• Ksg w czasie pokoju chodziło 7 zł? Autor: ~Karimi [83.10.187.*]
    Obecne poziomy to śmiech
  • Re: Ksg w czasie pokoju chodziło 7 zł? Autor: ~Jacek [83.10.187.*]
    To tania firma w czasie pokoju to i 12pln widziałem....
  • Re: Ksg w czasie pokoju chodziło 7 zł? Autor: ~dede [91.239.197.*]
    Przed aneksją Krymu ponad 20 zł,przed wybuchem wojny pełnoskalowej ponad 6 zł....
  • Re: Ksg w czasie pokoju chodziło 7 zł? Autor: zbigniewmaj [109.196.230.*]
    Niestety śmiech to wycena ba poziomie 20 zł przypominam
    24 tys ha upraw
    60 tyś świń hodowanych w jednym momencie a warci na giełdzie 20 mln zł czyli akcje moim zdaniem to wycena na poziomie 40 zł to minimum oczywiście warunkiem jest koniec wojny :)
    Zbigniew trochę Cię ponosi fantazja ale ja to rozumiem choć jestem bardziej powściągliwy .... :-)
    Spójrz na wykres i wejście firmy na GPW wycena księgowa w 2011 roku to 21 zł za akcje nie wyceniali wtedy przyszłości a mówimy tu o wycenie w tamtym okresie i nastawieniu nie tak pro europejskim.
    Dodatkowo wartość nieruchomości od tamtej pory w Polsce wzrosła conajmniej kilkukrotnie budynki i grunty.
    Oczywiście tam trwa wojna dlatego zanaczyłem, żeby było 40 zł musi się skończyć ale wtedy gwarantuje Ci,że te akcje po przekroczeniu 40 zł będą dalej rosły :) Bo zastanów się gdzie teraz chciałbyś kupić działkę czy też pare ha ziemi, gdzie jest najtaniej no właśnie na Ukrainie ale to się zmieni szybciej aniżeli sobie wyobrażasz.
    Wracając do wyceny, jeżeli ktoś teraz kupuje akcje to liczy na koniec wojny - czyli przed końcem ich nie sprzeda. CZyli z każdą tranzakcją podaż coraz mniejsza a popyt na podobnym poziomie.
    A tych akcji nie ma nieskończonych ilości wiesz, że jak byś kupił 150 tyś akcji to miałbyś udział 1 %w całej firmie a niedawno wystrczyło wydać na to 300 tyś złotych. I kupujesz za 300 tyś -240 ha ziemii na Ukrainie (oczywiście jeszcze hlewnie, świnie, sprzęt). Ja mam wrażenie, że tu nikt nie analizuje tego co kupuje i nie wie jakie perełki zbiera.
    A jeszcze większe niedoważenie jest na MILKILAND
    pozdrawiam wytrwałych
    CZyli kupujesz ha ziemi ana ukrainie przy obecnej wycenie firmy za 1250 zł - dlatego mówię, że 20 zł to śmiech a 40 to początek normalnej wyceny bo KSG AGRO to nie tylko uprawy. Hodowla świń to główna gałąź.
    A wiesz jak ona obecnie wygląda: Ukraina wysyła do zaprzyjaźnionych firm w Europie zboże, firmy te wysyłają im małe prosiaki i pasze- Te świniaki jadą na kolonie (albo obóz wakacyjny:) ) na Ukraine razem z wyżywieniem i wracają później upasione do domu. Gdzie są sprzedawane jako holenderskie, hiszpańskie i tak dalej. Nawet sobie nie wyobrażasz jakie są to ogromne pieniądze.
    Bo tym europejskim firmom dużo bardziej się to opłaca - a Ukrainie też.
    Skąd to wiem bo dużo czytam i pytam- bo jeżeli kupuje akcje jakieś firmy to lubie o niej dużo wiedzieć.
    KSG AGRO hoduje w jednym momencie 60 tyś świń - a ja wiem kiedy każda ma imieniny :)
    pozdrawiam wytrwałych
  • Re: Ksg w czasie pokoju chodziło 7 zł? Autor: ~F4 [37.47.125.*]
    Ląduj Zbigniew. Spółka straciła ponad 50 mln bankiek w dolarach na Krymie w 2014 i jeszcze miała na to kredyt..w dolcach. Tu 4zl na ten moment to jest dobrze.
    I dostanie albo już dostała pieniądze tzw . rekompensaty wojenne.
    Gdzieś to już tłumaczyłem - pieniądze "Na odbudowe Ukrainy" będą szły bądź już idą do firm które straciły majątki z różnych przyczyn.
    Np. zburzone czy zajęte przez zagrabione tereny - takie tarcze kowidowe tylko większe :) Ale nie wyceniamy tu przeszłości, ale jak jsteś inwestorem to to chyba rozumiesz:)
    A zgadnij do jakiego sektora gospodarczego będą szły w pierwszej kolejności do AGRO
    CZyli Astarta, KSG AGRO, MILKILAND, AGROTON
    Są w tym momencie uprzewilejowane - ale nie kupujcie jeżeli się boicie ale przede wszystkim przy głupich ruchach spekulacyjnych nie sprzedawajcie bo jeżeli macie te spółki to macie perełki w portfelu co prawda Agroton - tą spółkę dopiero analizuje.
    A reszta to mistrzostwo - ale zrozumcie, że wystarczy pogrzebać w funduszach inwestycyjnych polskich i wszystkie kupują teraz WIG UKRAINE zaczeli od ASTARTY teraz zbierają KSG AGRO i MILKILAND
    a tu
    https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/ASTARTA
    żeby nie bylo, że gadam głupoty a skoro fundusze mają zielone światło na kupno - to nie opowiadaj mi tu głupot co było w 2014
    pozdrawiam ale tylko wytrwałych i nie upierdliwych
    Żaden z funduszy nie zmienił swojej pozycji. Przypominasz wyslannika spekulantów który lata i nagania na każdej spółce z Ukrainy. Pisząc te same farmazon bez wiedzy o spółce i udając znawcę. A może być b różnie, to są spółki o dużym ryzyku i możesz kogoś wpuścić to w kanał i ktoś może bardzo orzez twoje kłamstwa ucierpieć.
    To sibie sprawdź czy żaden fundusz nie kupuje - a fundusze raportują to z opóznieniem :)
    https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/ASTARTA
    https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/MLK
    https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/INDUSTRIAL-MILK-COMPANY
    Także sprawdż kiedy zaroportowały zakupy one nie robią tego na 1 kwartał - wystarczy wykonać pare telefonów poudawać klienta i wtedy się dowiesz więcej.
    ale ja tu marnuje czas a wy dalej swoje.

