Tutaj nie ma co myśleć, wystarczy popatrzeć co zrobił prezes. Tak jak napisałeś w tytule, prezes już odpalił.
Oj naiwni, naiwni.
Nic to, tacy też potrzebni.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/ALCHEMIA-Zawiadomienie-od-osoby-zobowiazanej-1962915.html
PEWNIE PREZES ZNOWU POTRZEBUJE PIENIĘDZY NA MIESZKANIE,TAK JAK PARE LAT TEMU,KIEDY KURS BYŁ BARDZO NISKI,A PÓZNIEJ O KILKASET PROCENT WYŻSZY.KTO WTEDY ZOSTAŁ WYLESZCZONY I ZNA HISTORIE FIRMY WIE O CZYM PISZE.
Tylko cierpliwość zostanie tu nagrodzona .Widać zniecierpliwienie i złośc wśród posiadaczy tego cennego waloru . Z tego wynika ,że niedługo alchemia zacznie swój lot.
a o czym tu pisać ... zabawy z wykupem własnych akcji ciąg dalszy. Kurs praktycznie "zabetonowany" od wielu m-cy(śr. kurs z 10 sesji 6,8 zł, a z 6 m-cy 7zł). FF zmniejsza się pomalutku, ale wyraźnie - wczoraj 2,68%. Trzymam trochę papierów z ciekawości bardziej co RK&Co. wymyślą ... ;-)
Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki Alchemia S.A., które odbędzie się w dniu 30 czerwca 2009 r., o godzinie 10.00, w siedzibie Spółki Alchemia S.A. w Warszawie przy ul. Łuckiej 7/9.
...............................
.............12. Podjęcie uchwały w sprawie utworzenia kapitału rezerwowego z przeznaczeniem na nabycie akcji własnych w celu dalszej odsprzedaży w trybie art. 362 § 1 pkt 8 ksh. .............."
poczekamy co będzie po 25 czerwca. Ja mam czas- ALC to tylko kilka % mojego portfela. Puki co jadę na urlop i nie boję się - jak wrócę będzie pewno na tym samym poziomie- więc szkoda na prowizję:)
Nie czekaj...sprzedaj jak najszybciej...po wakacjach odkupisz w podobnej cenie....teraz zainwestuj w Polną....uwierz w ducha;)...nie będziesz żałował:)