Dnia 2024-07-01 o godz. 19:42 ~lucca napisał(a): > Upał rozumiem ale nowa umowa na dostawę głowicy drukującej a wy bez emocji jakby chodziło o drukarkę demonstracyjną.
A może to jednak ty się nie znasz :) wiesz jaka jest różnica pomiędzy ceną głowicy a ceną Delta Printing System?
Dnia 2024-07-01 o godz. 20:21 ~lucca napisał(a): > Ale czy nie jest tak że jak głowica się przyjmie na prototypie to kolejne zamówienie będzie na tuziny? > > > > Lepiej kilkanaście zamowien po 100k eur niż jedno po 180k eur
Jest dokładnie tak jak mówisz. Mają też rację Japan i Crimson piszący poniżej. Ale rynek nie reaguje bo sprzedana za 75k euro głowica nic nie daje jeżeli nie pójdzie za nią masowa produkcja. XTPL musi skomercjalizować swój produkt i wygenerować zysk. Fajnie, że sprzedają głowicę, ale sądzę że inwestorzy czekają na większe konkrety. Najbliższe okno czasowe na srogie wieści o masowej produkcji na bazie technologii XTPL otwiera się już za 4-6 miesięcy. Musimy czekać.
Nie wiesz dlaczego on podjął taką decyzję i nie wiesz dlaczego ja podejmuje swoje decyzje… gdyby wszystko. Gdyby wszystko było takie czarno białe to nie byłoby całej zabawy
Masz rację lucca wszystko zamarło i forum i wolumeny… a czemu? za mało sprzedaży i za mały kaliber myślę że wszyscy czekamy na coś większego na pierwszy duży strzał… akurat co ciekawe ten klient jest jakby z poza 3 strategicznych kierunków sprzedaży prezentowanych przez XTPL… zobaczymy…
witam wakacyjnie, wg mojej opinii sprzedaż została zrealizowana przez Partnera co może być dobrym prognostykiem na przyszłość... Partner zapewne ma dobre wejście na chłonny rynek Chin. Oczywiście dostanie odpowiednie wynagrodzenie, a wynagrodzenie zapewne będzie zależało od ilości sprzedaży.... czyli misja,wizja i prowizja.
A swoją drogą może to i dobrze ,że trochę wszystko przycichło. Pieniądz lubi ciszę, choć ostatnie Espi o wynagrodzeniach i prowizjach dla władz spółki wyglądało jak '"""dzielenie skóry na niedźwiedziu"""
Widelec może mieć satysfakcję, wyszedł w dobrym momencie ..... jak będzie miał fart wejdzie w dobrej cenie. Ja czekam i wierzę Prezesowi. Oby to nie były prognozy Tbulla z Wrocławia