Zresztą spójrz na ostatnie wzrosty ii wolumeny - myslisz, że robie to ja i mój szwagier - bardzo bym chciał, ale szwagier nie ma czasu :)
    Jeżeli nie widzisz, że podaż maleje a popyt rośnie to obejrzyj sobie wykresy z ostanich dwóch miesięcy:)
    Ale ja nie mowie o kupowaniu tylko przez te trolowania Ci co maja mogą w stresie sprzedać i tylko ostrzegam przed tym sam już nie mam za co dokupić - narazie.
    Nie masz za co kupić to nie rośnie :-) Żartuję ,a tak na poważnie to nie rozumiem tego sprzedawania po jednej dwie akcje...to przecież bez sensu .....
    Sorki, że wyskakuje Wam prawie wszędzie ale wiem więcej niż nie jeden z WAS i męczy mnie trolowanie - najlepiej zebrał bym Was Wszystkich w jednym miejscu i zrobił mały wykład - bo uwierzcie w te firmy bo żadna inna z GPW nie ma takiego potencjału wzrostu jak:
    Milikliland
    KSG AGRO
    ASTARTA
    kolejność nie przypadkowa, We wszystkich wzrosty są sztucznie zatrzymywane, nie rozumien dlaczego i kto to robi, ale może i lepiej dla chcących się zabrać tym pociągiem.
    Ilość akcji jest ograniczona także nie kupujecie rozumiem, ale sprzedawania akcji w tym momencie nie rozumiem a jednak ktoś tą podaż uzupełnia.
    Ja jestem mocno na zielono bo wszystkie te trzy firmy uśredniałem od początku 2023 także milkiland kupowałem nawet po 0,56 zł ale i też po 1,1 zł a mam nie mały pakiet. Z pozostałymi podobnie tylko, że ja cały czas myśle o powiększaniu mojego portfela- a nie upłynnianiu akcji.
    pozdrawiam ubranych w akcje
    Jaki wykład? ja na ukrainkach jestem wielke lat a Ciebie 1 x widzę.
    I nie wiesz, że kupują je fundusze super robota:)

• Re: Ksg w czasie pokoju chodziło 7 zł? Autor: ~Faktycznie [89.64.62.*]
    Dnia 2024-07-05 o godz. 16:17 zbigniewmaj napisał(a):
    > I nie wiesz, że kupują je fundusze super robota:)
    >

--------------------------------------------------

Ukraina jest BANKRUTEM !

Każdy kto pompuje w nią kasę na giełdzie jest ODKLEJONY od rzeczywistości i w swoim Umyśle marzy o szybkim wzbogaceniu się.

Zazwyczaj jest to Pułapka i taki ktoś kończy na torach kolejowych lub w rzece .

