PNT chce wejść na GPW, a to implikuje kurs min. 54PLN
Aby uzyskać minimalną kapitalizację, tj. 54PL
Do tego czekamy na kolejne informacje o ekspansji poza granice kraju.
To wszystko, w połączeniu z absurdalnie niska wyceną spółki, jej świetnymi perspektywami, daje mi zieloną lampkę do inwestycji w ten walor, a Ci co mnie znają, wiedzą, że interesują mnie spółki z ponadprzeciętną stopą zwrotu :)
Może po prostu na obecnym etapie się pomylił. Tu rzeczywiście dużo wskazuje za wzrostami ale to co dzieje się na nc index to przechodzi zwykle pojęcie. Białek to też naganiacz? Bo ze swoim funduszem kupił akcje i też przeplacił
Dnia 2024-07-02 o godz. 13:16 ~Mar napisał(a): > Może po prostu na obecnym etapie się pomylił. Tu rzeczywiście dużo wskazuje za wzrostami ale to co dzieje się na nc index to przechodzi zwykle pojęcie. Białek to też naganiacz? Bo ze swoim funduszem kupił akcje i też przeplacił
Niech się " myli " w swojej prywatnej działalności - a nie fałszywie sugeruje na forum znawcę tematu
Dnia 2024-07-10 o godz. 12:05 ~Edmund napisał(a): > Dnia 2024-07-02 o godz. 12:44 ~Toto napisał(a): > > Tak pisał niedawno obserwatoR : > > > > PNT chce wejść na GPW, a to implikuje kurs min. 54PLN > > Dokończ i napisz czym to się skończyło. To była lipna informacja zwłaszcza o umowie z Pocztą Polską ludzie umoczyli duże pieniądze przez Obserwator. >
Jeżeli ktoś mówi że umoczył przez kogoś to ten ktoś nie powinien grać na giełdzie. Są sytuacje nieprzewidywalne dla spółki i z taką mieliśmy do czynienia Niewiele mam bo tylko 700szt (100x29,75 200 x 27,05 200 x27,45 200 x 24,8 ) ale wiem co mam i trzymam "Cena jest tym, co płacisz. Wartość jest tym, co dostajesz" (Warren Buffett)Wielu ludzi zna się na cenach – to jest coś, co każdy widzi w tabeli notowań. Niewielu jednak zna prawdziwą wartość tego, co jest notowane. Rynek nie jest efektywny i nie zawsze zachodzi warunek cena=wartość. Lecz nieefektywność rynku nie trwa wiecznie i w dłuższym terminie ceny podążają w ślad za wartością.
Dnia 2024-07-10 o godz. 12:52 ~8964Andrew napisał(a): > Dnia 2024-07-10 o godz. 12:05 ~Edmund napisał(a): > > Dnia 2024-07-02 o godz. 12:44 ~Toto napisał(a): > > > Tak pisał niedawno obserwatoR : > > > > > > PNT chce wejść na GPW, a to implikuje kurs min. 54PLN > > > > Dokończ i napisz czym to się skończyło. To była lipna informacja zwłaszcza o umowie z Pocztą Polską ludzie umoczyli duże pieniądze przez Obserwator. > > > > Jeżeli ktoś mówi że umoczył przez kogoś to ten ktoś nie powinien grać na giełdzie. > Są sytuacje nieprzewidywalne dla spółki i z taką mieliśmy do czynienia > Niewiele mam bo tylko 700szt (100x29,75 200 x 27,05 200 x27,45 200 x 24,8 ) ale wiem co mam i trzymam > "Cena jest tym, co płacisz. Wartość jest tym, co dostajesz" (Warren Buffett)Wielu ludzi zna się na cenach – to jest coś, co każdy widzi w tabeli notowań. Niewielu jednak zna prawdziwą wartość tego, co jest notowane. Rynek nie jest efektywny i nie zawsze zachodzi warunek cena=wartość. Lecz nieefektywność rynku nie trwa wiecznie i w dłuższym terminie ceny podążają w ślad za wartością. >
" Grać " to można na skrzypcach , albo tak jak ty - na nerwach .
Dnia 2024-07-10 o godz. 13:51 ~szwejk napisał(a): > Dnia 2024-07-10 o godz. 12:52 ~8964Andrew napisał(a): > > Dnia 2024-07-10 o godz. 12:05 ~Edmund napisał(a): > > > Dnia 2024-07-02 o godz. 12:44 ~Toto napisał(a): > > > > Tak pisał niedawno obserwatoR : > > > > > > > > PNT chce wejść na GPW, a to implikuje kurs min. 54PLN > > > > > > Dokończ i napisz czym to się skończyło. To była lipna informacja zwłaszcza o umowie z Pocztą Polską ludzie umoczyli duże pieniądze przez Obserwator. > > > > > > > Jeżeli ktoś mówi że umoczył przez kogoś to ten ktoś nie powinien grać na giełdzie. Nie kombinuj Obserwator uważał się za znawcę tematu ktoś go podpuścił inny posłuchał i tak to się skończyło. Nie znasz tematu nie wiesz jak było nie zabieraj głosu. Giełda to hazard w czystym wydaniu (przynajmniej nasza) jest nieprzewidywalna, twoje rady i spostrzeżenia są tyle warte co Obserwatora nic nie wnoszą.