Przy kursie 1,00 zł za akcję, kapitalizacja Ci Games osiągnie 183 mln zł.
Spółka na chwilę obecną (co pokazuje 1 kwartał 2024 r.) nie generuje żadnego zysku z działalności operacyjnej. WIęc, czy 183 mln zł to jest mało na spółkę, która nie zarabia?
W analizie porównawczej Ci Games wypada bardzo słabo. Starałem się wyncenić tą spółkę, ale jej zakup powyżej 1 zł w ogóle mija się z celem - jest ryzykowny, bo nie ma czynników, które mogłyby wybudzić i spowodować wzrosty.
CDR (kapitalizacja: 13,8 mld zł) EBITDA skumulowana ostatnie 3 lata: 1 546 mln zł Ci Games (kapitalizacja 307 mln zł) EBITDA skumulowana ostatnie 3 lata: 175 mln zł Ten Square Games (kapitalizacja: 520 mln zł) EBITDA skumulowana ostatnie 3 lata: 390 mln zł
Czyli jak zauważycie - liczą się powtarzalne zyski. Ci Games nie dociągnie takich wyników jak chociażby te dwie pozostałe spółki. Wycena jest oparta jedynie na wątpliwej jakości tytułach w mojej ocenie.
Dnia 2024-07-01 o godz. 17:33 krzys91 napisał(a): > Dzisiejszy spadek Ci Games dla mnie bez zaskoczenia. Droga spółka, bez potencjału.
Jaki moze mieć potencjal spolka która zarabia tylko na jednym projekcie Sniper raz na 3 lata kilkanascie mln a na reszcie projektow ponosi straty. ? LOTF2 to gra ktora sie bowiem nie zwroci. Kazda ich proba poza Sniperem konczy sie na wielkich zapowiedziach i nadziejach.
Zgadzam się są lepsze opcje z niską kapitalizacją, perspektywami, które się konsolidują. Na jednej zaczęło wczoraj ładnie rosnąć i obstawiam, że to dopiero początek