Szanowni. Dużo tu się mądrzyłem. Dziś kupiłem. Życzę nam wszystkim ATH i sowitych dywidend. Nowa bańka spekulacyjna w ramach hossy AI mile widziana. Pozdrawiam.
To mnie tu zastanawia najbardziej kto i po co tak sypie/przesypuje? I ile jeszcze może sobie na to pozwolić? I pod co to robi? Na co czeka ? Mam na czuja myśl że może się szykować przejęcie/wezwanie. Wydaje mi się to najbardziej racjonalne patrząc na zaangażowanie kapitału w grze na spadek. Zakładam przy tym (zresztą jak reszta), że nie ma trupa w szafie o którym ktoś wie w przeciwieństwie do reszty. Ale w takim wypadku raczej zysk poszedłby na kapitał zapasowy a nie dywidendę.
Ciepły tego nie sprzeda bo traktuję jak Swoje dziecko, którego dnia i o której godzinie jest ta konferencja, jakby ktoś chciał na mnie nakrzyczeć, że nie umiem znaleźć, to jestem na urlopie i mam fatalny internet :)
No ewidentnie od dłuższego czasu każde praktycznie odbicie jest zasypywane, o ile wcześniej można to było tłumaczyć psychologia giełdy i większość uciekała po zrobieniu paru %. Tak obecnie coraz bardziej widać, że ktoś po prostu zasypuje odbicia. Jeżeli chodzi o wezwanie to raczej wątpię chociaż kto wie, bardziej podejrzewam, że shorty dalej siedzą pod progiem. Jakieś pół roku temu w RKS były pozycje które później zniknęły ale wygląda to tak jakby wciąż siedziały tu jeszcze mniejsze pozycje na shortach.
Po tych wynikach kwartalnych to już nie ma pozaspekulacyjnych podstaw do spadania. Dalsze dołowanie spekulacyjnie przy tej dywidendzie byłyby ryzykowne dla spekulanta. Nie mają już czym straszyć po za rekomedacjami Skłambera. Czy w górę czy w dół to już moment na uśrednianie. Jeżeli pod progiem są shorty to powinny zamykać pozycję co przy zmianie sentymentu może wywołać sqeese.
Szanowni. Też kończę udzielać się na forum bo zleciało się tałatajstwo skomlące o tanie akcje, których już po prostu nie ma. Nie ma też już z kim za bardzo sensownie dyskutować. Nie dajcie się zmanipulować. Ci którzy są tu dłużej wiedzą co tu jest grane a stawka jest wysoka przy relatywnie niskim ryzyku. Życzę udanych decyzji inwestycyjnych i serdecznie pozdrawiam "akcjonariat silnych rąk".
Rzeczywiście bagno się niezle tutaj zrobilo-groszoskoczki w natarciu .
Co do samej spółki to mnie najbardziej cieszy trend MRR bo to pokazuje że ruszył trochę wzrost. Teraz pewnie stagnacyjny kwartał bo wakacje. W średnim terminie Liczba klientów LVC będzie pewnie stabilna ale ARPU powinno rosnąć i inne produkciki coś dołożą. Samej dywidendy w najbliższych 6mcach będzie ~7% a i kurs myślę że odbije trochę, powrót do 100pln w pierwszej kolejności a potem zobaczymy… Pozdr