• Dokupie 2k akcji Autor: ~Akcjonariusz [5.173.184.*]
    Prosze wystawić zlecenie sprzedaży!:)
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~Finansista [93.108.235.*]
    Po 13 możesz wziąć nawet 42k akcji
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~Leszczyk [37.225.24.*]
    A to nikt nie ma na sprzedaż, wszystkie zlecenia wasze???
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~tor [31.61.178.*]
    Przy takiej cenie oddaja tez drobni ale wiekszosc obrotu raczej robi wczesniejszy układ Wszyscy zgadzamy sie ze cena ciagle jest niska a tu widzimyze ktos wyciaga i zbija po to zeby wyleszczyc i 'zakopac' nowe konta Miejmy nadzieje ze do roztrzygniec jest blizko i nie zacznie znow nas ' marynowac' Uklad gra o duza kase /min 25ml.razy x../ i w jego interesie tez jest wyzsze notowanie akcjii Oczywiscie mogł tez zaczac brac pkn ale w takim razie kto sddaje tyle akcji po smiesznej cenie?
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Dnia 2024-07-04 o godz. 13:28 ~tor napisał(a):
    > Przy takiej cenie oddaja tez drobni ale wiekszosc obrotu raczej robi wczesniejszy układ Wszyscy zgadzamy sie ze cena ciagle jest niska a tu widzimyze ktos wyciaga i zbija po to zeby wyleszczyc i 'zakopac' nowe konta Miejmy nadzieje ze do roztrzygniec jest blizko i nie zacznie znow nas ' marynowac' Uklad gra o duza kase /min 25ml.razy x../ i w jego interesie tez jest wyzsze notowanie akcjii Oczywiscie mogł tez zaczac brac pkn ale w takim razie kto sddaje tyle akcji po smiesznej cenie?

sprzedają ci co brali do 10zł, godziwy zarobek

• Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~akcjonariusz [5.184.89.*]
    Miałeś na myśli godziwy zarobek ok 25-30% i spokój w głowie i duszy...

• Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~emeryt [31.60.52.*]
    hasłu GG pokażmy sile inwestorów ENERGA SA

Przy okazji pisałem kiedyś na forum spółki ENERGA że w portfelu mam akcje spółki Rank Progres ,może kojarzycie jeden z akcjonariuszy też tam jednoczył akcjonariuszy mniejszościowych w grupie /choć bez prowizji success fee/ pisał wielokrotnie na rożnych forach jaka to perełka ,ja uwierzyłem kupowałem poniżej 1 zł ...minęło co prawda parę lat jeszcze w tym roku kurs był 2 zł a dziś 7 ,5 zł po 5 % spadku ....i kto powie dlaczego bo magiczny rynek Oka tak chciał ....magiczny rynek w końcu doceni wszystkie spółki energetyczne ze szczególnym wyróżnieniem spółki ENERGA SA

Poniżej przykład akcji których nie posiadam Rainbow Tours SA 
    w czasie covidu minimum kursu według bankiera to 5zł 50 groszy dzis kurs prawie 120 zł ba minimum w 2009 roku było 1zł a dziś około 120 zł..dużo jest spółek które wzrosły .....czyli takie 20 czy 30 zł na kursie ENERGA to powinna być taka oczywistość jako przystanek w drodze do ponadprzeciętnych zysków ...a jest jak jest ,ale moja wiara w ponadprzeciętne zyski nie osłabła ....zobaczymy w przyszłosci czy ostatni będą pierwszymi .

inny przykład których akcji też nie miałem tj spółka MIRBUD
    Tysiąc procent w cztery lata. Analityk wyjaśnia, pod co inwestorzy grają na Mirbudzie tytuł artykułu
    link
    https://www.parkiet.com/budownictwo/art40750541-tysiac-procent-w-cztery-lata-analityk-wyjasnia-pod-co-inwestorzy-graja-na-mirbudzie

ba minimum w 2015 r było 60 groszy dziś 15 zł więc nawet znacznie większe % niż wspomniany tysiąc procent w ciągu ostatnich 4 lat ,dodatkowo niedawno uplasowano emisję po 11 zł / po kursie giełdowym w czasie emisji / ale jeśli porównamy do przeszłych kursów to fundusze objęły emisję to 1000 % czy nawet 2000 % więcej niż przeszłe kursy

https://www.parkiet.com/budownictwo/art40756681-mirbud-pzu-i-nn-wziely-ponad-polowe-nowych-akcji

