• Ale jaja zaraz plus Autor: ~borys [31.60.91.*]
    Jw
  • Re: Ale jaja zaraz plus Autor: zbigniewmaj [109.196.230.*]
    Nie jaja tylko głupia zagrywka żeby wystraszyć słabe rączki - ale załóżmy czysto hipotetycznie, że te słabe rączki to przedsiębiorcy którzy uwierzyli, że Milkiland, KSG Agro Astarta to najlepsza lokata w ich życiu.
    I zamiast kupić kolejne mieszkanie pod wynajem lub samochód synowi kupili akcje tych trzech firm. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ci hipotetyczni przedsiębiorcy przez prowadzenie działalności w Polsce mają tak silny kręgosłup, że takie głupie zagrywki traktują jako promocje.
    Bo prostu potrafią liczyć. Także pozdrawiam ubranych w akcje :
    Milkiland, KSG AGRO, Astarta i dozobaczenia wyżej:)

A jeszcze jedno, załóżmy, że Ci hipotetyczni przediębiorcy kupili Astarte, która dzisiaj wypłaca dywidende.
    Zgadnijcie co się stanie jak wpadnie im na konta?
    Zaczną skubać dalej KSG AGRO i Milkiland.
    Oczywiście to wszystko czysto hipotetycznie:) do zobaczenia przy 3 złotych
    O i tym hipotetycznym przedsiębiorcom, właśnie wpadła dywidenda:) z Astarty niestety w EURO także trzeba przewalutować na spokojnie - dlatego pewnie dzisiaj już nie zdążą jej reinwestować ale jutro też jest dzień :).
    Pamiętajcie jeszcze jedno akcje z WIG Ukraine zbierają już polskie fundusze inwestycyjne prawie wszystkie tylko te nie doinformowane tego nie robią :) A skoro one skupują to nie po to, żeby sprzedawać tylko czekają na koniec wojny.
    Wy róbcie to samo nie bójcie się :) po tych głupich ruchach które miały wywołać panike widać, że w tych funduszach pracują "tępe strzały" które nie czytają miedzy wierszami:)
    pozdrawiam ubranych w akcje MILKIiland, KSG Agro i ASTARTA
  • Re: Ale jaja zaraz plus Autor: ~dede [91.239.197.*]
    Dywidenda jest już przewalutowana i wpada na konto w złotówkach...ale nie bardzo chce mi się wierzyć że ktoś kto dostał dywidendę z Astarty kupi KSG lub Milki....moim zdaniem dokupi Astartę.....ale nie mam nic do tego żeby inwestorzy tak postąpili..... pozdr
    Nie jest przewalutowana, jeżeli masz rachunek powiązany w EURO i Dolarach :) z rachunkiem maklerskim
    No to się jutro rano przekonasz :)
  • Re: Ale jaja zaraz plus Autor: ~Zosia [37.47.116.*]
    Ja dzis kupilam. No coz.. niektorzy beda mieli beke ze mnie bo juz sporo na minsie jeestem
    Spokojnie:-)
  • Re: Ale jaja zaraz plus Autor: ~Zosia [37.47.116.*]
    Dziekuje Dede :)
    Mam rachunek w DM BOŚ nie powiązany z żadnymi innymi walutami.....rok temu dostałem dywidendę na konto z Astarty w zł,od tego odprowadziłem podatek 19 procent na pit 38 i jest ok... jutro się nie przekonam bo nie mam akcji AST które,, wymieniłem " na KSG Agro i jestem zadowolony :-)
    Ja mam PKO BP powiązany z walutowymi i dostaje w EURO moja córka nie ma powiązanego i dostaje złotówki - ale bank ma swój kurs i spred dlatego warrto przelać na rachunek powiązany w EURO sprzedać EURO i wplacić z powrotem złotówki.
    Ale mówie tu o rachunku w PKOSUPERMAKLER nie wiem jak jest w innych biurach maklerskich.
    A ja czekam na tego typu informacje, mam nadzieje, że będzie coraz więcej pozytywnych:)
    https://wiadomosci.onet.pl/swiat/nieoficjalnie-rosja-przygotowala-plan-pokojowy-kreml-idzie-na-ustepstwa/jsxpdh1
[x]
MILKILAND -5,50% 1,89 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.