gpw od dawna ich nie lubi
pamiętam jak kiedyś kurs miał skoczyć ponad widełki bo był olbrzymi popyt, ponad 200k na kupnie po pkcu i co ...
i nawet nie rozszerzali wtedy widełek, trzymali ich cały czas przez cały dzień, oczywiście popyt się nie wycofał ani nie zrównoważył
a na następnej sesji jakby nigdy nic ustawili kur normalnie, a powinni plus 20 procent i znowu próba zrównoważenia...
ktoś tam na nich wcześniej wdu...ił i się nie lubią :]
teraz wg mnie też nie mam podstaw na listę alertów, bo nie spełniają ani jednego z tych kilku punktów które kwalifikują na tę listę
bo który warunek spełnili ?
"Segment NC Alert
Do segmentu NewConnect Alert, kwalifikowane są akcje emitenta, jeżeli zachodzi przynajmniej jedna z poniższych przesłanek:
- średni kurs akcji emitenta niższy niż 5 groszy;
- ujemna wartość księgowa emitenta;
- w okresie ostatnich 12 miesięcy na emitenta został nałożony dwa razy lub więcej regulaminowy środek dyscyplinujący;
- został złożony wniosek lub toczy się postępowanie upadłościowe/układowe/sanacyjne /likwidacyjne lub też ogłoszono upadłość/układ/otwarcie likwidacji lub otwarcie postępowania sanacyjnego albo też sąd oddalił wniosek o ogłoszenie upadłości ze względu na brak środków w majątku emitenta wystarczających na zaspokojenie kosztów postępowania;
biegły rewident wydał negatywną opinię z badania sprawozdania albo też wydał stanowisko w sprawie odmowy wydania opinii, a sytuacja ta nie uległa zmianie przed dniem kwalifikacji."
w usa już byłyby pozwy na bezprawne działanie giełdy, ale Polska to bananowy wolny kraj, hahaha
a przechodząc do sedna, zrzucajcie tak jak dzisiaj,
może uda mi się zgarnąć parędziesiąt kilo papiera w dobrej cenie
to dobra okazja do wyciągnięcia papierów od drobnicy