• Rezerwa z 1kw. Autor: ~Jan [37.47.86.*]
    Czy może mi ktoś odpowiedzieć, czy ta rezerwa na 100mln, dokładnej kwoty już nie pamiętam, jest zawiązana z góry na cały rok w 1kw? Dotyczy opłat co2 czy czegoś takiego. Czy to co kwartał będzie?
  • Re: Rezerwa z 1kw. Autor: ~Jan2 [5.133.9.*]
    Tyle sobie narobią rezerw ile będą chcieli i na co będą chcieli.
    Chodzi o to , żeby nie pokazać zysku, nie dzielić się zyskiem i zbierać tanio choćby jeszcze kilka lat akcje od biedoty.
    Robienie akcjonariuszy trwa i będzie trwało....
  • Re: Rezerwa z 1kw. Autor: ~Iknow [37.30.29.*]
    Dnia 2024-07-08 o godz. 11:51 ~Jan2 napisał(a):
    > Tyle sobie narobią rezerw ile będą chcieli i na co będą chcieli.
    > Chodzi o to , żeby nie pokazać zysku, nie dzielić się zyskiem i zbierać tanio choćby jeszcze kilka lat akcje od biedoty.
    > Robienie akcjonariuszy trwa i będzie trwało....

Tak, jest w tej wypowiedzi trochę racji, nie mniej jednak taka (prawdopodobna) strategia ma też drugi koniec, a mianowicie rozsądni gracze nie oddadzą tych akcji a wręcz przeciwnie, te (prawdopodobne) kilka lat da im możliwość podkupienia w dobrej cenie kolejnych pakietów akcji..., bo ile ta spółka będzie warta, z kilka lat bardzo łatwo przewidzieć...
    Nawet odważyłbym się zaryzykować tezę, iż do końca tego roku... (w kontekście "decyzji w pewne energicznejj sprawie" która drodzy akcjonariusze musi zapaść a bardzo wątpię aby zamiast chleba i soli podano naszym przyjaciołom z Gyeongju czarną polewkę ...
  • Re: Rezerwa z 1kw. Autor: ~Jan [37.47.86.*]
    Ciekawe co piszes.. ja co miesiąc dobieram. Także jest tak jak piszesz, a nie jestem "od nich". Może leżeć latami. Czas nadejdzie.
[x]
ZEPAK 1,18% 21,35 2025-10-08 14:57:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.