• co się z wami dzieje? Autor: ~lucca [89.64.77.*]
    Upał rozumiem ale nowa umowa na dostawę głowicy drukującej a wy bez emocji jakby chodziło o drukarkę demonstracyjną.
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~Pozdro600 [178.36.57.*]
    Dnia 2024-07-01 o godz. 19:42 ~lucca napisał(a):
    > Upał rozumiem ale nowa umowa na dostawę głowicy drukującej a wy bez emocji jakby chodziło o drukarkę demonstracyjną.

A może to jednak ty się nie znasz :) wiesz jaka jest różnica pomiędzy ceną głowicy a ceną Delta Printing System?
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~lucca [89.64.77.*]
    Ale czy nie jest tak że jak głowica się przyjmie na prototypie to kolejne zamówienie będzie na tuziny?

Lepiej kilkanaście zamowien po 100k eur niż jedno po 180k eur
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~Pozdro600 [178.36.57.*]
    Dnia 2024-07-01 o godz. 20:21 ~lucca napisał(a):
    > Ale czy nie jest tak że jak głowica się przyjmie na prototypie to kolejne zamówienie będzie na tuziny?
    > >
    > > Lepiej kilkanaście zamowien po 100k eur niż jedno po 180k eur

Jest dokładnie tak jak mówisz. Mają też rację Japan i Crimson piszący poniżej. Ale rynek nie reaguje bo sprzedana za 75k euro głowica nic nie daje jeżeli nie pójdzie za nią masowa produkcja.
    XTPL musi skomercjalizować swój produkt i wygenerować zysk. Fajnie, że sprzedają głowicę, ale sądzę że inwestorzy czekają na większe konkrety. Najbliższe okno czasowe na srogie wieści o masowej produkcji na bazie technologii XTPL otwiera się już za 4-6 miesięcy. Musimy czekać.
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~Crimson [31.0.89.*]
    Kochamy to poczekamy hehe
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~He [77.255.109.*]
    Dokladnie wierni niczym kibice reprezentacji, SM wiedzial co robi
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~Crimson [31.0.89.*]
    Nie wiesz dlaczego on podjął taką decyzję i nie wiesz dlaczego ja podejmuje swoje decyzje… gdyby wszystko. Gdyby wszystko było takie czarno białe to nie byłoby całej zabawy
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~Bzymbzymk [31.60.123.*]
    Już za 4 lata już za 4 lata będzie tutaj mega strata! Jak tam siedziba dalej nima ?
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~He [77.255.109.*]
    Chciwosc i strach - to determinuje te decyzje, czesto na poziomie podswiadomosci
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~Crimson [31.0.90.*]
    Masz rację lucca wszystko zamarło i forum i wolumeny… a czemu? za mało sprzedaży i za mały kaliber myślę że wszyscy czekamy na coś większego na pierwszy duży strzał… akurat co ciekawe ten klient jest jakby z poza 3 strategicznych kierunków sprzedaży prezentowanych przez XTPL… zobaczymy…
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~lucca [89.64.77.*]
    no właśnie. To zwiększenie szans na masową obsługę stąd moja reakcja
  • Re: co się z wami dzieje? Autor: ~japan [89.64.140.*]
    witam wakacyjnie, wg mojej opinii sprzedaż została zrealizowana przez Partnera co może być dobrym prognostykiem na przyszłość... Partner zapewne ma dobre wejście na chłonny rynek Chin. Oczywiście dostanie odpowiednie wynagrodzenie, a wynagrodzenie zapewne będzie zależało od ilości sprzedaży.... czyli misja,wizja i prowizja.

A swoją drogą może to i dobrze ,że trochę wszystko przycichło. Pieniądz lubi ciszę, choć ostatnie Espi o wynagrodzeniach i prowizjach dla władz spółki wyglądało jak '"""dzielenie skóry na niedźwiedziu"""

Widelec może mieć satysfakcję, wyszedł w dobrym momencie ..... jak będzie miał fart wejdzie w dobrej cenie. Ja czekam i wierzę Prezesowi. Oby to nie były prognozy Tbulla z Wrocławia
[x]
XTPL -0,17% 60,00 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.