osobiście tak samo kompletnie nie rozumiałem tak dużej wyprzedaży i w ogóle tego negatywnego podejścia do TEXT co widziałem dyskusje na X czy FB to było gadanie o tym jak to AI zniszczy TEXT, jak źle to wygląda, biznes się zwija itd itd. No kurde oprócz drobnego spowolnienia to w ogóle nie było przesłanek o czymś takim Xd. Ludzie się sami jak zwykle nakrecili.
Marshall już wychodzi z shorta ma poniżej O,5 i nie wiadomo czy ma 0,49 czy 0,1 tak czy owak dzisiejszy dzień to zwykła korekta a to że tak duży fundusz zmniejsza pozycję short jest tylko potwierdzeniem trendu a obecna cena może stanowić znów okazję pod dalszy ruch w górę.