Dlatego są też zalety długoterminowego inwestowania przy założeniu że trafimy choć na taką jedną spółkę ,a podane przykłady dowodzą że można trafić i jeszcze jeśli nie sprzedamy jej po 50 % czy 100 % wzroście
    Oby również spółka ENERGA dołączyła do grona społek które dały ponadprzeciętną stopę zwrotu .
    Dlatego jeśli kurs spółki ENERGA wzrośnie na początek na 20 zł to w hossie żadne wydarzenie ...oczywiście to pierwszy przystanek w drodze do ponadprzeciętnych zysków w horyzoncie długoterminowym
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~emeryt [31.60.52.*]
    Rainbow Tours SA 
    czyli na przykładzie tej powyższej spółki o której wspomniałem w poprzednim wpisie jako przykład ponadprzeciętnych zysków w długoterminowym horyzoncie podsumowując w 2009 roku kurs nawet 1 zł teraz kurs 120 zł czyli nie tysiąc procent tylko dwanaście tysięcy % wzrostu czyli skromne tysiąc złotych wtedy wydane jest warte teraz sto dwadzieścia tysięcy złotych ...w trochę krótszym okresie od czasów covidowych kurs tej spółki wzrósł 25 razy ...ba analitycy jeszcze przewidują 32 % wzrostu od aktualnego kursu

https://www.parkiet.com/firmy/art40764291-32-proc-potencjalu-zysku-analitycy-wierza-w-rainbow-tours

spólka ENERGA minimum cowidove miała około 6 złotych więc wzrosty przed Nami ...czekajcie cierpliwie

w dzisiejszej gazecie Parkiet ....Krupa z BM mBanku: Przez długi czas omijaliśmy sektor energetyczny i uważaliśmy go za nieinwestowalny; teraz jednak się to zmieniło
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~tor [31.61.178.*]
    Kolejna znajoma drobnica tez sprzedaje -wszyscy oni liczą ze znowu na spadkach wezmą i 30% bedzie w kieszeni Moze i wieksza drobnica popada w ten sposob myslenia? Ja trzymam
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~rekin [91.212.25.*]
    Ja trzymam i dokupuje. Dzisiaj wziąłem pkc. 3,5 K.
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~darek [83.28.208.*]
    i bdb,bo nieznana jest data i godzina kiedy bez akcji zostanie leszczyna,chcesz zarobić godziwie?nawet jednej akcji w rynek,bo liczy się finał,na Enerdze się nie gra,w Energę się inwestuje
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~Tt [31.183.153.*]
    W tym rzecz, liczy się finał i 300% zysku nie 30. To pazerność czy realizm ?
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~darek [83.28.208.*]
    jaka pazerność?pazerność to była po stronie obajtkowego Orlenu gdy zaproponował za taką spółkę jak Energa 8,35 zł,takich "okazji" inwestycyjnych nie ma w normalnym świecie,średnia ev/ebitda w spółkach OZE to 10,przy cenie 30 zł za Energę to zaledwie 4,4 czyli tyle, po ile sprzedał Nam sp Energę w 13'
    Takiej odpowiedzi oczekiwałem Darku, a więc z Energą do samego końca.
    Naszego lub jej !!!!
    Prezesie, czyn honory czym prędzej co by kółka niektórych nie kusiły i inne bezecenstwa
    Na taką odpowiedź liczyłem Darku i w pełni się zgadzam.
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~rekin [91.212.25.*]
    Też trzymam i dokupuję .Dzisiaj wziąłem pkc 3,5 K po12,8zł.
  • Re: Dokupie 2k akcji Autor: ~ptak1234 [89.64.101.*]
    Dnia 2024-07-04 o godz. 15:37 ~rekin napisał(a):
    > Też trzymam i dokupuję .Dzisiaj wziąłem pkc 3,5 K po12,8zł.

Brawo
[x]
ENERGA 0,22% 18,54 2026-03-06 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.