hasłu GG pokażmy sile inwestorów ENERGA SA Przy okazji pisałem kiedyś na forum spółki ENERGA że w portfelu mam akcje spółki Rank Progres ,może kojarzycie jeden z akcjonariuszy też tam jednoczył akcjonariuszy mniejszościowych w grupie /choć bez prowizji success fee/ pisał wielokrotnie na rożnych forach jaka to perełka ,ja uwierzyłem kupowałem poniżej 1 zł ...minęło co prawda parę lat jeszcze w tym roku kurs był 2 zł a dziś 7 ,5 zł po 5 % spadku ....i kto powie dlaczego bo magiczny rynek Oka tak chciał ....magiczny rynek w końcu doceni wszystkie spółki energetyczne ze szczególnym wyróżnieniem spółki ENERGA SA
Poniżej przykład akcji których nie posiadam
Rainbow Tours SA w czasie covidu minimum kursu według bankiera to 5zł 50 groszy dzis kurs prawie 120 zł ba minimum w 2009 roku było 1zł a dziś około 120 zł..dużo jest spółek które wzrosły .....czyli takie 20 czy 30 zł na kursie ENERGA to powinna być taka oczywistość jako przystanek w drodze do ponadprzeciętnych zysków ...a jest jak jest ,ale moja wiara w ponadprzeciętne zyski nie osłabła ....zobaczymy w przyszłosci czy ostatni będą pierwszymi .
inny przykład których akcji też nie miałem tj spółka MIRBUD
Tysiąc procent w cztery lata. Analityk wyjaśnia, pod co inwestorzy grają na Mirbudzie tytuł artykułu
link
https://www.parkiet.com/budownictwo/art40750541-tysiac-procent-w-cztery-lata-analityk-wyjasnia-pod-co-inwestorzy-graja-na-mirbudzie
ba minimum w 2015 r było 60 groszy dziś 15 zł więc nawet znacznie większe % niż wspomniany tysiąc procent w ciągu ostatnich 4 lat ,dodatkowo niedawno uplasowano emisję po 11 zł / po kursie giełdowym w czasie emisji / ale jeśli porównamy do przeszłych kursów to fundusze objęły emisję to 1000 % czy nawet 2000 % więcej niż przeszłe kursy
https://www.parkiet.com/budownictwo/art40756681-mirbud-pzu-i-nn-wziely-ponad-polowe-nowych-akcji
Dlatego są też zalety długoterminowego inwestowania przy założeniu że trafimy choć na taką jedną spółkę ,a podane przykłady dowodzą że można trafić i jeszcze jeśli nie sprzedamy jej po 50 % czy 100 % wzroście
Oby również spółka ENERGA dołączyła do grona społek które dały ponadprzeciętną stopę zwrotu .
Dlatego jeśli kurs spółki ENERGA wzrośnie na początek na 20 zł to w hossie żadne wydarzenie ...oczywiście to pierwszy przystanek w drodze do ponadprzeciętnych zysków w horyzoncie długoterminowym