Dnia 2009-05-29 o godz. 20:24 ~tab napisał(a):
> widziałem -robi sie pusty-a dodatkowo trend wzrostowy
Jeżeli przyjąc , że TFI i OFE nabyły akcje w ofercie prywatnej długotrerminowo a zgarneły prawie całość oferty prywatnej .To w obrocie giełdowym jest znikoma ilość akcji . Akcje założycieli mają lock up .. To co pozostaje ?????????????;- )
Ależ Wy jesteście naiwni.Kurs wywindowany na otwarciu.Ci co niezdążyli sprzedać pierwszego dnia, teraz trochę podciągnęl iżeby dobrze sprzedać. Tak małą ilość łatwo podnieść na chwilę, teraz niestety już trzeba będzie poczekać kilka miesięcy na poziomie ok. 5,60 - 5,80.Ja mogę czekać do roku, póżniej zaczną wyrzucać pracownicze. Ale nie ma sensu się oszukiwać, chyba,że to naganianie aby się pozbyć przed korektą giełdy. Po banktuctwie GE ( w poniedziałek) - to nawet logiczne. Trudno zobaczymy najbliższe dni.
Dnia 2009-05-31 o godz. 08:29 ~Nika napisał(a):
> Ależ Wy jesteście naiwni.Kurs wywindowany na otwarciu.Ci co
> niezdążyli sprzedać pierwszego dnia, teraz trochę
> podciągnęl iżeby dobrze sprzedać. Tak małą ilość łatwo
> podnieść na chwilę, teraz niestety już trzeba będzie
> poczekać kilka miesięcy na poziomie ok. 5,60 - 5,80.Ja mogę
> czekać do roku, póżniej zaczną wyrzucać pracownicze. Ale
> nie ma sensu się oszukiwać, chyba,że to naganianie aby się
> pozbyć przed korektą giełdy. Po banktuctwie GE ( w
> poniedziałek) - to nawet logiczne. Trudno zobaczymy
> najbliższe dni.
To sprzedaj jak najszybciej w poniedziałek chętni na pewno się znajdą i po kłopocie . Nie musisz czekać roku i się oszukiwać , że tu będą wzrosty . Tak jesteśmy naiwni i wierzymy we wzrosty . Nie rozumiem tej filozofii inwestowania kupić a potem się zastanawiać czy to dobry zakup?Chyba , że kupujesz po to żeby stracić. Polecam uważną obserwację spółki i trochę logiki w tym co piszesz......
masz rację papier niezwykle mocny,jeżeli giełda podązy we wzroscie to Ipopema liniowo będzie fajnie rosła,ceną godziwą jest około 20 pln jeszcze trochę drogi przed nami ale tu wydaje się to raczej pewne
myślę, że w tym tygodniu miło nas zaskoczy! ja mam plan potrzymać do jesieni minimum, a wszyscy zapakowani w tą spółeczke liczą na długi termin, a akcji jest niewiele więc może być ciekawie! podejscie w tym tygodniu pod 1900 na WIG 20 i może wreszcie przebicie!
tak jeżeli podejdziemy i damy radę pokonać 1900 to otworzy to nowy etap wzrostu jeżeli wzrost to aktywnosc tranzakcyjna i tak dalej ,15.06 jest akcja dywidendy TPSA podciągnięcie kursu operatora pomoże osiągnąc poziom 1900 tka że raczej wszystko ok