Niech oni już lepiej nie marzą o robieniu kilku gier jednocześnie przy tak małym studiu. Powinni kontynuować IP Alaskana, bo widać że jest potencjał tylko wykonanie nie takie. Niech zrobią drugi raz to samo tylko lepiej i na pewno dobrze się sprzeda.
Podejrzewam, że jednak jeszcze będą łatać ATS i dodawać DLC. Zdaje się ze podpisali umowy na kilka dodatków, więc pewnie jeszcze w pierwszej części trochę posiedzą.
Generalnie widzę po komentarzach w wątkach ostatniego patcha, że jednak coś dają, ale w dalszym ciągu są to tip topy a nie jakieś monstrualne zmiany. No ale lepiej tak, niż żeby patche miały coś psuć, a tez już im się zdarzało jak na szybko pracowali.
Problem w tym, że gra na PC już się nie sprzedaje nawet na promocji 40%. Podejrzewam, ze nowy napływ graczy może przyjść dopiero z nowym DLC i dużą promocją na podstawkę. Ci co się odbili od gry rok temu mogą wrócić sprawdzać co się zmieniło i ewentualnie poprawić stare oceny. O ile DLC będzie stabilne:)
No ale najpierw zobaczymy jak pójdzie premiera na konsole. Ja czekam na info o zwróceniu kosztów i nowe umowy wydawnicze albo jakąś strategia rozwoju. Po konsolach przydałoby się zaprezentować plan działania akcjonariuszom.
Po tym co się wydarzyło ostatnio na Movie to wszystkiego się tu można spodziewać... Na tą chwilę widać że nikt tu nie zagląda i raczej nie zaryzykuje przed konsolami. Jak nie będzie pozytywnego zaskoczenia to będzie dramat..
Panowie prognozowane jest ok 150 k pudełek . Przy 100 zł po podatkach i GMG zostaje ok 36zl na czysto dla Road ok 5,3 mln . Dzisiaj kapitalizacja jest na poziomie 12 mln więc liczę że możemy wrócić w okolice 30-40 zł do końca roku Po drugie mogę napisać że jest dogrywany temat ATR2 będzie na innym silniku niż Atr . Road ma już z górki . Prezes Puczyński wyciągnął z bagna te spółkę .
Osobiście myślę, że coś drgnie po infie o zwrocie kosztów i podpisaniu umowy na nową grę. No ale na MG też byłem pewien że jesteśmy na dobrej drodze do wzrostów. Dobrze, że tam miałem średnią w okolicach 24-25 zł, zawsze to jakiś komfort psychiczny po takich spadkach. Szkoda tylko utraconego zysku, jakoś nie mogłem pozbyć się tych akcji po tym jak w weekend zobaczyłem że pobili peak jedynki (a wtedy kurs MG oscylował w granicach 120-140 zł).
Po cichu liczę na to, że tutaj jak pojawią się dobre infa, to się zadzieje na kursie tak jak na True Game Syndicate. Tam też był marazm a teraz nieźle buja. Przy spółkach o niskiej kapitalizacji wiele nie potrzeba.
Road ma mały free float więc kurs będzie szybciej rósł. No i kapitalizacja 12mln . Co do Movie nie mam akcji tej spółki ale tam mają sukces i kurs prędzej czy później ok 50 zł będzie . A u nas zobaczymy ja myślę że będzie bardzo dobrze.
Najważniejsze, żeby GMG zaczął jakiś marketing na poziomie robić. Bo % jaki zabierają z przychodów w stosunku do tego co robią (a chyba nic nie robią) to wygląda jak wyprowadzanie kasy ze spółki.