Tam przez lata nic nie bedzie Bo sama odbudowa potrwa ól dekady to dopiero 50%
    Najlepsze tereny to Zgliszcza i popiół i rozpacz biednych Obywateli ukrainy... współczuje im , Oni Najwięcej stracili

https://www.youtube.com/watch?v=_MeVePTH2sw

A wiesz, że dlatego warto inwestować w spółki AGRO - jeść trzeba a świnie nie potrzebują hotelów all inclusive - i nie słyszałem o zniszczonych polach a jedynie zaminowanych :) Które od dłuższego czasu są rozminowywane:) ale naszczęście nie te KSG AGRO
  • Re: Ksg w czasie pokoju chodziło 7 zł? Autor: ~Faktycznie [89.64.62.*]
    Dnia 2024-07-05 o godz. 16:17 zbigniewmaj napisał(a):
    > I nie wiesz, że kupują je fundusze super robota:)
    >

ZGLISZCZA, RIUNA , ŚMIERC , GŁUD....KORUPCJA

TAK TO WYGLADA

• Re: Ksg w czasie pokoju chodziło 7 zł? Autor: ~Fed [89.64.62.*]
    Bankier stosuje cenzure na fakty i prawde,... czemu?

na wschodzie tylko głód , ruina i zgliszcza
  • Studnia bez dna..... na pewno? Autor: ~Fantasta [89.151.43.*]
    https://www.money.pl/gospodarka/gospodarka-rosji-sie-wali-ekspert-ujawnia-putinowi-koncza-sie-pieniadze-7046944668183488a.html
  • Re: Studnia bez dna..... na pewno? Autor: ~dede [91.239.197.*]
    Zbigniewmaj w jedną stronę a Fed Faktycznie(89.64.62) w drugą....obaj jesteście odklejeni od rzeczywistości......
  • Re: Studnia bez dna..... na pewno? Autor: ~Faktycznie [89.64.62.*]
    Badz, uczciwy wobec siebie i oceń to obiektywnie jak potrafi twoje poczucie przyzwoitości !
    Anglosasi zrobili tą wojnie ! To fakt
    Rosjanie nie pozwolą u swych granic na takie4 jaja więc nawet dziecko to zrozumie !
    A Ty nie?
    Tylko zwykli Ukraińcy cierpią na tym ... pozostali zarabiają na śmierci !
    To są fakty !
    '
    Zanim potra odbudowa Ukrainy to minie dekada !' każdy kto inwestuje teraz to utopi te pieniądze to też fakt
    kieruj się tylko Logiką !
  • Re: Studnia bez dna..... na pewno? Autor: ~Faktycznie [89.64.62.*]
    Dnia 2024-07-08 o godz. 23:07 ~Faktycznie napisał(a):
    > Badz, uczciwy wobec siebie i oceń to obiektywnie jak potrafi twoje poczucie przyzwoitości !
    > Anglosasi zrobili tą wojnie ! To fakt
    > Rosjanie nie pozwolą u swych granic na takie4 jaja więc nawet dziecko to zrozumie !
    > A Ty nie?
    > Tylko zwykli Ukraińcy cierpią na tym ... pozostali zarabiają na śmierci !
    > To są fakty !
    > '
    > Zanim potra odbudowa Ukrainy to minie dekada !' każdy kto inwestuje teraz to utopi te pieniądze to też fakt
    > kieruj się tylko Logiką !

https://rumble.com/v4zctg5-globalne-elity...-chc-twojej-biedy-mierci-oto-dlaczego-baldtv.html?e9s=rel_v1_b
  • Re: Studnia bez dna..... na pewno? Autor: ~rad [91.209.141.*]
    Mój Boże, i tu są moskiewskie trolle....
  • Re: Studnia bez dna..... na pewno? Autor: ~F4 [37.47.121.*]
    Policzcie wartość świń. Do tego cena ziemi na ukr 40% up od początku wojny . Po wojnie będzie wyższa niż przed.
  • Re: Studnia bez dna..... na pewno? Autor: ~Mario [85.202.33.*]
    60 000 sztuk po 100 kg po 5 zł za 1kg =30 mln zł hahha KSG AGRO dziś a giełzie warta tyle co same śiwnie :)
    Tego tak nie liczyłem a gdzie ziemia i chlewnie. wow :)
    Tu będzie wystrzał jak to się wszytko skończy:) -
  • Re: Studnia bez dna..... na pewno? Autor: ~F4 [37.47.91.*]
    Sprzedają 20tys prosiąt na miesiąc. Tak piszą na x. To będzie 240tys rocznie. Wiecie jaki muszą mieć przerób?
    Na niektórych filmikach widać jak kierowcy cystern bez drzwi jeżdżą -gdy zdążą zobaczyć drona wyskakują - ale to już od dłuższego czasu widać, że ukraińcy na nich polują - szkoda kierowców bo większość to nie żołnierze, rosjanie nie ma chętnych do dowożenia paliwa na front zachęcają ich karabinami- a ukraińcy porozwalali im większość składów paliwa- super taktyka - bez paliwa i czołg się nie przyda:)
    https://wiadomosci.wp.pl/wielkie-zlomowanie-rosyjskich-ciezarowek-straty-sa-gigantyczne-7045115067005440a
    Zmęczyło mnie już trolowanie na forach - także spadam na urlop- narazie spadam i trzymajcie się do zobaczenia mam nadzieje dużo wyzej :)
[x]
KSGAGRO 2,16% 3,79 2026-05-06 15:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.