• Za tydzień Premiera Alaskana Autor: ~Ats [77.65.96.*]
    Te 100tys powinni sprzedać. Gdyby było po 100zł to 10mln minus prowizja. To i tak zostaje kilka mln zysku i 3 gry do zrobienia
  • Re: Za tydzień Premiera Alaskana Autor: ~Free [62.87.243.*]
    Niech oni już lepiej nie marzą o robieniu kilku gier jednocześnie przy tak małym studiu. Powinni kontynuować IP Alaskana, bo widać że jest potencjał tylko wykonanie nie takie. Niech zrobią drugi raz to samo tylko lepiej i na pewno dobrze się sprzeda.

Podejrzewam, że jednak jeszcze będą łatać ATS i dodawać DLC. Zdaje się ze podpisali umowy na kilka dodatków, więc pewnie jeszcze w pierwszej części trochę posiedzą.

Generalnie widzę po komentarzach w wątkach ostatniego patcha, że jednak coś dają, ale w dalszym ciągu są to tip topy a nie jakieś monstrualne zmiany. No ale lepiej tak, niż żeby patche miały coś psuć, a tez już im się zdarzało jak na szybko pracowali.

Problem w tym, że gra na PC już się nie sprzedaje nawet na promocji 40%. Podejrzewam, ze nowy napływ graczy może przyjść dopiero z nowym DLC i dużą promocją na podstawkę. Ci co się odbili od gry rok temu mogą wrócić sprawdzać co się zmieniło i ewentualnie poprawić stare oceny. O ile DLC będzie stabilne:)

No ale najpierw zobaczymy jak pójdzie premiera na konsole. Ja czekam na info o zwróceniu kosztów i nowe umowy wydawnicze albo jakąś strategia rozwoju. Po konsolach przydałoby się zaprezentować plan działania akcjonariuszom.
  • Re: Za tydzień Premiera Alaskana Autor: ~Grek [31.0.69.*]
    Po tym co się wydarzyło ostatnio na Movie to wszystkiego się tu można spodziewać... Na tą chwilę widać że nikt tu nie zagląda i raczej nie zaryzykuje przed konsolami. Jak nie będzie pozytywnego zaskoczenia to będzie dramat..
  • Re: Za tydzień Premiera Alaskana Autor: ~Lars [195.136.100.*]
    Panowie prognozowane jest ok 150 k pudełek . Przy 100 zł po podatkach i GMG zostaje ok 36zl na czysto dla Road ok 5,3 mln . Dzisiaj kapitalizacja jest na poziomie 12 mln więc liczę że możemy wrócić w okolice 30-40 zł do końca roku Po drugie mogę napisać że jest dogrywany temat ATR2 będzie na innym silniku niż Atr . Road ma już z górki . Prezes Puczyński wyciągnął z bagna te spółkę .
  • Re: Za tydzień Premiera Alaskana Autor: ~Free [78.8.2.*]
    Osobiście myślę, że coś drgnie po infie o zwrocie kosztów i podpisaniu umowy na nową grę. No ale na MG też byłem pewien że jesteśmy na dobrej drodze do wzrostów. Dobrze, że tam miałem średnią w okolicach 24-25 zł, zawsze to jakiś komfort psychiczny po takich spadkach. Szkoda tylko utraconego zysku, jakoś nie mogłem pozbyć się tych akcji po tym jak w weekend zobaczyłem że pobili peak jedynki (a wtedy kurs MG oscylował w granicach 120-140 zł).

Po cichu liczę na to, że tutaj jak pojawią się dobre infa, to się zadzieje na kursie tak jak na True Game Syndicate. Tam też był marazm a teraz nieźle buja. Przy spółkach o niskiej kapitalizacji wiele nie potrzeba.
  • Re: Za tydzień Premiera Alaskana Autor: ~Lars [195.136.100.*]
    Road ma mały free float więc kurs będzie szybciej rósł. No i kapitalizacja 12mln . Co do Movie nie mam akcji tej spółki ale tam mają sukces i kurs prędzej czy później ok 50 zł będzie . A u nas zobaczymy ja myślę że będzie bardzo dobrze.
  • Re: Za tydzień Premiera Alaskana Autor: ~Ech [188.252.42.*]
    Najważniejsze, żeby GMG zaczął jakiś marketing na poziomie robić.
    Bo % jaki zabierają z przychodów w stosunku do tego co robią (a chyba nic nie robią) to wygląda jak wyprowadzanie kasy ze spółki.
  • Re: Za tydzień Premiera Alaskana Autor: ~Lars [5.173.20.*]
    To fakt marketing po stronie GMG vs to zrobiło movie przy dds2 to klapa.
[x]
ROAD 3,86% 7,00 2026-05-26 09:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.