• Ciekawe kto sie wyprzedał ,o ile ktos sie wyprzedał ? Autor: ~II [185.231.12.*]
    Sypia już tyle czasu a nie ma żadnego info kto zmniejszył stan. Tyle sie przewaliło że wszystko mozna było do tej pory sprzedac. PZW i FLORYDA maja akcje poblokowane pod walne ale gdyby sie wyprzedawali to PZW do 5% musiało sprzedac około 62 K a FLORYDA do 33% musiało sprzedac 175K. Maja 6 dni na zawiadomienie o przekroczeniu progu. Takie ilości to juz dawno poszły a tu zero infa. Co tu sie dzieje Pany ? Taka zwała i obroty a tu cisza ? ---Art.  69.  [Obowiązek zawiadomienia o nabyciu lub posiadaniu znacznego pakietu akcji]

1. 
     Kto:
    1) 
    osiągnął lub przekroczył 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% ogólnej liczby głosów w spółce publicznej albo
    2) 
    posiadał co najmniej 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% ogólnej liczby głosów w tej spółce, a w wyniku zmniejszenia tego udziału osiągnął odpowiednio 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 331/3%, 50%, 75% albo 90% lub mniej ogólnej liczby głosów
    - jest obowiązany niezwłocznie zawiadomić o tym Komisję oraz spółkę, nie później niż w terminie 4 dni roboczych od dnia, w którym dowiedział się o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów lub przy zachowaniu należytej staranności mógł się o niej dowiedzieć, a w przypadku zmiany wynikającej z nabycia lub zbycia akcji spółki publicznej w transakcji zawartej na rynku regulowanym lub w alternatywnym systemie obrotu - nie później niż w terminie 6 dni sesyjnych od dnia zawarcia transakcji.
  • Re: Ciekawe kto sie wyprzedał ,o ile ktos sie wyprzedał ? Autor: ~II [185.231.12.*]
    Ma ktoś pomysła, kto tak kreci papierem ?
  • Re: Ciekawe kto sie wyprzedał ,o ile ktos sie wyprzedał ? Autor: ~nhyt [192.68.51.*]
    mielenie akcjami
    nie spodziewam się info o zmianie posiadania
  • Re: Ciekawe kto sie wyprzedał ,o ile ktos sie wyprzedał ? Autor: ~II [185.231.12.*]
    Mielenie ale w jakim celu ? Jeśli na wystraszenie i zabranie, to by znaczyło że chcą pompować wysoko. A przynajmniej znowu w okolice 10. Ale może jest to jakaś inna rozgrywka, tylko jaka ? Dają do myślenia tym spadkiem i obrotami. Żeby ich pokręciło dziadów.
  • Re: Ciekawe kto sie wyprzedał ,o ile ktos sie wyprzedał ? Autor: ~beret [79.184.100.*]
    prawda jest taka że mozna sie śmiać jak ja ale jak tak spojrzeć powazniej to faktycznie czeski film i nikt z nas nic nie wie i to w sumie też jest śmieszne:)
    Ja tez sie smiałem do wczoraj ale dzisiaj juz sie nie smieje ,bo zaryzykowałem i nabyłem troszku tej dobroci. Obym nie żałował tego ryzyka.
  • Re: Ciekawe kto sie wyprzedał ,o ile ktos sie wyprzedał ? Autor: ~beret [79.184.100.*]
    tego ci życzę, ja jeszcze nic nie kupiłem, wolę wsiąść do pędzącego pociągu i mniej zarobić ale bezpieczniej
[x]
TOWERINVT -5,24% 2,35 2025-05-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.