• 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    https://x.com/TRoziecki/status/1809250481602248895?t=A4BViRfZDTgy_8OycGN6vw&s=19
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Gracz [31.60.66.*]
    Czy karmienie darmową próbką zachęci do zakupu? Czy jak ktoś spróbuje za darmo i nie posmakuje to zapłaci za większą porcję? Hmmm, zobaczymy ile będzie smakoszy.
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Pg [89.64.18.*]
    tworca robi streama i jeździć nie potrafi, piekna reklama. Kierownicy nie mozna podpiac? Spodziewałem się ze to nie będzie symulator, ale niech będzie jakaś płynność jak w grach arcade a nie walenie po bandach jak 3 letnie dziecko, niepoważne
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Obi_wan [89.64.69.*]
    Walił po bandach, zeby było co naprawiać.
    czyli jak pojade bezkolizyjnie to gra traci sens, bo na takim torze to trudno sie rozbić
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Inevst [185.48.129.*]
    Ogólnie to wg mnie to rally to kaplica, nie wiem czy tak długo to męczyli, niech to czym prędzej wydadzą i skupia się w 100% na Aztecs
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Obi_wan [31.61.190.*]
    Jestem za.
    Niech juz skoncza z symulatorami, to slepa uliczka. Powinni sie skupic na samym pomysle, byc moze nad czyma z fabula, co niekoniecznie wymaga duzych nakladow pracy a bedzie chwytliwe. Moze trzeba komus podzlecic napisanie scenariusza gry, bo chyba pomyslow to im brakuje. Ja tu wszedłem bpod aztecow, to akurat musieli sprzedac chinczykom...
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Gracz [31.60.65.*]
    Nie tak do końca, MMS przez te prawie 3 lata sprzedał się w ilości około 150 tyś, biorąc uśrednioną wartość netto około 30 netto to jest dalej 4,5 mln. Tu będzie pewnie podobnie, pewnie lepiej, bo samochód sprzeda się lepiej niż motor, jednak uważam, że porządny tryb jazdy w tym przypadku był jak najbardziej wskazany i to nie w kolejnych etapach np jako dodatek, tylko już na premierze. Graficznie gra jest super ale kolejny symulator nie sprzeda się w milionie sztuk.
    Mnie bardziej boli intensywność tworzenia gier, nie zaproponowali nic nowego od lat, wszystko idzie jak krew z nosa. Pamiętam, jak na koniec 2022 czekaliśmy na combo, zapowiadali trzy gry na raz, tak to przynajmniej było przedstawiane. Teraz prawie po 2 latach dalej nic nie wydali, nic nowego nie zaprezentowali, miały być newslettery a tu spółka jakby umarła, czytam, że szukają do pracy ale czy coś się dzieje to nie piszą.
    Czytam, że Frogg wydał 6 gier na Switch, ktoś coś widział? Bo jak internet nie znajduje, to znaczy, że tego nie ma.
    Co w sytuacji gdy gry nie zarobią nawet na koszty, załóżmy, że gry nie odniosą sukcesu. Co wtedy? Czekanie na kolejne produkcje kolejne 5 lat? Emisje? Pożyczki? Mogliby zrobić prezentację np MMS25, prawdziwe modele motocykli, może tryb jazdy, współpracy, gra w sieci. Cokolwiek. Znaczy to, że spółka nie ma pomysłu na rozwój. Skończę tylko na tym, że skoro robią super grafiki, to chociaż by do strony się dosiedli, wywalili co nie aktualne i uaktualnili to co nieaktualne. To wszystko rozczarowuje a perspektyw nie widać. Do tego demo nikogo nie obeszło. Po co to robić?
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Z tym, że MMS21 miał WL okolo 250 tys zapisów, a tutaj obstawiam że jest około 20k. Nie wydaje mi się żeby się to sprzedawało lepiej niż MMS
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Sonny [37.30.20.*]
    Każdy zdrowo myślący jest tutaj pod Aztec, akurat umowa z chinczykami to najlepsze co mogli zrobić, chodzi tutaj o widoczność ma tym ogromnym rynku. Prosta sprawa, jakby ktoś liczył na tą samochodowkę, to kurs byłby na zupełnie innym poziomie. Tutaj liczy się Aztec, reszta to tło.
  • Re: 12.07 prolog rally premiera Autor: ~Gracz [31.60.68.*]
    Każda gra ma zarabiać, generalnie chodzi o to, żeby bilans przychodów i kosztów wychodził na plus. Zrobią jazdę to gra będzie świetna.
[x]
P2CHILL -1,28% 4,64 2025-09-18 16:13:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.